Megaformer

Ingen som är träningsintresserad kan nog ha missat att höra talas om The Place och passet Megaformer. Många influencers så som Molly Rustas, Moa Mattsson och Lovisa Barkman har hyllat det här passet till skyarna. Som ni förstår så har jag varit jätte-jättenyfiken. Men om ni har kikat in deras hemsida vet ni också att det är på gränsen till sviiiin-dyrt att gå där. Ett vanligt pass kostar 260 kronor och ska man ha unlimited under 30 dagar (1 pass/dag) kostar det 3900 kronor. Så kombinationen utav det, CSN och att ha bokat in tre resor (hehe) är inte någon höjdare.

Men så såg jag reklam på Instagram för appen Classpass som just då hade ett testa-första-månaden-gratis-erbjudande. Och tro det eller ej, men The Place är med. Waaaay! Det är inte många pass med lediga platser, men när det dök upp ett var jag snabb som attan att boka på mig. Så i Onsdags stod jag där, klockan 07:30, redo att testa mitt första pass.

Så vad är det?
Megaformers är ett slags styrketräningspass inspirerat utav pilates. Under 50 minuter tränar man igenom hela kroppen på Megaformern (en slags, brits är fel att kalla det, men ni fattar). På båda sidorna finns två fasta plattor, medan mitten är rörlig. Motståndet justerar man enkelt med fjäderspakar, och under passets gång instrueras man till att också använda de handtag och gummiband som är fästa i dom.
Fokus ligger på att utföra alla övningar i långsamma och kontrollerade rörelser (helt klart en utmaning för mig, att jobba långsamt alltså) under tidsintervall under kontroll av instruktören.

Under passet jobbar man igenom kroppens alla grundrörelser så som benböj, utfall, höftfällningar, plankan, rotationer och olika drag- och pressövningar. Dessutom utmanas bålstyrkan ordentligt eftersom att man ska hålla balansen och tekniken genom hela passet. Det är en grym kombination utav styrka, uthållighet, balans och smidighet. Och tro mig, man känner verkligen att varenda liten muskel får jobba.

Är jag 100% hooked?
Både ja och nej. Passet ger ju absolut ingen sån där endorfin-kick som en BodyCombat gör. Nu var det visserligen min första gång, men det var knappt så att jag blev svettig. Däremot kände jag som sagt varje muskel skrika och hade jag inte haft träningsvärk dagen efter så vet jag inte vad. Med tanke på att lokalen på riktigt ligger 50 meter ifrån vad som kommer vara mitt kontor och har ett omklädningsrum med allt man kan tänka sig (badlakan, hårfön, hårspray, bodylotion osv osv) ser jag absolut en grym framtid där. Perfekt att kunna köra ett snabbt pass på morgonen eller på lunchen när man inte vill bli totalt-tomatröd eller svettig som en gris (jag ser definitivt att det går hem hos "karriär-kvinnorna" utav just den anledningen).
Men i dagsläget när jag går på CSN och istället tränar gratis på SATS (eftersom att jag är anställd där) kommer jag tyvärr inte bli någon återkommande kund. Även om jag önskar! Håller tummarna för att det kommer något mer pass i appen!
(Kanske ett framtida mål jag ska ha? Att ha råd att kontinuerligt gå där.)

Tycker jag att du ska testa?
Absolut! Till skillnad från exempelvis Barry's Bootcamp (som jag också älskar) behöver man inte ha så mycket träningsvana innan. Själva Megaformern är lite småkrånglig i början och det kan kanske ta ett par pass innan man kommer in i det ordentligt. Men eftersom att det är så pass mycket basövningar (utfall, squats, armhävningar, sidoplankan, planka osv) känner man sig inte helt ute och cyklar. Plus att instruktören var grym! Hon lärde sig på en gång vad alla hette, hon var inne och korrigerade övningar likt en PT och man kände sig hela tiden sedd. Verkligen helt otroligt bra! Så ja, jag kan verkligen verkligen rekommendera er att testa det!

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Så sugen på att prova ett pass där men fasiken vad dyrt det är.
nouw.com/johannagrahn
Netti Starby,
Men wow vilka grejer det finns nu förtiden! 😃 Kramis
starbys.se
Desireekujala
Desireekujala,
Så uppskattat att höra vad du tyckte 😃
nouw.com/desireekujala
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Aldrig hört talas om faktiskt 😋
nouw.com/jenniferssynpalivet
myjjohansson
myjjohansson,
Alltså är är ju hu energiknippet själv! Trots att jag inte är något träningsfreak så får du alltid allt träningsrelaterat att verka så jäklans härligt och peppigt, det är att kunna inspirera hörru!😘 kram på dig vännen <3
nouw.com/myjjohansson
happyM
happyM,
Men wow så kul!! Aldrig sett förut!!! Stor kram ❤️
nouw.com/happym
sofiahaag
sofiahaag,
Åh har verkligen velat testa!
nouw.com/sofiahaag

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin