Megaformer

Ingen som är träningsintresserad kan nog ha missat att höra talas om passet Megaformer. Många influencers så som Molly Rustas, Moa Mattsson och Lovisa Barkman har hyllat det här passet till skyarna. Som ni förstår så var jag supernyfiken på att testa när dom under förra året började posta om det. Men om ni har kikat in antingen The place eller Becores hemsida så vet ni att det är på gränsen till sviiiin-dyrt att gå där. Ett vanligt pass kostar 280 kronor och ska man ha unlimited under 30 dagar (1 pass/dag) kostar det 3900 kronor.

Men trots det så bestämde jag mig för att då testa ett par pass. Jag älskade det verkligen. Men sen så 1. kom corona, och 2. var det det där med prislappen. Så det fick bli dom enstaka passen och sen inget mer. Förens nu. Som jag har skrivit innan så behövde jag en ny träningskick inför hösten och när jag hittade ett erbjudande hos Be Core (köp 10 klipp för 2000:-) kände jag lite Grattis på födelsedagen Matilda önskar Matilda!

Även om det har varit på tapeten ett tag så är ni flera som frågat; Så vad är det?
Megaformers är ett slags styrketräningspass inspirerat utav pilates. Under 50 minuter tränar man igenom hela kroppen på Megaformern (en slags, brits är fel att kalla det, men ni fattar). På båda sidorna finns två fasta plattor, medan mitten är rörlig. Motståndet justerar man enkelt med fjäderspakar, och under passets gång instrueras man till att också använda de handtag och gummiband som är fästa i dom.
Fokus ligger på att utföra alla övningar i långsamma och kontrollerade rörelser (helt klart en utmaning för mig, att jobba långsamt alltså) under tidsintervall under kontroll av instruktören.

Under passet jobbar man igenom kroppens alla grundrörelser så som benböj, utfall, höftfällningar, plankan, rotationer och olika drag- och pressövningar. Dessutom utmanas bålstyrkan ordentligt eftersom att man ska hålla balansen och tekniken genom hela passet. Det är en grym kombination utav styrka, uthållighet, balans och smidighet. Och tro mig, man känner verkligen att varenda liten muskel får jobba.

Är jag 100% hooked?
Både ja och nej. Passet ger ju absolut ingen sån där endorfin-kick som en BodyCombat gör. Och det saknar jag verkligen. Jag vill verkligen känna hjärtat slå och svetten rinna när jag tränar. Men det gör den inte här. Däremot känner man varenda muskel skrika och träningsvärken dagen efter är brutal. Så det är verkligen sån träning jag behöver som komplement till det andra.
Båda ställena har dessutom omklädningsrum med allt man kan tänka sig (badlakan, hårfön, hårspray, bodylotion osv osv). Perfekt att kunna köra ett snabbt pass på morgonen eller på lunchen och slippa konka runt på tusen saker i väskan.

Tycker jag att du ska testa?
Absolut! Till skillnad från exempelvis Barry's Bootcamp (som jag också älskar) behöver man inte ha så mycket träningsvana innan. Själva Megaformern är lite småkrånglig i början och det kan kanske ta ett par pass innan man kommer in i det ordentligt. Men eftersom att det är så pass mycket basövningar (utfall, squats, armhävningar, sidoplankan, planka osv) känner man sig inte helt ute och cyklar. Plus att instruktörna jag gått för är grymma! var grym! Utöver muntliga instruktioner så är de konstant inne och korrigerade övningar likt en PT och man känner sig hela tiden sedd. Verkligen helt otroligt bra! Så ja, jag kan verkligen verkligen rekommendera er att testa det!

Gillar

Kommentarer

hilmak
hilmak,

Håller verkligen med om att det är på gränsen till svindyrt haha, men tycker ändå du gjorde helt rätt. En lite investering i motivation och hälsa kan man väl se det som? 💁🏼‍♀️ Ibland måste man ju unna sig sånt också! ❤️ Kram!

nouw.com/hilmak
cesiliegm
cesiliegm,

Aldri prøvd, men ser veldig gøy ut 😃

nouw.com/cesiliegm
linndossing
linndossing,

Jäääävlar vad dyrt haha!! Men du gjorde helt rätt i att unna dig!!

nouw.com/linndossing
Hilma
Hilma,

Hoppas du har en bra torsdag hjärtat <3 KRAM!

nouw.com/hilma
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Detta inlägg uppskattade jag så himla mycket, så spännande att få läsa om just detta. Tycker verkligen du gjorde helt rätt i att unna dig vännen. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
charlottahagg
charlottahagg,
Alltså det har jag velat testa sååå länge! Kul att höra om 😊
nouw.com/charlottahagg
happyM
happyM,

Omg vad dyrt!!!! Men gud vad spännande!!! Kram ❤️

nouw.com/happym
KateOgembo
KateOgembo,

spännande, kul att testa något nytt😊

nouw.com/kateogembo

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin