Matpaj på kikärtsbotten - recept

Mina tidigare inlägg med enkla, snabba, härliga recept har varit förvånansvärt uppskattade. Jag trodde först bara att det var jag som var fruktansvärt dålig på att följa recept, men uppenbarligen är vi fler. Till er säger jag bara: Hej och välkomna till klubben! Så därför tänkte jag att jag kan ju fortsätta langa mina halv-recept. Är ni på jakt efter seriösa och professionella rätter så är ni tyvärr på helt fel ställe. Behöver ni däremot lite snabb inspiration så kan ni faktiskt ha hittat rätt, haha!

Utöver det faktum att jag suger på att följa recept så är ett av mina problem att jag inte planerar. Istället kan jag få världens sug efter något ungefär i samma stund som jag faktiskt behöver äta. Då finns det tre vägar att gå:
1. Jag lagar det i alla fall, småäter konstant under tiden eftersom att klockan är kring åtta på kvällen när jag börjar, blir mätt på det jag äter under tiden som jag lagar och njuter sen inte alls av det jag lagat.
2. Jag struntar helt i det och kastar ihop en tacos, kikärts-wok eller något annat säkert och snabbt kort.
3. Jag blir innovativ och experimentell.

Just det där tredje var vad som hände för ett tag sen. En kväll fick jag världens sug på matpaj. Men att göra en pajsmet, förgrädda den, fylla den, grädda den - nej, det fanns inte så dags på kvällen.
Efter en snabb googleing fick jag dock en idé om att man kan göra botten med kikärtor som bas. Gör man det dessutom tunt så går det faktiskt riktigt snabbt. So I did. Och det blev riktigt gott! Så här kommer ett sånt där icke-recept-recept för dagar ni också känner för att snabbt slänga ihop något.

Matpaj med kikärtsbotten

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

BOTTEN:

1 burk kikärtor (ca 3 dl)

2 msk rapsolja

0,5 dl mjöl

Salt


GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------

1. Mixa kikärtorna till en smet, rör sedan ner mjölet och oljan samt saltet.

2. Tryck sedan ut degen i en pajform. Förgrädda sedan skalet i 200 grader i 10-15 minuter.

3. Fyll med vad du vill ha. Mitt ihop-improviserade: skinka, broccoli-mix, spenat, vitlök, äggstanning och slutligen lite gratängost.

4. Grädda sedan i ugnen tills dess att äggstanningen stelnat och fått lite härlig gyllende färg, ca 15-30 minuter beroende på pajens tjocklek.

5. Ta ut och njut!

Gillar

Kommentarer

Soffiaz_85
Soffiaz_85,

åh mums måste testa

nouw.com/soffiaz_85
happyM
happyM,
Muuuums ❤️
nouw.com/happym
emmel
emmel,
Men åå ser riktigt gott ut 😍
nouw.com/emmel
malinkirstine
malinkirstine,
Mhmmm vad gott <3
nouw.com/malinkirstine
juliadoessfitness
juliadoessfitness,

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin