Matilda 1 - corona 0

Godmorgon hjärtan!
Måndag idag och förhoppningsvis sista dagen instängd. Egentligen får jag faktiskt lämna och röra mig bland folk redan nu, för ja svaret kom tillbaka negativt. Inte ens ett litet spår av corona. Att jag började tvivla på "Våga vägra vara sjuk"? Hahaha! Nej, skämt å sido. Helt ärligt önskar jag att det hade varit corona. Då hade jag checkat av det. Nu kommer jag att ha suttit inne i nästan en vecka, komma tillbaka till vardagen bara för att än en gång räkna ned dagarna tills det smäller på riktigt och då måste jag stänga in mig - igen. Men men, ingen corona här. Bara fortsatta symptom.

Jag har märkt att:

- Jag är piggare när jag är effektiv. Det är otroligt stor skillnad på när jag bara myser runt och när jag faktiskt har något att göra. Jag är betydligt piggare nu när jag är uppe i Stockholm och har dagarna tok-fyllda än när jag var hemma på Gotland (och faktiskt hade semester) och mest tog varje dag som den kom. Kan ni förstå vad jag menar? Och kan ni känna igen er?

- Jag är oerhört materialistisk. Och att jag påverkar otroligt av Stockholms-klimatet. Från att ha varit en person som köpte ALLT så billigt som möjligt (ÖoB, Kina-kopior, you name it) är jag nu en som sitter och suktar över märkes-grejer. Ni vet redan att jag ska köpa en (orimligt) dyr väska. Innan det har jag köpt både Mateus-porslin och coffee table böcker. Nu står det också på min mål-och-belöningslista för 2022 att när jag checkat ett visst mål skall jag köpa en LV-weekend bag. Inget jag någonsin, i hela mitt liv, ens haft den minsta tanken på. Men ja, nu vill jag ha en.

- Promenader är oerhört trevliga! Okej, det har jag alltid vetat. Jag är en sån som traskar. Så enkelt är det. Men det senaste året har jag inte riktigt "hunnit". Klipp till att jag nu har gått Kungsholmen runt ett par gånger med en podd i öronen och bara njutit. Så det ska det bli mer av.

- Jag är dålig på att göra mig snygg. Det är slutet av Januari. Vi är alla likbleka. Man är kanske inte sitt snyggaste jag. Och jag är återigen inne i en riktig ful-period. Jag känner mig liksom inte alls som mig själv när jag kikar i spegeln. Insikten just nu ligger i att jag inte är särskilt bra på att göra mig snygg just nu, och om jag inte aktivt jobbar på det hur kan jag då tro på förändring?

- vi alla dras till hur fantastiskt vacker jorden är. Jag menar det kan ju inte ha varit någon som missade när det var Norrsken över södra delen av Sverige, när himlen nu varit ett kostverk av rosa eller när den första snön föll? Bilderna i sociala medier har ju varit fler än vad som kunnat räknats och hur lycklig i själen blir man inte över 1. bilderna i sig?, och 2. att vi svenskar verkligen uppskattar det vackra i livet?

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin