Mat, träning, social kontakt - Behöver hitta balans

Idag har varit en tusen gånger bättre dag! Thank the Lord för det, haha! Efter lite reflektion under dagens fantastiska löptur (fullkomligt älskar hur tankarna springer precis lika fritt som benen när man är ute i naturen!) så har jag kommit fram till problemet och nyckeln till mitt mående.

BALANS

Jag har skrivit innan att jag vill hitta den, men nu är det ett rent faktum att jag behöver det. Inte bara för att jag konstant snubblar på mina egna fötter och skaffar mig blåmärken, haha, utan för att jag ska må bra inifrån och ut. Efter ytterligare lite reflekterande har jag kommit fram till 5 punkter jag (till en början) ska fokusera på för att må så bra som möjligt.

Mat
Under tiden som jag gick igenom separationen tappade jag till stor del min aptit och gick ned x antal kilo för mycket. Lägg till det faktum att det jag åt var väldigt enformigt och resulterade i både energiunderskott och näringsbrist (på specifika vitaminer och mineraler). Nu när jag äntligen är tillbaka till att kunna äta ordentligt och dessutom bor i ett hus med en kyl som konstant ät påfylld i klass med en hotellfrulle, så vill min kropp instinktivt äta allt den kommer över som innehåller de ämnen jag saknat. Resultatet - jag överäter frukost, blir så mätt att jag knappt äter lunch, äter skräp till mellis för att jag får en dipp, blir så mätt att jag inte kan få i mig ordentligt med middag, blir då sååå hungrig när jag vaknar, överäter frukost and so on and so on. Precis vad som hände igår.

Klipp till att jag idag åt en bra och lagom stor frukost, blev hungrig till lunch, åt ett lagom stort mellis och nu är svinhungrig på middag. Balans = skönaste känslan i kroppen.

Produktivitet
Jag har insett att jag behöver få känna mig produktiv för att det ska vara en bra dag. Jag behöver få checka av mina punkter med saker som ska göras, och kanske göra något extra. Då känner jag mig nöjd, glad och får liksom ett inre lugn. Dock måste jag lära mig att hitta ett stopp på när jag har gjort tillräckligt och då se till att koppla bort allt. Så efter att ha tillbringat morgonen med att fota ett par samarbeten så följde jag det bästa tipset från fantastiska @aliceemericsson så planerade jag in fritid idag. Precis på samma sätt som jag hade planerat att jag skulle ut och springa så skulle jag ha minst 1,5 timme vid poolen. Och check på den! Jag fick till och med in både en liten powernap i solen samt påbörjade sommarens första bok.

Träning
Nu när jag har kommit hem till mitt älskade gym är det så lätt att det blir lite för mycket. Speciellt när många utav mina bästa vänner håller pass och lyckas locka med en. Under förra perioden jag var hemma var det liksom inte helt ovanligt att det blev 2 dubbelpass på en dag. Lite som en fallback till mitt gamla liv när jag bodde i gymvärlden. Men nu vill jag ärligt talat inte tillbaka till det. Nej, jag vill ha balansen. Och hittills går det faktiskt förvånansvärt bra. Jag har fortfarande kvar mitt mål med en vilodag i veckan, jag håller mig till en gång per dag (låter sjukt, jag vet, men har man inte haft hela sitt liv med jobb och allt kretsande kring gymmet så förstår man inte riktigt) och jag har en bra variation mellan olika träningsformer. Så let's keep it this way!

Sömn
Det här kan nog bli den absolut svåraste punkten för tillfället. I vanliga fall värderar jag min sömn oerhört högt. Det gör att jag ofta tackar nej till att gå ut och träffa vänner, sena middagar eller andra saker som jag vet kommer göra att jag kommer att komma i säng sent. Därför skulle jag egentligen behöva värdera den mindre och prioritera det sociala (vilket jag skulle må så mycket bättre utav). Men efter dessa månader ligger jag efter med sömnen med och är konstant trött på ett sätt jag inte känner igen mig i (typ som igår) så därför skulle jag väl egentligen behöva prioritera den ännu högre än jag just nu gör. Gahh - svårt! Men någonstans behöver, och ska, jag hitta den där balansen.

Socialt
Jag är en ensamvarg. Har alltid varit, kommer alltid vara. Det beror nog till stor del på att jag är rätt så introvert. Men som jag har skrivit x antal gånger nu så vill jag verkligen både värna om dom vännerna jag har och utöka mitt kontaktnät. Jag avundas verkligen (på ett bra sätt) min syster som konstant träffar vänner här, åker till vänner där och har fester där allt och alla kommer. Jag vill också ha det så! Samtidigt så älskar jag verkligen min egentid. Att få sitta hemma en hel kväll (vilket jag gör 6/7 dagar i veckan...) ger mig lugn.
Så här måste jag se till att hitta någon slags balans. Min älskade egentid mot att göra det jag innerst inne faktiskt både vill och behöver - att ta mig ut och träffa vänner.

Så nu är det dags! Balans - let's find it!

Gillar

Kommentarer

KellyEricsson
KellyEricsson,
Jennifer,
Balans är riktigt riktigt viktigt och du lär hitta den med tiden fina du! Ta en dag i taget 😊
missjennifer.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tusen tack vännen! Jag kämpar på jag =) kram <3
nouw.com/matildaberlin
Bella,
Det låter som bra mål! Det kommer du fixa tillslut, håller med dig om att sömnen är svår att få till (här sitter jag kl. 02 liksom hehe) Kram fina du!
davidochbella.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Hahaha! Sötaste du! STOR KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
FannyBjerenius
FannyBjerenius,
Vill verkligen också få en balans, tror man mår så mycket bättre då ❤
nouw.com/fannybjerenius
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men ja! Vi får kämpa på det tillsammans!! kram <3
nouw.com/matildaberlin
aliceemericsson
aliceemericsson,
Åh, så härligt att läsa dteta! Balans är ju så viktigt och något vi alla jobbar med, jag också! Så himla roligt att du tog till dig mitt knep, gör mig varm i hjärtat att veta att jag hjälpt till litegrann! Kram fina du, säg till om du behöver fler tips! <3
nouw.com/aliceemericsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Det är ju verkligen det!! HUr går det för dig? Och TUSEN TACK för det - det hjälpte verkligen!! kram finaste <33 (och ja, tips säger man aldrig nej till =) )
nouw.com/matildaberlin
Linnéa,
Sååå himlans grymt inlägg tjejen, du är en sån inspiratös <3 kram finaste
linnealiebig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TUSEN TACK hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Du är så otroligt klok och nyanserad! Får alltid en tankeställare av att läsa dina inlägg! Stor kram <3
yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åh! TUSEN TACK vännen! Det gör mig verkligen så otroligt glad att höra!! STOR KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
Lillymihlte
Lillymihlte,
Så glad jag blir av att läsa det här Matilda, nu är det du som är värd att hitta din balans i livet och du har verkligen kommit långt på vägen med dina punkter! <3 Se nu till att följa dom och se även till att njuta i massor utav din sommar gumman min! <3 PUSS!
nouw.com/lillymihlte
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tusen tusen tack hjärtat! Dina kommentarer betyder alltid så sjuukt mycket ska du veta! STOR KRAM <33
nouw.com/matildaberlin
sjosefine
sjosefine,
Ja, hua, den där jäkla balansen - i allt! 🙈❤
nouw.com/sjosefine
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså ja.... Att det ska va så svårt va? Hahah! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Grymt! tack<33
nouw.com/juliavnmelin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack själv finaste <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin