Mardrömsresan - och ett par andra

Jag vet inte om det är vädret eller det faktum att det är November (en total transportmånad enligt mig), men idag, eller rättare sagt de senaste dagarna, har jag känt mig fruktansvärt inspirationslös. Inte orkeslös, inte deppig - utan bara inspirationslös. Jag kommer inte på något jag vill skriva om, inget jag vill fota, inget so blir bra. Någon som kan känna igen sig?

Så vad gör man då? Eller rättare sagt, vad gör jag då? Jo, jag kikar igenom alla mina kamerabilder på mobilen, får lite energi från alla fantastiska resor jag haft turen att fått turen att uppleva. Så det tänker jag dela med mig utav ikväll =)

Riga

1. Min senaste resa?
Var en weekend till Riga för 2 veckor sedan. Det var jag och min lillasyster Wilma som åkte dit och hade hur mysigt som helst! Prefekt weekend-stad måste jag säga =)
(Ni kan hitta min reseguide HÄR )

2. Vilka länder har du besökt?
Jag försökte räkna på det, men med riska för att glömt någon så ska det vara 24 stycken (då räknar jag inte Vatikanstaten, Macau, Gibralter mfl. som länder även om de tekniskt sett kan räknas som det)

Amsterdam

3. Favoritstad i Europa?

Oj vad svårt! Får jag säga Stockholm?
Haha, nej men Amsterdam föll jag verkligen för. Och så London såklart, men det var ett tag sen jag var där så vet faktiskt inte hur jag ställer mig till den i dagsläget

Tokyo

4. En resa alla borde göra?
Tokyo!
I vanliga fall brukar jag åka till ett ställe, traska runt, se allt och sen säga Check! Done! Då är jag liksom nöjd och känner nu ska jag se något nytt, hit behöver jag inte åka igen. Men Tokyo däremot! Dit MÅSTE jag igen! Det är verkligen inte alls vad jag förväntade mig, och trots att vi traskade runt från tidig morgon till sen kväll så har jag inte ens sett närheten utav allt jag vill se.
Så funderar du på att boka någon resa - åk dit!
Vi lyckades dessutom boka den billigaste resan vi någonsin åkt på, så bara för att ni kanske inte har allt för många dagar (vi var iväg i under en vecka) behöver ni verkligen inte avskräckas.

(Ni hittar min Tokyo-guide HÄR)

5. Ditt bästa reseminne?
Nu kanske jag är tråkig, men jag kan helt ärligt inte välja ett enda. Eller ens ett par. Minnena, ögonblicken, upplevelserna - för många, för magiska för att urskilja

Thailand

6. Ditt sämsta reseminne?
Överlag har jag mest haft bra minnen, men här kommer två stycken upp:

- Resan hem från Thailand! Vi lämnade hotellet i god tid för att slippa allt vad stress heter. Men i samma sekund vi kommer fram till flygplatsen inser jag att F*CK! Min skinnjacka med hemnycklar, jobbnycklar, bilnyckel - allt, hänger kvar i garderoben på rummet. Jag trodde ett tag att det skulle lösa sig då en guide från TUI ringde hotellet och ordnade med att dom skulle komma med taxi. Chauffören skulle möta mig vid check-in-disken om 30 minuter. Då var det fortfarande god tid tills planet skulle gå. Jag väntar. 30 minuter går. 40 minuter går. 50. 55. 60. Panik! Vad gör man? Vad är ”billigast”? Att ge sig ut på jakt efter nycklarna och köpa nya flygbiljetter eller komma hem till Sverige med vetskapen om att man aldrig vet om nycklarna kommer tillbaka eller vem som har dom??
Ni kan läsa allt HÄR, men kortfattat kan jag säga att det tog nästan ett halvår av krångel med TUI innan jag fick tillbaka dom.

- Resan hem från Riga! För två veckor sen höll vi på att fastna mitt ute i ingenstans... Än en gång lämnade vi hotellet i god tid för att slippa stress och problem. Vi hade köpt biljetter dagen innan, och dessutom promenerat till busshållplatsen för att inget skulle gå fel. Men.... Reseplaneraren på Rigas kolleltivtrafiks hemsida hade enbart med en flygplats, vilket jag självklart då tog för att var den internationella flygplatsen. Men icke sa nicke. Vi hamnade vi ett litet hobbyfält helt på andra sidan stan. Våra biljetter hade gått ut efter som det var singel rides, vi hade inga kontanter (vilket var det enda bussarna tog) eftersom att vi ju trodde att allt var betalt och klart dagen innan och ingen busschaufför kunde engelska och lät oss åka med in (jag frågade nog 4 eller 5 stycken).... Panik! Jag börjar googla och ringa efter taxibolag, men då ingen av dom heller pratar engelska blir jag gång på gång klickad. Till slut får jag tag i ett bolag som skulle skicka en taxi, men det skulle ta 45 minuter och sen 25 till flygplatsen. Boardingen skulle starta om 60 min... Än en gång panik! Som tur var kom taxin efter bara 17 minuter och dessutom var planet försenat, så vi lyckades ta oss hem till Sverige. Tack-o-lov!

7. Tre måsten i resväskan?
Förutom det ''självklara'' skulle jag säga:
1. Sköna skor så man kan gå runt och se allt!
2. Bars! Man vill då inte råka ut för att hamna i en situation där jag blir utan mat allt för länge, hehe. Matarg i världsklass som Richard brukar säga....
3. Ett antal riktigt bra böcker! För mig är tid till att läsa en bok som inte är kurslitteratur = semester!
Första gången vi var i Thailand plöjde jag igenom 11 böcker på 10 dagar

Bali // Maldiverna // Gili Air

8. De vackraste ställena du varit på?

⬆️

9. Vad är din drömresa?
Okej, ännu svårare! Jorden runt?
Högst upp på listan just nu står Australien, Nya Zeeland, Vietnam, tillbaka till Maldiverna, Mexico, något land i Sydamerika samt Antarktis (har som livsmål att besöka alla världsdelarna)

10. Har du några resor inplanerade just nu?
Jajamensan! Redan på Fredag åker jag och Richard iväg till Island - woop woop! Är så galet taggad samtidigt som jag inte har en aning om vad jag ska förvänta mig.

Därefter ska vi i Mars/April iväg 10 dagar - 2 veckor någon stans. Vi har inte bestämt vart än, men solsemester skall det helt klart bli. Har ni några tips? Det skall vara varmt, inte allt för dyrt, god mat och någon stans där jag inte varit än, haha!

#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

Emelie Andersson ,
Känner igen den känslan 😉
nouw.com/emelieanderssoon
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men eller hur?? Skönt att inte va själv 😉 Kram <3
nouw.com/matildaberlin
malinlinneaa
malinlinneaa,
Jag vill också åka till Australien men även Tokyo skulle vara rätt coolt! 😍
nouw.com/malinlinneaa
Matildaberlin
Matildaberlin,
Du måste åka dit!! Är helt otroligt!! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Sarah,
Vilket superbra inlägg du fick ihop 😊 så många resor du har varit på vännen <3
CheerSarah.devote.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
Ullie,
härliga bilder thailand eller varför inte maldiverna ser så fint ut där hade ja gärna velat åka till
weberskold.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
linndossing
linndossing,
Men gud så underbart!!! Blir så inspirerad 😍
nouw.com/linndossing
Matildaberlin
Matildaberlin,
Åhh! Så underbart att höra! KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
Johanna Utterberg,
Så kul och läsa! Älskar att resa <3
johannautterberg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Då är vi verkligen två!! kram <3
nouw.com/matildaberlin
Mayamolanderz
Mayamolanderz,
Hur underbart inlägg?😍 blev så sugen på att resa nu! Du har verkligen sett så mycket❤️
nouw.com/mayamolanderz
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK finaste du <3
nouw.com/matildaberlin
linneahallen
linneahallen,
åh vad häftigt att du rest så mycket!! Själv har jag bara varit i Danmark och Norge haha! Men Norge var faktiskt inte så ”bara”, sjukt vackert där 😍
nouw.com/linneahallen
Matildaberlin
Matildaberlin,
Nej verkligen inte! Är sååå fint ju! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Mrsfunkys
Mrsfunkys,
Oh skulle gärna vilja besöka flera av dem ställena du har besökt. Maldiverna verkar vara helt amazing, Tokyo likaså. Australien skulle jag vilka besöka igen och Nya Zeeland står också på min bucketlist. Listan kan göras lång. Härligt och inspirerande inlägg 😍😘
nouw.com/mrsfunkys
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men eller hur? Finns alldeles för många fantastiska platser. hur ska man ha tid?? Hahaha! kram <3
nouw.com/matildaberlin
happyM
happyM,
Det är så himla viktigt att ha minnen att se tillbaka på, så skönt under deppigare perioder ❤️
nouw.com/happym
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså ja! VERKLIGEN <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin