Måndagspepp - inse ditt egna värde

I samarbete med NA-KD

Godmorgon hjärtan! Här kommer lite Måndags-pepp, för det tror jag nog att vi alla kan behöva lite extra utav just nu. Eller vad säger ni?

En fråga jag ställt mig under många år är: Hur får man självförtroende?
Och med självförtroende menar jag inte det i form utav en douchbag eller Donald Trump (för det är något utav det absolut osexigaste jag vet). Nej jag pratar om det där man vet sitt egna värde, kan stå för den man är men samtidigt är ödmjuk mot att andra är precis lika mycket värda. Det där man vågar ta plats, men samtidigt vågar lämna plats och dela med sig. Det där som utstrålar ett lugn och en jordnära förebild. Hur får man det?

Jag ska inte trötta ut er med att än en gång dra historia om hur blyg jag en gång i tiden var eller den resan jag gjort (för det kan ni läsa mer om HÄR), utan istället gå direkt på några av punkterna jag tror är vägen (eller i alla fall en utav vägarna) dit.

– Bestäm dig för att vilja! Lättare sagt än gjort, men du kommer aldrig att kunna få något om du faktiskt inte vill ha det. Hitta något som motiverar dig att vilja skapa förändring. För mig var det insikten av att livet är för kort för att inte våga leva det. Vad är din? Den måste vara tillräckligt motiverande för att faktiskt driva dig för det kommer inte vara en lätt väg vidare. Du måste pusha dig själv ur din comfortzone varje dag. Visserligen behöver det inte vara med stora steg, tvärtom handlar det om små, små förändringar åt gången. Men vet du vad? You can do it!

– Klä dig efter vad du vill känna! Okej, jag vet att jag skriver med den typ varje gång men jag tror verkligen på den till tusen. På samma sätt som jag brukar ta upp exemplet med att mjukiskläder kan göra att man känner sig slapp och mysig medan en kavaj kan få en att känna sig proffsig och produktiv, kan vissa outfits göra att man förminskar sig själv. Exempelvis kan anorektiker gömma sig i stora kläder eller så kan man göra som en tonårig Matilda och äga hela Bikboks basic-avdelning. Nu säger jag inte att du måste klä dig i höga klackar eller tighta klänningar. Nej, klä dig i det du känner dig bekväm i men samtidigt lite extra. Det kan exempelvis vara ett par snygga sandaler, ett parbyxor som sitter som en smäck eller en riktigt härlig blus. Ett tips jag har såhär på vårkanten för att verkligen sätta pricken över i:et på din outfit är investera i en snygg vårkappa.

– Inse ditt egna värde! Och våga sen stå för det. Liksom alla andra prestationsprinsessor och people pleasers sa jag alltid Ja till allt. Jag ville vara alla till lags och aldrig göra någon besviken. En dag tröttnade jag dock på att alltid ställa upp men utan att få något tillbaka. Oftast fick jag helt ärligt inte ens ett tack.
Så börja ställa dig själv frågan Vad är det här värt för mig? Är jobbet som ligger 1 timmes pendelväg ut värt lönen på 100 kronor i timmen? Eller behöver du faktiskt be din chef om mer betalat för att han/hon ska få ha kvar dig? I sånna fall - be om det and stand your ground. Inse ditt egna värde!
Men sen måste du också vara ödmjuk och inse vad du själv är värd. Presterar du tillräckligt för att be om det? Eller är det faktiskt så att det du vill är orimligt? Allt handlar om en ömsesidig och realistisk respekt, och det är oavsett vilket möte du än är i.

– Le! I en värld där alla går runt med sura miner och bistra uttryck skulle till och med den mest självsäkra personen börja tvivla på sig själv. I en värld där alla ler mot en är det däremot tusen gånger enklare att börja tro på sig själv. Och som vi alla vet så smittar leenden av sig. Så ta varje chans du får, le stort och sprid all din glädje runt omkring dig för du kommer utan tvekan att få den tillbaka.

Gillar

Kommentarer

elllensvensson
elllensvensson,
Du är för härligt!!!!💘
nouw.com/elllensvensson
englabjork
englabjork,
Men vilka bra punkter!! finaste <3
nouw.com/englabjork
Netti Starby,
Det där är många punkter som jag brukar tänka på och vad bra att du lyfter ämnet. Snygg kostym du har! 😃 Kramis
starbys.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon fina du! Men alltså herregud så fin du är, du klär så sjukt bra i den outfiten! Helt rätt, man ska alltid tänka på sig själv och våga stå på sig själv. Kan säga att jag inte alls är bra på det vilket är väldigt synd men det är något jag jobbar på hela tiden. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
celinelundqvists
celinelundqvists,
Alltså damn vilken outfit!
nouw.com/celinelundqvists
happyM
happyM,
SÅ bra punkter och wow för din outfit!!! Kram ❤️
nouw.com/happym
Anita ,
fina du!! 😊
siliiins.blogg.se/
julialehtola
julialehtola,
Superbra och viktigt inlägg! 😊
nouw.com/julialehtola
linndossing
linndossing,
Men jaaaa tack!!! Så himla peppande <3
nouw.com/linndossing
josefinelar
josefinelar,
Så bra inlägg!!!
nouw.com/josefinelar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin