Mäklarpraktik - första dagen

Och där var jag igång - på riktigt! Visserligen har jag haft ett antal dagar praktik innan och jobbat som visningsvärd ett par Söndagar. Men idag drog jag igång min praktik på riktigt-riktigt.

För er som har missat det, eller haft lite trubbel med att förstå exakt vad det är jag gör så tänkte jag köra en lite recap.

Jag ska alltså bli mäklare. Dock är det inte mäklare jag pluggar utan det jag läser är en kandidat i fastighetsutveckling, vilket jag gör på KTH. För att bli mäklare måste man ha en mäklarlicens och för att få denna måste man ha läst motsvarande ex antal högskolepoäng inom vissa områden samt ha haft 10 veckors praktik. Med den inriktningen jag läser kommer jag vid min examen ha checkat av dessa poäng inom sagda områden (plus lite till eftersom att jag som sagt läser fastighetsutveckling).

Men eftersom att jag inte läser mäklare så ingår inte någon praktik i själva utbildningen, utan dessa 10 veckor är något man få lösa själv vid sidan av. Och just det är vad jag gör nu. Dock har jag för tillfället bara möjlighet att vara med i två veckor innan jag sen måste gå tillbaka till skolan ett tag. Men nu är jag verkligen igång, vilket är SÅ kul!

Jag har min praktik på Fastighetsbyrån Östermalm, där jag sen också kommer att börja jobba när jag får min examen i början utav sommaren. Så någon sommarsemester kan jag glömma i år. Då är det cirka 140% jobb som gäller med grunden i kalla samtal. Wish me luck! Grejen är dock att jag (just nu i alla fall) inte har något som helst emot det. Jag är så taggad och motiverad till att börja. Eller snarare frustrerad. Största delen utav dagen har jag ”bara” suttit brevid och lyssnat på när mäklarna ringt samtal, och allt jag vill skrika är Ge mig en dator, en telefon och låt mig börja!, haha!

Jag har tänkt att jag ska försöka va duktig på att fota under mina dagar och dela med det till er. Imorgon måste jag dock tillbaka till skolan för ett obligatoriskt uppstartsmöte kring c-uppsatsen, men sen är det praktik som gäller. Men jag tänker kanske ett Min dag i bilder-inlägg och lite sånt. Är det något ni är intresserade utav?

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Men shit vad roligt!! Ser gärna en dag i bilder!! Kram
nouw.com/linndossing
sarasara
sarasara,
Vad roligt att vara i gång och skönt att ha jobb fixat! Ska ni alltså göra praktik samtidigt som ni pluggar 100 procent? Blir inte det oerhört mycket att göra? Ska du fortsätta med praktiken efter examen?
nouw.com/sarasara
celinelundqvists
celinelundqvists,
Så otroligt spännande! Stort lycka till <33
nouw.com/celinelundqvists
ArielC
ArielC,
Så spennende! Masse lykke til Matilda 💛
nouw.com/arielc
sofiahaag
sofiahaag,
Lycka till!!
nouw.com/sofiahaag
beattriicee
beattriicee,
Men sååå kul att du har startat praktiken nu 😍 Du kommer verkligen leverera!! Grym är du!!!
nouw.com/beattriicee
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Åh ja det hade varit så roligt att se ett sådant inlägg från dig! Lycka till med praktiken!! <3
nouw.com/feliciaidachristina
carroat
carroat,
Åh vad roligt! Stort lycka till med praktiken! 😍
nouw.com/carroat
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon fina du! Åh vad det måste vara spännande och lärorikt! Stort lycka till på praktiken, detta kommer du klara galant vännen. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
tessbjork
tessbjork,
Men så roligt! Lycka till! 😊
nouw.com/tessbjork

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin