Livet är skit efter separationen

För ett par dagar sen träffade jag på en vän som jag inte har pratat med på nästan ett år. Det hon sa till mig träffade mig verkligen rakt i hjärtat. Hon sa nämligen att hon hade tänkt skriva till mig för att hon tyckte jag var så stark som delade med mig så ärligt om allt när jag för ett par månader sen gjorde slut med Richard. Det betydde verkligen så mycket för jag tvekar ofta på hur mycket jag ska dela med mig utav det personliga som händer i mitt liv. Det är stor skillnad på att på en blogg dela ett inlägg med lite kläder man gillar och på att dela ett där man rått och ärligt öppnar upp och berättar om vilken skit man går igenom. Men det är tack vare sånna som Josefine, tack vare sånna som alla er, som jag både vågar och vill dela med mig. För oavsett vad sociala medier speglar så är livet verkligen inte perfekt hela tiden.

Just nu är livet inte bra igen, för det är först nu jag börjar känna saker igen. Det är nu allt kommer över mig. Enda sen den där lunchen när orden som satte ett slut på allt uttalades har jag av självbevarelsedrift stängt av allt och kört på en total autopilot för ens ha en chans att klara mina tentor, och egentligen ens för att ta mig upp ur sängen. Och jag gjorde det. Med bra betyg dessutom.

Nu har det gått en månad sen jag skrev min sista tenta. Jag har fått bo hemma vid Mamma och Pappa och, helt ärligt, varit utan några som helst måsten. Lite ångestfullt kan jag säga att jag inte har gjort så mycket mer än att bara reseta hela mig. Vakna ur töcknet. Vakna ur dåset.
Det har gått en månad sen sista tentan och tre sen vi gjorde slut, och det är nu jag ens börjar känna något igen. Och det känns skit.

Det är inte en frågan om hurvida beslutet att göra slut var rätt eller fel, för där är jag säker. Nej, jag mår skit i mig själv. Jag vet egentligen inte om jag kan beskriva varför, för egentligen vet jag inte riktigt själv (och värst av allt är att jag tror att det bara kommer bli värre), men jag ska försöka.

Jag vet inte vem jag är längre. Jag ska absolut inte säga att mitt förhållande har definierat vem jag är, men 5,5 år är oerhört lång tid (hela mitt vuxna liv faktiskt). Hela min vardag, och egentligen hela mitt liv, har kretsat kring honom (och min träning, haha). Men nu är han inte där längre, utan det är bara ett stort hål. Ett hål som de senaste månaderna har varit liksom fyllt utav det där dåset. Lite som en tjock dimma. Men nu börjar dimman försvinna och exponera hålet som är. Vad ska jag nu fylla det med? Vem eller vad är den delen utav Matilda Berlin?

Min kropp är i total obalans. Under separationen tappade jag aptiten, sov dåligt och stressade över tentor och flytt. Jag gick ned x antal kilo (= alldeles för mycket för min kropp). När jag nu har fått tillbaka min aptit vill min kropp instinktivt äta allt den kan komma över för att ta sig ur det nästintill svältläge den varit i. Det medför att jag äter för mycket, inte alls är hungrig vid nästa måltid utan kan vara så mätt att jag mår illa och därför inte äter, så nästa måltid överäter jag igen, äter för lite nästa, får godis serverat och trycker allt socker jag kan för att få lite energi and so on and so on. Som ni förstår påverkar det mig enormt fysiskt då kroppen alltid är i kaos med en blodsockerkurva som hoppar värre än hos en diabetiker. Och helt ärligt har det också påverkat mig psykiskt. För första gången i mitt liv mådde jag dåligt över att jag var för smal, så jag är så lycklig över att ha kommit tillbaka från det. Men x kilo plus nu så kommer jag inte längre i mina favoritjeans från ett par månader sen, och plötsligt kommer mina hat-tankar från mina yngre och osäkrare år tillbaka likt ett nostalgibrev på posten. Känslor och tankar jag kämpat enormt mycket för att komma ifrån. Sånt som jag verkligen inte vill ha i mitt liv, för jag är värd så mycket bättre!

Jag känner min inlåst. Missförstå mig verkligen inte, för jag ÄLSKAR att vara hemma på ön. Jag ÄLSKAR att vara hemma vid min familj. Jag ÄLSKAR mina vänner här. Och jag älskar att få sommaren på Gotland. Men jag känner mig fast.
Jag tror det är en kombination utav
1. att inte ha mitt egna ställe utan att få klämma mig in i ett hus med saker där jag inte längre har Min plats (även om jag vet att jag ALLTID är välkommen och hör hemma där).
2. att jag jobbar och plötsligt bara är ledig vissa dagar och måste klämma in hela mitt liv där, och
3. det där hålet som bara växer och växer, och som på ett eller annat sätt behövs fyllas med något. Dock tror jag inte att det där något finns här.

Jag tänkte precis be om ursäkt för ett så långt inlägg, men så insåg jag att det ska jag verkligen inte göra. Ni som inte orkade läsa hela läser inte ens det här. Och ärligt så skriver jag det här inlägget lika mycket (om inte mer) för min egna skull, samtidigt som jag vill dela det här med alla er andra som mår dåligt och tror att alla i världen lever life nu under sommaren. För så är det inte. Emellanåt är livet skit och då behöver vi alla veta två saker. 1. Ingen är någonsin ensam i det dåliga, och 2. Det kommer bättre dagar! Kanske inte idag, kanske inte imorgon, men dom kommer!

Gillar

Kommentarer

Lillymihlte
Lillymihlte,
Fan va du är bra Matilda - sådär bra som bara du kan vara! Be aldrig om ursäkt för dina inlägg, du träffar de punkter som behöver träffas i stunden - iallafall för mig! Jag behöver dig och dina ord! Tack för att du delar med dig, jag är inte heller på topp nu, kämnet mig i obalans, tankspridd & väldtigt borta! Det är skönt att inte vara ensam! ♥♥ Stor kram min favorit, hör av dig om du behöver prata!
nouw.com/lillymihlte
Matildaberlin
Matildaberlin,
Fan va DU är bra finaste hjärtat!!! Om det är någon som behöver någon så är det jag som behöver dig! Du är verkligen den mest otroliga personen jag vet! KRAM <33
nouw.com/matildaberlin
SimonAndersson
SimonAndersson,
Fint inlägg 😊
nouw.com/simonandersson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack snälla =)
nouw.com/matildaberlin
happyM
happyM,
Men alltså fantastiska du, precis som du nyss skrev, du ska absolut inte be om ursäkt för ett långt inlägg. Det här är din sida och här ska du skriva ut allt du har inom dig ❤️ Jag finns alltid här för att lyssna, det ska du veta ❤️ Och du är helt fantastisk som delar med dig ❤️ Har inte gått igenom något så stort som en separation men kan precis som du känna mig lite i obalans för tillfället, men det här tar vi oss igenom!! Det viktiga är att du vet vad det är som inte känns bra nu, så att du kan rätta till det så gott det går ❤️ Stor kram och fortsätt kämpa ❤️
nouw.com/happym
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså finaste finaste hjärtat!! Du anar verkligen hur mycket det betyder att du skriver sånt här hjärtat!! Du är verkligen världens finaste vännen!! STOR KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
Josefin,
Så himla fint skrivet i ett så stark och ärligt inlägg! Hoppas verkligen att du hittar tillbaka till balansen där du mår bra snart igen <3 Massa kramar till dig <3<3
josefinnnilsson.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
TUSEN TACK finaste hjärtat!! Kram <33
nouw.com/matildaberlin
evelinarou
evelinarou,
Fina fina du! <3 Du är så stark och fantastisk att du vågar dela med dig av dina känslor <3 Stor kram! 😊
nouw.com/evelinarou
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tusen tack fining <33
nouw.com/matildaberlin
KajsaStinaMattsson
KajsaStinaMattsson,
Vad starkt det är av dig att våga öppna upp dig, och faktiskt vågar berätta att du mår skit. Jag tror vi alla kan må dåligt och riktigt dåligt i olika perioder i livet och bättre att ta tag i det och berätta få ut känslorna och orden. Det tror jag gör oss gott, så skriv för dig själv, men det är också intressant för oss läsare att läsa!! STOR och STARK Kram! 😊
nouw.com/kajsastinamattsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men finaste hjärtat!! TACK SNÄLLA för dina otrolig aord! Dom betyder verkligen så mycket!! PUSS <3
nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh hjärtat! Ta den tid du behöver och det är okej att inte må bra. Det kan ta tid men att göra jobbet nu kommer underlätta sedan. Och så starkt att du vågar öppna upp om det här. Tror många kan känna igen sig<3
nouw.com/emmeliesehlin
merelleyakoub
merelleyakoub,
Åh!!! Så fint och bra inlägg...! Grym är du! <3
nouw.com/merelleyakoub
Arianne,
Starkt skrivet! Du hjälper säkerligen många med dina inlägg även fast du tror att du skriver enbart för egen del!
Hur upplever du dina matintag idag och dina tankar kring detta?
Skickar en massa styrkekramar till dig! Ta hand om dig!
tralllle.blogg.se
malinlinneaa
malinlinneaa,
stor bamsekram till dig finis <3
nouw.com/malinlinneaa

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin