Lifehacks när du bor i liten lägenhet

Psst!! Glöm inte att du kan vinna ett presentkort på hela 1000kr HÄR!!

När jag först klev in i min lägenhet fick jag lite panik. 24 kvadrat. Såååå litet. Hela min uppväxt har jag bott i en villa och efter det flyttade jag ihop med Richard på typ 50, följt utav att vi köpte våran 3a på 73. När vi flyttade till Täby hade vi 46 och det kändes oerhört trångt. Klipp till att jag nu bor i en 1a (som jag för ett par år sedan svor på att jag aldrig i mitt liv skulle göra) på fjuttiga 24. Som jag ÄLSKAR! I rätt så exakt 2 månader har jag nu bott här och under den tiden har jag lärt mig ett par saker. Ett par lifehacks och vanor för att göra livet mycket enklare. Lifehacks jag nu delar med mig utav till er =)

Gör allt på en gång och skjut inte upp något.
Det är så himla enkelt att lägga den tomma plastpåsen på bänken istället för att slänga den, packa upp väskan och ställa pantburken på bordet istället för i pantpåsen, att låta disken stå kvar efter middagen och tänka att jag tar de sen. Don't! Kan du göra något på en gång - gör det! 24 kvadrat blir stökigt så fort bara ett kuvert ligger på fel ställe. Att göra en sak på en gång tar typ 30 sek, medan att städa hela läggan kan ta timmar. Så gå aldrig tomhänt, skjut inte upp något, utan gör det på en gång.

Man kan inte ha för mycket förvaring!
Tro det eller ej, men IKEA har sjukt många smarta lösningar. Sängbotten med lådor, soffor med förvaringsfack, grymma byråer, garderobsinredning som funkar i många olika system (och inte bara deras egna), superbra boxar och lådor. Så ta en stund, fundera på hur du vill ha det och tänk sen steget längre; hur kan du slänga ned grejer i/under/bakom den?

Dubbelhäftande krokar
Hyresrätt --> vill inte göra hål i väggarna. Men ytterjackor? Tjocktröjor och annat? Jag var tvungen att skruva ned hatthyllan som satt här när jag flyttade in. Så hur löser man det? Jo, med dubbelhäftande krokar. Jag köpte mina i 3-pack för 49 kronor på (gissa en gång) IKEA, och jag fullkomligt älskar dom. Så stort tips!

Ättiksprit is the shit!
Ju mindre yta man har, desto mindre saker vill man ha. Så skaffa dig en stor dunk ättiksprit (tack Mamma!) och släng ut både sköljmedel, en del utav rengöringsmedlena och andra burkar med inläggnings-vätskor. Ättiksprit funkar till allt det och ännu mera. Så ja, it is the shit!

Gillar

Kommentarer

Chanapha
Chanapha,
Vilka bra tips! Bor också i en liten studentlägenhet <33
nouw.com/chanapha
Lillymihlte
Lillymihlte,
Vilka tips, du har så rätt i att en liten lägga blir stökig av bara ett litet kuvert på fel ställe! Älskar dina tips, krogarna från Ikea har även vi här hemma - grymt bra! 💞 Du har de så fint vännen 🌟
nouw.com/lillymihlte
celinelundqvists
celinelundqvists,
Jag behövde dessa tips mer än allt så tack hihi! <3
nouw.com/celinelundqvists
Netti Starby ,
Så himla bra tips du delar med dig av och du har det så himla fint i ditt hem! <3 Kramis
starbys.se
amandassofi
amandassofi,
Sista tipsen hade jag ingen anning om, grymt!
nouw.com/amandassofi
amandassofi
amandassofi,
Sista tipsen hade jag ingen anning om, grymt!
nouw.com/amandassofi
Lilljag
Lilljag,
Tack för tipsen! <3
nouw.com/lilljag
Louiseberghh
Louiseberghh,
Ättika for the win, finns typ inget det inte hjälper mot ⭐
nouw.com/louiseberghh
Emmysliv
Emmysliv,
Jag har ättiksprit i min diskmaskin i stället för glasglans👍🏻
nouw.com/emmysliv
Pauline,

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin