Lendify

I samarbete med Lendify

Här kommer vuxenpoäng nummer 2 och uppföljaren till mitt inlägg om vad elavtal är, nämliget ett om lån.

Nån gång i livet kommer man komma till en punkt där man behöver låna pengar. Oavsett om det handlar om bolån, billån eller för att kanske köpa något annat man länge drömt om men ej kan finansiera själv.

Då gäller det att faktiskt sätta sig in i vad det är man gör. Tar man första bästa är Lyxfällan-risken långt ifrån obefintlig. Tänk mardrömmen att råka signa upp sig på ett lån med 150% ränta eller något liknande. Nej fy!

Ett tips, som jag själv funderar på, är Lendify. För min del handlar det dock inte om att låna pengar, utan tvärtom, att låna ut pengar. För till skillnad mot en traditionell bank så kommer de summor som lånas ut från just privatpersoner som själva, aktivt väljer att låna ut pengarna till Lendify genom att sätta in dom på ett räntegivande konto. Hur bra idé är det egentligen inte?

Den som behöver låna pengar får göra det och jag som har lite pengar över att kunna låna ut tjänar lite extra på att göra det. Win win!

Efter en supersnabb beräkning på deras hemsida skulle jag, om jag valde att börja med att investera 10.000kr och sedan fortsätta sätta in 1000kr/mån under en 5 års period, få tillbaka 7601kr i enbart ränt. Dessutom är det ju ett grymt sparande, vilket skulle resultera i att den totala utbetalningen blir 77 601kr. (Som jag skulle dratt ut och rest då, haha)

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin