Lärdomar jag tar med mig från 2019

Innehåller affiliate-länkar

2019 - vilket år det har varit för mig. Ni som följt mig och ni som läst min årsresumé måste ju hålla med om det. Trots det har jag inget riktigt behov utav att byta år. Jag har vänner som säger att 2020 kommer bli Ditt år (singel i Stockholm, ska köpa lägenhet, ska börja jobba osv), men helt ärligt känns det lite som att 2019 var Mitt år. Jag har mått skit. Jag har mått bra. Jag har tagit fruktansvärt jobbiga beslut. Men jag har utvecklats så otroligt. Jag har blivit Jag.

Jag har inget behov utav att byta år. Men, jag är ingen trollkarl. Jag kan inte stoppa tiden. Så därför tänker jag hylla året genom att dela med mig utav 14 random lärdomar jag tar med mig in i 2020. Hope you like it!

1. Jag är en kramig person. Och när man inte längre har en partner att krama på hemma behöver man ibland göra det på andra. Finns få saker som är så kul som att se chocken i en persons ögon som inte förväntar sig en riktig gos-kram, haha!

2. Silicea är inget lurendrejeri! Sedan jag har börjat äta det så har mitt hår växt sig längre, tjockare och fräschare än på LÄNGE! Så stort tips på den!

3. Få saker är så avtändande som ett dåligt hångel. Så guys, öva på erat game!

4. Köp ordentliga strumpbyxor! Under många år har jag tänkt att vad spelar det för roll om jag köper ett 5-pack på Ica Maxi för 49 kronor eller ett par för 169 från HM eller Åhlens? Dom går ju ändå sönder. Men det är klart dom går sönder när man köper billiga.... Av de från Ica Maxi kunde jag avverka 3 par bara i försök att ta på mig dom, medan de lite dyrare har hållt nästan hela året. Slutsats: det är billigare att köpa dyra strumpbyxor!

5. Mina vänner är bäst! Hur sorgligt är det att jag kommer fram till det först nu? Nej, men i ärlighetens namn har jag många gånger prioriterat bort dom under träning, familj och mitt egna välmående (läs lathet), och det skäms jag för! För jag har verkligen världens mest fantastiska människor runt omkring mig!

6. Jag får mer plugg gjort i skolan än hemma! Så avsett mer tid till att faktiskt fysiskt vara i skolan!

7. Man behöver inte alltid vara stark - det är okej att be om hjälp. Jag har alltid varit en sån som alltid ska klara mig själv, som aldrig vill vara i vägen eller jobbig. Men ibland behöver man faktiskt be om hjälp - och det är helt okej! Det troliga är faktiskt att dina nära och kära VILL hjälpa dig, dom vet bara inte hur. Så våga be om hjälp.

8. Jag har uppnått åldern där jag inte kan resa utan stödstrumpor. Det är illa, men det är sant. Flygresan till Nya Zeeland resulterade i vad som såg ut som scenen i första Harry Potter-filmen där han råkar få henne att svälla som en ballong och dom zoomar in på hennes anklar sekunden när spännet släpper. Well, det hade precis lika gärna kunnat vara mina anklar...

9. Att flytta är ett rent helvete! Ändå lyckas man alltid romantisera det och glömma hur illa det verkligen var. Med 4 flyttar under året vet jag hur hemskt det är, men ändå längtar jag efter nästa.

10. Jag är klar med att vara packad! Innan har jag varit "ekonomisk" och tänkt att är jag full innan så behöver jag inte köpa något som är svindyrt ute. Men nu har jag insett hur mycket roligare kvällen är när man faktiskt inte är packad.

11. Att må dåligt kan ta uttryck på så många sätt. För det första kanske det inte överhuvudtaget syns utåt och för det andra kan det psykiska (så som efter ett break-up) påverka det fysiska på sjukt märkliga sätt (så som att man plötsligt drabbas av ögonlockseksem).

12. Jag börjar bli gammal. Inget snyft-åldersnoje-klagande, utan ren fakta. Människokroppen peakar runt 24 års åldern, vilket betyder att jag är på topp nu och sen sakta börja ”gå nedåt”. Och jag märker det redan. Plötsligt måste jag stretcha för att inte vara stel som en pinne, plötsligt har jag den ena åkomman efter den andra och måste ha med mig ett halvt apotek när jag reser, plötsligt har jag börjat få rynkor, haha!

13. Livet blir bara bättre! Jag pratade med min 16-åriga lillasyster om det för bara några dagar sen, och det är verkligen så - livet blir bara bättre! Man blir säkrare i sig själv, man blir snyggare, man inser vad som faktiskt betyder något. Idag vs när jag själv var 16, nej det går inte ens att jämföra.

14. Livet är för kort för att inte levas! Klyschigt men sant. Så ha kul, skratta högt, äta gott, gå ut och ta ett par glas vin på en Torsdag, stanna upp och njut av solnedgångar, ta inte livet för seriöst, gör det med en klackspark - lev!

Gillar

Kommentarer

feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Har precis infört Silicea i mitt dagliga intag av kosttillskott och alltså det är ju kanske det snällaste jag gjort mot mitt hår eftersom att jag precis mördat vartenda hårstrå med blekning och allt 😂🤩
nouw.com/feliciaidachristina
louisefreij
louisefreij,
Så himla bra inlägg! Känner igen mig i massa o så, 2019 var inte snällt mot mig! Hoppas såååå på ett bättre 2020😍
nouw.com/louisefreij
linndossing
linndossing,
Älskar detta, blir så glad! Du är fantastisk ❤️ Puss och kram
nouw.com/linndossing
corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Ska ta med mig dessa in i 2020<3
nouw.com/corneliakarlsson
FightAgainstAnxiety
FightAgainstAnxiety,
bra saker att ta med verkligen !!
nouw.com/fightagainstanxiety
Jasmine,
Vilka härliga bilder och lärdomar från det gånga året.
Kram
rosanatt.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin