Lägger 24.000 kr på träning

Vi backar bandet och hoppar tillbaka till ett par ämnen jag varit inne på en del under den senaste tiden. 1. träning och 2. pengar. Det är ingen hemlighet att jag tjänar mer pengar nu än när jag studerade. Så det är ju heller inte konstigt att jag gör av med er pengar än jag gjorde innan. Jag går fortfarande plus och sparar varje månad, men att logga in på min expense control hos banken och se hur mycket jag gjort av med kan ge mig ordentlig ångest. Nog för att jag tjänar bra, men det här är inte okej.

Jag konstaterade ju för ett par inlägg sedan att jag lägger nästan 500 kr i veckan på träning, och då betalar jag fortfarande inte för mitt SATS-kort (fördelen med att fortfarande vara anställd). FEMHUNDRA KRONOR. I veckan. Det är 2ooo kr i månaden. 24.000 kr på ett år. Och det är för 2 träningspass: Barry's på Fredagar och Megaformer på Tisdagar. Är det ens rimligt?

Min ekonomiska, rationella, fortsatt snåla hjärnhalva svarar No freaking way på frågan. Men så var jag på The Place och körde Megaformer igår och landade i att min andra hjärnhalva har helt rätt i att detta är precis vad jag behöver och 110% rimligt.
Igår var ingen bra dag. Jag vet inte varför. men det var en sån dag när jag vaknade med ångest. Klump i magen. Tryck över bröstet. Ville inget annat än att konstant börja gråta. Mådde skit helt enkelt och hade svårt att resa mig ur sängen. Och trots att jag tog mig upp och iväg så följde känslan mig konstant. Möte, admin, möte, telefonsamtal och sen lunch-träning inbokad. Jag släpade mig dit (skönt nog bara ett kvarter bort) med klumpen i magen. Men i samma sekund passet drog igång och min stjärna till instruktör började prata fick jag en fristad att andas.

Megaformer är inte som någon annan träningsform jag någonsin utövat. Jag är en endorfin-junky som älskar uthållighetsträning, där pulsen är hög och svetten sprutar. Det här är inte det. Målet här är att utföra varje rörelse så långsamt som möjligt. Musklerna skakar och mjölksyran är där. MEN hjärnan är lugn. Frustrerad över dom där skakande, skrikande muskelcellerna, men lugn och närvarande. Peppad av ord och manifestationer:

"Keep on saying: I'm strong. I can do this."

"I know it burns like a bitch but remember that it only makes you stronger than before."

"Breathe in all the positivity in the room."

500 kronor på två ynka träningspass varje vecka, 2000 kronor i månaden, 24.000 kr om året - SÅ värt det! Ska vi (jag) hålla för ett liv som går i hundratio, med stort fokus på jobb och prestationer, så måste vi också prioritera det som får oss att må bra. Det som ger oss en paus i vardagen. Det som faktiskt är hälsa. Unna er det. Unna er att må bra! +

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin