Kikärtscurry - recept

Inte helt oväntat har jag fallit dit igen... Jag har än en gång fastnat i mina gamla matvanor med att mer eller mindre bara laga samma maträtter varje dag. Det är nästan så att jag vill skylla på jobbet, för hur mycket energi och inspiration har man egentligen till att laga något nytt och spännande när man kommer hem vid halv 9-9 och är lite lätt hangry? Men sanningen är den att hade jag bara planerat så hade det inte varit något som helst problem.

För även om jag är oerhört experimentell i köket, inte kan följa ett recept för fem öre och absolut inte har något emot att det kan få gå snabbt, så tycker jag ändå att det är rätt så kul att laga mat. Så skärpning fröken Berlin!

Jag fick dock en riktig sån där inspiraitons-kick för ett tag sen och hittade ett recept jag blev så sugen på att testa. Sen är jag ju som jag är. Så det som ursprungligen var en grön curry-kyckling resulterade i en röd kikärtscurry, haha! Som sagt, kan inte följa ett recept för fem öre. Men den blev faktiskt riktigt god och jag vet att ni är flera som efterfrågat recept när jag lagar mat så här kommer det. Tyvärr inte med exakta mått, för det går lite hej vilt till i köket och blir en skvätt av det här, lite av det där och så vidare. Men jag försökte göra mitt bästa för att skriva ned det, so here goes!

Röd kikärtscurry ala Matilda

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

BOTTEN:

2 burkar kikärtor (ca 3 dl)

400 ml kokosmjölk

2 vitlöksklyftor

1 gullök

2 burkar med wok-grönsaker

2 msk röd currypasta

Saften från 1/4 lime

1 msk japansk soja

Salt

2 paket nudlar


GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------

1. Hacka lök och vitlök och fräs i olja i en djup stekpanna alternativt kastrull.

2. Tillsätt med kokosmjölk, currypasta och kikärtor. Smaka av med salt.

3. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter.

4. Tillsätt saften från 1/4 lime

5. Häll i wokgrönsakerna och nudlarna.

6. Servera när nudlarna är klara och njut!

Gillar