Känner mig totalt misslyckad. Kanske ska jag lägga ned?

Det här inlägget har verkligen tagit emot att skriva, av två anledningar.
Nummer 1 - jag är rädd att det ska skada det lilla rykte jag har.
Nummer 2 - jag är ju i grund och botten perfektionist, duktig flicka och allt däremellan. Att erkänna mig svag, dålig och underpresterande är något som går emot varenda liten cell i min kropp.

Men efter att ha pratat med ett par vänner har jag tagit mig modet till att göra det. Både för min skull och för alla andra prestations prinsar och prinsessor där ute.

Jag har alltid vetat att det skulle vara tufft att kliva in i mäklarbranschen. Framför allt mitt i Stockholm där konkurrensen är oerhört hög. Jag har själv predikat om att omsättningen på mäklare beror på att ”alla” har fel bild av vad det är man gör. Man säljer inte en lägenhet, får en lön på 100.000, dricker champagne och spelar golf på en vardag. Nej, man kämpar och sliter mer eller mindre dygnet runt. Jag har vetat det och gått in med den inställningen - jag kommer att få kämpa.

Men jag har (utan att skryta, bara konstatera) varit en sån som alltid klarat det jag velat. Kämpat dit, ja, men klarat det. Så när jag fick min reg. hade jag som mål att boka ett möte första dagen. Det hände inte. Och inte heller dag 2 eller 3. Första ordentliga motgången. Tillsammans med mina chefer har vi satt ett mål om att jag ska gå på 6 möten i veckan. Förra veckan, den 4 veckan, var den första som det hände. Att misslyckas veckorna innan det har varit motgång nummer 2. Snarare den stora motgången nummer 2, för det har varit en massa små däremellan.

Ända från start har det här känts så sjukt överväldigande. Inte till den grad att jag tvivlar på att jag valt rätt yrke, för jag ÄLSKAR det jag gör, utan mer på om jag någonsin kommer att klara det. Jag kanske inte var skapt till att palla trycket?

Update: Efter de senaste veckorna när jag nu har börjat landa kan jag berätta att HELL YES att jag kommer göra det!

Men varför skriver jag ens det här då? Jo, för överallt matas vi av solskenshistorier. Vi får höra om dom som lyckas från dag ett, som säljer objekt första veckan, som verkar vara födda till rollen. Även jag själv skriver och berättar om hur bra det känns och vad jag lyckats med, för det är vad jag vill dela med mig av. Både varumärkesbyggande (jag måste trots att sälja in mig själv och visa på att jag är bäst) och för min personliga del. Dagarna det går dåligt vill jag bara krypa upp i sängen och glömma att jag ens existerar. Hur många är det som berättar om just den delen? Svar: inte många alls.
Men jag lovar att vi finns här, och tillsammans kan vi ta oss igenom allt, oavsett vad det är!!
Behöver du pepp och kärlek (precis som jag gör), lämna en kommentar här under, berätta vad som tynger dig och så kan vi alla ta den här fighten som är motgångar tillsammans ❤️

Gillar

Kommentarer

marietheresel
marietheresel,
Åh fina. Alla känner så här oavsett yrke någon gång. Jag känner ingen som aldrig tvivlat, som aldrig känt sig som en "bluff". Så det är så bra att prata om det! Är glad att du nu ändå känner att du kommer klara det, för det är jag övertygad om att du kommer ❤️ Du är grym!
nouw.com/marietheresel
hedvigliljeroos
hedvigliljeroos,
Kram till dig! Önskar dig lycka till <3
nouw.com/hedvigliljeroos
Ellendelin
Ellendelin ,
Så fint av dig att öppna upp dig! Motgångar är verkligen det värsta man kan möta som en prestationsprinsessa, men i framtiden kommer du bara att se tillbaka och vara glad att du gick den hårda vägen! Det är så vi utvecklas!
nouw.com/ellendelin
happyM
happyM,
Åh men fina du, tänk på hur kort tid du har jobbat med det här!!!! Det tar tid att komma in i allt!!! ❤️❤️❤️
nouw.com/happym
Emmamehrali
Emmamehrali,
Du är SÅ sjukt grym! Det må vara tufft men du kommer klara detta galaent jag är inte tveksam det minsta lilla! Du fixar detta!!! STOR KRAM <3
nouw.com/emmamehrali
sarasara
sarasara,
Så viktigt att lyfta fram detta! Man hör oftast bara om framgångar. Bakom varje framgång kanske det ligger tio motgångar. De flesta stöter nog på en massa motgångar som de inte berättar om!
nouw.com/sarasara
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmoorgon vännen! Jag tycker du är så himla grym som delar med dig av sånt här! Motgångar är aldrig roliga att få och att vara i dom är så otroligt tufft men efteråt när man klarat sig igenom det så känns det helt magiskt. Du gör det här så bra, glöm aldrig det älskade du. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Pi,
Vi behöver alla pepp ibland. Vissa kriver solskenshistorier och andra kablar ut alla sina misslyckande. Själv försöker jag ha en balans där och pratr med mina vänner om det går trögt i livet. Du kommer tt bli en fantastisk mäklare, tro inget annat. Men det tar tid att komma in i det.
www.piaw.se
Harborjarlivet
Harborjarlivet,
Kram till dig! Jag hoppas verkligen att du finner modet inom dig snart igen <3 Och kom ihåg att inte vara för självkritisk mot dig själv under proccessens gång! Det är helt okej att ändå vilja ''ha allt perfekt'', men sätt inte för höga krav på dig själv i början då det är viktigt att allt inte blir ''bäst'' i början för att en ska kunna se var utrymmet för förbättring finns <3 Den bäste var också en gång nybörjare och man måste ju börja nånstans <3 Ge dig själv tid att komma in i det <3 Tro, lita och var extra snäll mot dig själv den här tiden när du känner såhär <3 Du är GRYM och så MODIG! HEJA DIG Matilda! KRAM <3
nouw.com/harborjarlivet
Jasmine,
<3 Tack för att du delar med dig. Heja dig!
Önskar dig en fin helg.
Kram
rosanatt.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin