Julgodis i mängder

Just nu sitter jag och letar inspo. Bloggar, Pinterest och Ica-appen (lika bra att gå på de big guys på en gång, haha) för imorgon är dagen jag väntat på i hela December. Eftersom att det bara har varit jag uppe i lägenheten i Stockholm så har det inte varit någon idé att baka något. Men nu är jag hemma, och om mindre än en vecka sitter vi där vid julgranen och myser till tusen. Och då ska det finnas en massa gotte på borde. Så imorgon åker vi systrar ut till Mormor för en hel bakdag (eftermiddag/kväll). Hur mysigt??
Men då måste jag också veta vad vi ska baka. Lussekatter och saffranssnittar är självklart. Knäck och chokladkola ska jag koka här hemma. Men mer då?
Har ni några tips? Annars funderar jag på dom här =)

Chocolate Caramel Fudge

Hur goda ser dom inte ut? receptet innehåller bara 5 ingredienser ska vara enkelt att göra (big like!). Ni hittar receptet HÄR


Choklad och granatäpple-bitar

Ännu enklare! Och helt klart ett måste för mig att testa!
Skär ett granatäpple i fjärdedelar och lägg i vatten i 5 minuter. Det gör det lättare att bryta loss kärnorna (gör det i vattnet), och lägg dom sedan på ett dubbelvikt papper. Låt dom torka (viktigt att de blir just torra!).
Smält mörk choklad (välj såklart ditt favoritmärke).
Häll sedan chokladen och kärnorna lager på lager i små formar, antingen muffin- eller knäckformar, alternativt rakt ned på en plåt för att sedan bryta i större bitar. Låt stelna och njut!

Jag såg också ett recept där de hade lagt i pistagenötter (hur gott?) och ett med apelsinzest (också hur gott??). Så gå lite wild and crazy och ta vad du vill ha =)

(Raw) Pepparkaksbollar

Mamma önskade också har något lite nyttigare blad allt sött (inte så att jag klagar över det, haha). Så jag ska också testa att göra nyttiga pepparkaksbollar. Det finns en hel uppsjö av olika recept bland annat det här med mandlar och dadlar, och det här med paranötter och mullbär. Kika runt lite och se vad som lockar er mer =)


Frozen Gingerbread Hot Chocolate

Mitt i bakningen kan man ju bli lite törstig. Hur fint skulle inte en sån här ↑ sitta då?? Dröm alltså! Ni hittar receptet här

Gillar

Kommentarer

Ida,
Men gud så gott allt verkar!!
idanilssonphoto.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men eller hur?? MUMS! <3
nouw.com/matildaberlin
TindraJosefsson
TindraJosefsson,
Allt ser supergott ut! Bra tips<3
nouw.com/tindrajosefsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men eller hur? Kram fining <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin