JOS Hälsocafé

Jag skäms nästan över att säga det, men trots att en av mina absolut bästa vänner nu har bott i Göteborg i över 2 år har jag bara besökt staden två gånger. Nej vänta, nu ljuger jag. Mitt ex bodde ju faktiskt där ett halvår och då hälsade jag på vid ett tillfälle, men det minns jag helt ärligt inte så mycket av då fokus enbart låg på att träffa honom då. Så två gånger har jag upplevt Göteborg. Inför första besöket hade jag kikat in ett enda ställe jag verkligen ville gå på vilket var JOS Hälsocafé. Den gången blev jag verkligen inte besviken. Så när Agnes föreslog att vi skulle äta lunch där i lördags var jag inte sen med att uttrycka vilken bra idé jag tyckte att det var.

Jag kan säga att jag verkligen inte blev besviken den här gången heller. Tvärtom var det så bra att vi åt lunch där på söndagen med innan jag åkte vidare till flygplatsen. Så är ni i Göteborg är det här definitivt ett ställe ni ska besöka.

Som ni hör på namnet är det riktigt fräsch mat. Dom serverar allt från smoothiebowls, till sallader, pokébowls och avokadomackor. Och till skillnad från många andra salladsställen där man kan lämna fortsatt hungrig så blir man verkligen mätt här. Det inkluderar alltså mig som äter väldigt stora portioner. Dessutom är det väldigt prisvärt (ca 109-129kr) och en oerhört härlig lokal. Big tip!

Ett annat tips jag ska skicka med er är att inte beställa en sallad. Jag tar förresten lite tillbaka det där om att jag inte blev besviken, för våran första lunch plockade jag ihop en egen sallad och det var inte det bästa valet. Från förra gången jag var där har dom ändrat konceptet något. Den salladen jag åt då blev superhärlig, men nu resulterade det i att den mer eller mindre bestod av enbart 3 komponenter. Fortfarande jättegott men inte riktigt vad jag förväntade mig.

Så vad ni istället ska göra är att beställa en pokébowl. Agnes tog deras kyckling-bowl första lunchen och den var superhärlig! Så på söndagen följde jag i hennes steg men valde att plocka ihop min egna. Bas (sallad, glasnudlar och svartris) + protein + innehåll + topping + dressing. Jag körde basen (vill man egentligen ha en sallad är dom fantastiska på att byta ut ex nudlarna till någon av de andra salladsbaserna), oumph med timjan, tomat-salsa, picklad rödlök, granatäpple-kärnor, koriander och en asiatisk dressing. Nämen ni hör ju hur gott! Som sagt: är ni i Göteborg är det här utan tvekan ett ställe ni måste äta på!!

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,

Det både låter och ser riktigt gott ut! 😃

nouw.com/desireekujala
StarOfUsA
StarOfUsA,

Ser riktigt gott ut, älskar granatäpple i mat 😍

nouw.com/starofusa
Nellaroc
Nellaroc,
Åh vad gott! 😍
nouw.com/nellaroc
ebbabrage
ebbabrage,

Åh vad gott det ser ut!!

nouw.com/ebbabrage
tiffanykarlsson
tiffanykarlsson,

Ser ju helt underbart ut! Är också så dålig på att besöka Göteborg, fastän jag bara bor 1,5 timme iväg 😉

nouw.com/tiffanykarlsson
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Godmorgon fina du! Åh älskar när man hittar såna där guldställen man bara vill gå tillbaka till gång på gång. Det såg riktigt gott ut kan jag säga! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
hilmak
hilmak,

Älskar Jos! Så himla gott 😍

nouw.com/hilmak
Johannagrahn
Johannagrahn,

Amen gud så gott det ser ut 😍😍😍😍

nouw.com/johannagrahn
malinkirstine
malinkirstine,
Men gud vad gott!!!!!
nouw.com/malinkirstine
fanip
fanip,

Det där lät och såg ut som ett ställe i min smak 😊 Maten ser supergod ut! Och fin du är!

nouw.com/fanip

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin