Jag ska skaffa barn - Svar på Frågestunden del 2

Innehåller affiliate-länkar

Alla era fantastiska frågor alltså! Det var nästan att jag övervägde att göra ett till inlägg ut det, men ni får helt enkelt kämpa er igenom och passa på att njuta utav lite härliga bilder, hihi!

Del 1: Om bloggande och snabba frågor hittar ni HÄR
Del 2: Om resor och familj, drömmar och framtid läser ni nu
Del 3: Om träning, mat, inspiration och plugg - still to come, so stay tuned

Har du något drömresemål?
Jag har SÅ många! Nya Zeeland, Australien, Dominikanska Republiken, Jamaica and so on, and so on. Mitt stora livsmål är att besöka alla världsdelar innan jag dör och ett år utan att ha besökt ett nytt land skulle vara ett misslyckat ett, haha!

Har du haft någon favorit bland alla dina resmål?
Att välja en är omöjligt med tanke på att alla skiljer sig så himla mycket åt. Men Maldiverna är obviously en utav dom. Dessutom har jag haft den fantastiska ynnesten att ha varit där två gånger (när jag var 6 och 10), och det är verkligen precis så magiskt som det ser ut!
I mitt vuxna liv skulle jag säga att Tokyo utan tvekan toppar listan! Det var verkligen en sån himla cool upplevelse! Inte alls vad vi hade tänkt oss, men en sån otrolig upplevelse.
Det är sällan jag känner att jag vill tillbaka till samma ställe som jag redan varit på, utan oftast säger jag been there, done that, men både Maldiverna och Tokyo vill (ska) jag tillbaka till!

3 resemål du vill tipsa extra mycket om?
(Okej bortsett från dom nämnda ovan)

- Bali! Har ni inte varit där än så måste ni ta er dit, för stället är fantastiskt! Dock ska ni ha i åtanke att det är inte Thailands-stärnder man kommer mötas utav, utan en helt annan fantastisk miljö.
Missa för Guds skull inte Ubud, The Secret Monkey Forrest, att surfa eller att frossa i smoothiebowls!!

Och är ni på Bali så måste ni ta er till Gili Air eller Gili Trawang. Där snackar vi drömstränder!

- New York! Till skillnad från de flesta andra jag har pratat med så blev jag absolut inte kär i staden och jag fick inget ryck om att jag måste flytta dit, men upplevelsen - alltså WOW! Det är verkligen precis så som man ser i serier och filmer, var man en går så är det något man känner igen och hela viben är otrolig. Så ja, åk dit!

- Amsterdam! Verkligen en perfekt weekend-resa. Inte så långt bort, men tillräckligt för att få se något nytt. Åk dit när det är vårigt och fint, och gå sen bara runt bland alla gator och gränder. Så mysigt!

Vilka har varit dina billigaste respektive dyraste resor?
Sjukt nog skulle jag nog säga att Tokyo var min billigaste resa ever. Jag lyckades fynd flygbiljetter (dock med 3 mellanlandningar, haha) för 3500 kr/person och sen hotellrum för under 3000 kronor för de 6 dagar vi var där. Och till skillnad från vad man har hört så är det verkligen inte dyrt att vara där. Jag hade på riktigt totalt 2 måltider under hela resan som kostade mer än 100 sek (varav en var när vi FROSSADE i sushi). Det får du knappt en lunch här i Sverige för liksom.
Nej, magiskt bra var vad hela resan var!

Dyrast är nog New York. Flygbiljett hittade vi billigt genom SAS, så det är inte det. Men hotellrum = svindyrt. Mat = ännu dyrare (en frukost landar på närmre 300 kronor. Jag skojar inte när jag säger att vi säkert la 7000 kronor på bara mat under våra dagar där, och då gick vi definitivt inte på några lyxställen). Och alla sevärdheter kostar.
Men samtidigt - så värt att ha sett det!

Var kommer kjolen ifrån?
Den kommer från Gina Tricot

Är du uppe på taket på Rockefeller Center där på bilden, Top Of The Rock? Fantastisk utsikt och stad! Var du där på senare år? Såg du det nya 432 Park Avenue också, USAs högsta bostadshus? 😊
Ja, precis! Vi var i New York i Augusti och då valde att åka upp på Top of the Rock istället för Empire State (stort tips). Vet faktiskt inte om jag såg just det. Var tyvärr inget jag visste att jag skulle kika efter, haha!

Hur ser ert drömboende ut? Beskriv din drömlägenhet!
Här ser mitt och Richards svar rätt så olika ut, så jag kommer svara utifrån mig.
I dagsläget är drömmen en stor, fräsch lägenhet med fantastiska ljusinsläpp. Vi snackar precis lagom stort sovrum, WIC, nyrenoverade badrum (ett gästbadrum och ett stort i anslutning till master bedroomet), balkong (helt klart ett måste) och ett stort kök med plats att laga mat tillsammans.
Men om x antal år, när jag har tröttnat på Stockholm och vill settle down, då är drömmen utan tvekan ett förhållandevis nybyggt hus. Stort, med plats för alla barn, fantastiska ljusinsläpp men också väldigt lättskött (viktigt för mig)

Vill du fortsätta bo i sthlm efter studierna? Några planer på flytt inom den närmsta framtiden? Önskestället att bo på? Tror du att du kommer att flytta tillbaka till Gotland i framtiden eller blir du kvar i huvudstaden?
Ja! Jag kommer bo kvar! Och JA just nu bor vi ute i Täby vilket betyder att jag har cirka 40 minuter från lägenhetsdörren in till T-centralen. Det är för långt! Eller egentligen inte, men det gör det svårt för mig att vara spontan, vilket är något jag vill.
Så målet är att inom 2 år ska jag bo mycket mer centralt!
Vad som händer sen när jag blir äldre är frågan. Det är verkligen inte helt otroligt att jag bestämmer mig för att flytta hem till Gotland när det är dags för villa och barn. Men vem vet? Det kanske blir något helt annat! Eller så blir jag kvar här i Stockholm?

Kommer du att skaffa barn någon gång? 😊
Ja, det kommer jag! Sen är frågan om jag har tur att kunna göra det själv eller om jag kommer behöva adoptera. Vem vet? Men oavsett så kommer jag att vilja ha barn!

Hur många Och i sånna fall ungefär när i ditt liv vill du ha barn om du hade kunnat önska?❤️
2 eller 3 kanske? Och när? Delar utav mig skulle egentligen vilja ha barn just nu, samtidigt som jag verkligen inte är "klar" med livet innan. Jag vill gärna veta att jag kan ge barnet en stabil och säker uppväxt, så jag vill ha jobbat ett tag innan, köpt min bostad (snarare köpt en större där också barnet får plats) och veta att jag är i en säker plats i livet. Samtidigt vill jag inte ha det "för sent" heller. Så om 5 år kanske?

Vill du gifta dig i framtiden, isåfall stort eller litet bröllop?
Ja! Det vill jag! Inte utav religösa skäl, utan utav tradition. Plus att alla har vi väl drömt om den där brudklänningen sen vi var små? Haha!
På frågan om stort eller litet - är jag svintråkig om jag svarar lagom? Jag vill inte ha bara närmsta familjen, utan jag fullkomligt ÄLSKAR bröllop och jag vill utan tvekan fira kärleken tillsammans alla jag bryr mig om. Dock ska man ju ha råd med det hela och att ha en sån fest kommer inte bli billigt...

Photo by Photosbyjorgen on Insta

Mål med livet? / Din största dröm?
Att få jobba med något jag brinner för och tycker är fantastiskt kul! Att känna mig fri (dvs kunna resa, kunna vara ledig, kunna leva livet och inte "sitta fast på ett kontor"! Barn, familj, lycka!

Vart ser du dig själv om 10 år? 😊
Då är jag alltså nästan 34 (åh HERRE jösses...)
Förhoppningsvis har jag fått mina barn och bor väldigt tryggt och härligt någonstans tillsammans med min man. Jag hoppas innerligt att jag trivs med mitt jobb (inte nödvändigtvis mäklare dock), att jag är rätt så väldigt bra på det, att jag tjänar en del och att jag kan fortsätta uppleva hela världen tillsammans med min familj

Gillar

Kommentarer

Ullie,
ja på riktigt drömmer man massa drömmar om just bröllopet . bali kanske inte lät dumt men ja e svag för vita stränder o havet 😃 kram fina du
weberskold.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
STOR KRAM vännen <3
nouw.com/matildaberlin
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
fantastiska bilder, och så roligt att få läsa dina svar 😃 <3
nouw.com/emelieanderssoon
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
louisemellqvist
louisemellqvist,
Så kul att läsa alla frågor & svar 😃
nouw.com/louisemellqvist
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste du <3
nouw.com/matildaberlin
Denisealice
Denisealice,
Åh vad roligt att få läsa! <3 Och så fina bilder!
nouw.com/denisealice
Matildaberlin
Matildaberlin,
Sara,
Åh vad kul att läsa, speciellt om resorna <3
www.aamaziing.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Yasmine,
Alltid lika roligt att läsa svaren från dina frågestunder! Och älskar upplägget att blanda svaren med bilder! Kram
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åh! TACk finaste <3
nouw.com/matildaberlin
celinelundqvists
celinelundqvists,
Åh wow! Blev chockad när jag läste att Tokyo var din billigaste resa! Håller ju på att kolla runt nu och strök snabbt Tokyo från listan (för tillfället iaf) när jag såg att biljetterna gick på 8000 kr! Hjälp! Får hålla utkik efter billigare biljetter i framtiden, måste verkligen besöka den staden innan jag dör!
nouw.com/celinelundqvists
Matildaberlin
Matildaberlin,
Med 3 mellanlandningar hittade jag som sagt rätt så välidgt billiga biljetter, haha! Ge dig inte! Flygresor.se kan vara din vän 😉 KRAM FINASTE <33
nouw.com/matildaberlin
artibus
artibus,
Lika imponerad utav detta inlägg som de första! Älskar bilden på dig i en blåa tunna klänningen på bron. DRÖM?!
Jag önskar jag var ute och reste lika mycket som du, känner mest hur har du råd?? Jag har knappt råd att tanka bilen och jag jobbar heltid haha. du lever ett drömliv, du är en fantastisk människa Matilda. Man ser din glädje rakt från hjärtat när du är på resande fot. Fantastiska du<3
nouw.com/artibus
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså DU! TACK hjärtat för dina otroliga ord!! Och kan du inte bara ta en spegel och säga dom där orden till dig själv istället?? Du om någon är ju verkligen en helt fantastisk människa <33
nouw.com/matildaberlin
happyM
happyM,
Så himla kul att få läsa dina svar!! Vill veeeerkligen till Bali som du tipsade om, verkar ju för underbart för att vara sant!! 💖
nouw.com/happym
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack fina <3
nouw.com/matildaberlin
Mrsfunkys
Mrsfunkys,
Så kul att få läsa dina svar. Tokyo ligger också på min bucketlist, Bali är fantastiskt, ett ställe som jag absolut vill tillbaka till. New York likaså. Vill precis som du besöka alla världsdelar innan jag dör. Älskar att läsa om alla dina resor, så inspirerande 😃❤️ Kram på dig! 😘
nouw.com/mrsfunkys
Matildaberlin
Matildaberlin,
Alltså du MÅSTE bara dit!! Det är verkligen helt otroligt!! KRAM FINASTE DU!! <33
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin