Jag har också ångest

Jag har märkt en trend bland mina vänner där den ena efter den andra har tagit pauser från sociala medier och raderat alla appar. Har ni också haft det likadant? Dom har känt pressen från allas instagrambilder och "perfekta liv", och en stress att behöva leverera i sina egna liv. Vilket är så sjukt tråkigt! Jag tror själv inte att jag någonsin kommer att göra något sånt eftersom att jag också tankar så himla mycket inspiration och energi från alla underbara, kreativa själar som finns där ute.
Men med tanke på detta så är det än viktigare att vi alla tillsammans lyfter att allt inte bara är happy clappy, utan att livet och vardagen går i vågor. Till och med Beyoncé har sånna dagar.
Och idag har jag haft en sån dag.... Jag har gått runt och varit deppig, känt den där klumpen i magen, inte varit hundra procent närvarande, fått klistra på det där leendet och bara fått tagit ett djupt andetag när jag vällt kaffekoppar, förlagt det ena och glömt det andra. Det har helt enkelt varit en sån dag....

Allt började med att redovisningen igår gick åt skogen. Jag fick panik av att behöva ställa mig framför klassen och gjorde någon slags bakvänd Matilda. Istället för att få tunghäfta började babbla. Det resulterade i att vi drog över så pass att läraren avbröt oss och vi fick inte ens avsluta. Och med tanke på att det var ett grupparbete så drog jag alltså ned dom andra = ÅNGEST!
Och det gjorde att jag 1. inte kunde somna = sjukt trött idag, och 2. vaknade med den där klumpen i magen som har vägrat släppa.
Sen fortsatte det med att jag skulle göra mig iordning:
- Mitt hår är sjukt äckligt och jag ska tvätta det ikväll, så det ville inte alls göra något som jag ville idag.
- Jag gick igenom halva min garderob eftersom att jag inte hittade något som passade. Allt klämde och satt konstigt. Tydligen så är det ju den tiden på månaden, men det hade jag helt glömt och fick istället ångest över att jag inte har tränat bra den här veckan pga min trasiga tå (SJUKT DUMMA tankar, jag vet - men just där och då slog dom rot i min hjärna. Ni vet hur det är).

Och allt har bara fortsatt på samma spår hela dagen. Det har varit klumpen i magen, otur och energilöshet och jag.
Men vet ni vad? Vi har ALLA dom dagarna!
Det viktiga är att komma ihåg att det är bara är nu. Imorgon när jag slår upp ögonen kommer det vara bättre (well, it's FRIDAY!).
Konstatera, acceptera, move on!
Idag hade kanske Beyoncé en bra dag, precis som min kompis som la upp en bild på världens härligaste brunch på Instagram - men imorgon är det min tur!

Gillar

Kommentarer

adrianayosief
adrianayosief,
Åh fina fina Matilda! Slår mig alltid hur klok du är. Har alltid trott på det där med att det bara är en riktigt kass dag, och att det finns en dag imorgon också. Är så glad att du tänker så med och tar upp det i ett inlägg, dock ledsen över att du hade det tufft idag. Sänder massvis med kramar <33
nouw.com/adrianayosief
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhhh! TUSEN TACK sötaste du!! <33
nouw.com/matildaberlin
feliciah
feliciah,
Jättebra och viktigt inlägg fina du <3 Stor kram!
nouw.com/feliciah
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhh! Tusen tack sötnos! <33
nouw.com/matildaberlin
fridaudd
fridaudd,
Så klok. Önskar dig en toppenbra dag imorgon♡ Tusen kramar
nouw.com/fridaudd
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tusen tack fining! Och detsamma <3
nouw.com/matildaberlin
Johanna Utterberg ,

Skickar massa pepp och styrkekramar till dig! Och ja, ALLA har vi såna dagar!! <3 Det är så mycket i yta och fasad i sociala medier så jag förstår att det påverkar så pass många, vilket är hemskt!! Kram!

johannautterberg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhh! TUSEN tack fining <33
nouw.com/matildaberlin
ellenbjorsson
ellenbjorsson,

hoppas du får en super bra dag, kram<3

nouw.com/ellenbjorsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Detsamma fining <3
nouw.com/matildaberlin
janielindahl
janielindahl,
Tycker DU är så jädra grym Matilda!❤️ Så klart man måste få visa att man har bra som dåliga dagar, vi är ju bara människor hela bunten 💕 Och det där med redovisningen, förstår precis känslan av klumpen i magen. Tvekar inte en sekund på att du gjorde ditt bästa i stunden, ibland blir det knas. MEN du är lika fantastisk för det ❤️
nouw.com/janielindahl
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! Du är ju bara så himla fin!! Tusen tack finaste <33
nouw.com/matildaberlin
Ida,
Ja ALLA har dåliga/jobbiga dagar. Det hör till livet. Det är okej att må dåligt. Man måste inte prestera, va glad, pepp och energifylld jämt. <3
onlyonewaytogo.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men JA! Så himla sant!! Kram sötaste <33
nouw.com/matildaberlin
tildakarlsson
tildakarlsson,

Tack för att du är så fantastiskt klok! Åh vad jag behövde läsa det här <3

nouw.com/tildakarlsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack fining, och hoppas det hjälpte <33
nouw.com/matildaberlin
nwistrand
nwistrand,

Helt rätt tänkt, fina. Det finns sämre dagar men wow vad en uppskattar de fina sen 😊 Kram

nouw.com/nwistrand
Matildaberlin
Matildaberlin,
Så himla sant!! Tack sötaste <33
nouw.com/matildaberlin
Caroline,

Så himla bra inlägg! Jag har slutat följa en del influensers på instagram just för att det ger mig ångest.. Vardagen känns så himla dryg ibland, jag vill också bara ha en massa pengar och åka iväg på fantastiska resor som alla influensers verkar göra.. Suck, jag älskar insta men tycker det bidrar till en hel del ångest faktiskt. Det blir en slags fejk fasad för att visa upp sitt "perfekta" liv.

carro93.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Bra att du avföljder dom då! Tycker själv att instagram är en helt underbar plattform för att få inspiration och energi, men då gäller det att hitta konton som gör en extra glad =) Kram sötaste <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin