Jag hade inte tränat och rädsla för misslyckandes - svar på frågestunden

Godmorgon hjärtan! Eftersom att Nouw krånglade så mycket förra veckan så kunde jag inte komma åt era frågor som ni hade skrivit i frågestunden jag hade. Men nu så, nu är jag back on track. Så här kommer nästa inlägg (det kommer ett par till) med svaren på era frågor om Träning och Min utbildning =)

Om du bara fick träna en sak i resten av ditt liv, vad hade du tränat då?
Det här är ju nästan lika svårt att svara på som Vilken är din favoriträtt? (världens svåraste fråga enligt mig). Får jag lov att svara Les Mills-pass eller är det otillåtet på samma sätt som man inte får svara frukost-buffé, haha! Annars vet jag faktiskt inte. Är ju en sån periodare. Men jag skulle aldrig kunna plocka bort dansen, samtidigt som jag aldrig skulle kunna plocka bort riktiga köttar-pass som Combat, Attack eller något liknande. Gahhh....! Helt omöjligt ju!

Om du bara har 10 minuter över för träning! Vad kör du då?
Helt ärligt, inte alls, haha! Att byta om och plocka fram, planera och så vidare tar längre tid än själva träningen. Men om jag ändå skulle göra det skulle jag utan tvekan satsa på en ordentlig cirkel med kanske 5 olika helkroppsövningar som jag hade kört 3-4 varv utan vila.

Tips på träning när man verkligen inte tycker om att gå till gymmet?
Hitta det som du tycker är roligt! Jag tycker heller inte att det är kul att gå till gymmet-gymmet utan har min kärlek gruppträningsklasserna. Och det finns så många träningsformer som inte tar plats på gymmet. Ridning, klättring, löpning, simning - you name it. Man vet inte vad det är man gillar förens man testar, så ge dig ut, testa allt och hitta din kärlek =)

Vad gick du på gymnasiet?
Jag gick NA (naturvetenskap) med inriktning natur. Inte för att jag tycker det är kul, tvärtom hatar jag NO-ämnena, utan för att jag sen skulle ha alla dörrar öppna när jag väl kom på vad jag skulle plugga.

Jag undrar hur det kom sig att du valde att plugga det du gör? Var det ett självklart val och var det inte läskigt som introvert person att kliva ut i studentlivet där mycket ändå är socialt m. aktiviteter osv? Hur orkar man med den första tiden? Har du några tips?
Det är faktiskt en lite rolig historia. Jag hade ett tag gått runt och visste att jag var sugen på att plugga, men visste inte alls vad. Ärligt så mådde jag väldigt dåligt över det och blev allmänt stressad i livet. Så var det en natt i April där jag låg och verkligen inte kunde somna. Det var inte så att jag hade en miljon tankar eller något som störde, utan jag kunde bara inte somna. Men så, från ingenstans föll poletten ned. Jag ska bli mäklare. Så klockan halv 4 på morgonen tassade jag upp ur sängen där Richard låg och sov, satte mig med datorn i vardagsrummet och sökte på allt. Hur blir man mäklare? Vilka skolor kan man gå på? Jag skrev till ett par vänner som själv läste då. Hörde av mig till ett par mäklarfirmor för att se om dom kunde stå för utbildningen (man kan gå en uppdragsutbildning med, då via distans, men då måste en firma stå för det) osv. Klockan 20 över 6 var jag nöjd, hade en plan, tassade tillbaka och somnade väldigt gott.

Gällande det sociala, så ja. Det var skitläskigt! Men samtidigt så såg jag det som 1. en chans att kliva ur min comfortzon och få bli en bättre, och till viss del ny, version utav mig själv, och 2. det perfekta sättet att faktiskt träffa nya vänner. Med tanke på att jag flyttade till en helt ny stad hade jag paniken i att jag faktiskt inte kände någon mer än Richard. Så det var jätteskönt ändå. Plus att det var så j*kla kul! Dock så valde jag att vara med cirka 50% utav mottagningen för att (som du skriver) orka med. Jag var med på det som lockade och när jag behövde tid för mig själv, då drog jag hem eller iväg och tränade eller något annat.

Så dom bästa tipsen jag kan ge är:
- Ta chansen! Pusha dig själv lite till att kliva ur din comfortzon.
- Ingen vet vem du är (om det nu inte är det, haha), så du kan vara precis vem du vill! Med det menar jag inte att du ska ljuga, utan att du inte har någon press på vem du ska/vem du brukar vara. Så bara va!
- Känn ingen press på att du måste vara med! Det är okej att lämna och ta egentid!
- Ha kul! För det är sjukt kul!

Hur långt har du kvar på din utbildning?
Jag har läst 2 utav 3 år nu, så går allt som det ska tar jag min kandidatexamen i Juni nästa år =)

Hur lägger du upp inför tentor? Matlådor/middag under tentaperiod?
När jag kliver in i en tentaperiod så ger jag mig den hän till cirka 110%. Jag bokar knappt in något annat utan avsätter hela dagarna till plugg. Däremot vet jag att jag måste prioritera mitt fysiska välmående för att må bra och orka. Så träningen får aldrig bli inställd utan är ett måste. Detsamma gäller med sömnen, och även näringsrik och bra mat. Därför lagar jag nästan alltid mat på kvällen (både för matens skull och för att få ett litet break). Resterna som bli över äter jag sen som matlåda till lunch när jag är i skolan och pluggar. För det har jag insett, jag kan inte sitta hemma och plugga effektivt.

Hålla upp Motivation/ork för skolan?
Ärligt talat: Just do it.
Jag har alltid varit för mycket utav en prestationsprinsessa för att inte kunna hålla mina betyg på en hög nivå. Så för mig är nog rädslan för att misslyckas det som sporrar mest. Men ska vi tänka mer konkret skulle jag nog säga att man helt enkelt får tänka på det lite som ett jobb. Hur tråkigt det än är så måste det göras. Och framför allt kan jag i dagsläget se vart det tar mig. Bara jag klarar det här sista året så får jag äntligen börja jobba som mäklare - vilket är min stora dröm just nu.
Sen ser jag, som ni kanske vet, alltid till att ha en resa bokad direkt efter att jag har skrivit mina tentor. Den där moroten att veta att om jag kämpar arslet utav mig nu så får jag 100% vila på semestern efteråt, är precis vad jag behöver för att kämpa mig igenom.

Vad har du för tankar att göra efter examen?
Jag kommer på direkten att börja jobba på Fastighetsbyrån Östermalm och förhoppningsvis kicka ass. Men vill jag något så kan jag, och det ska jag också bevisa =)

Vad drömmer du om karriärsmässigt?
Jag drömmer om att ha ett jobb som jag älskar och brinner för. Det betyder att jag måste ha möjlighet att utmanas och utvecklas samtidigt som det också måste finnas flexibilitet. Gillar jag det jag gör så kommer jag göra det bra, då vill jag att min chef ska inse det med och låta mig bestämma mycket själv (vilket inkluderar att kunna resa när jag vill, haha). Och utöver det så vill jag tjäna rätt så bra så att jag har friheten att kunna göra det jag vill här i livet.

Stay tuned för nästkommande inlägg med resterande svar, och vill ni läsa svaren om mina sociala medier så hittar ni det inlägget HÄR.

Gillar

Kommentarer

annaass
annaass,
Så kul att få läsa dina svar! <3 Kram
nouw.com/annaass
Matildaberlin
Matildaberlin,
Åh! Tack vännen ❤️
nouw.com/matildaberlin
Netti Starby,
Så himla bra frågor du fick med intressanta svar av dig! <3 Kramis
starbys.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså verkligen! Tack fina ❤️
nouw.com/matildaberlin
Linnéa,
såååå grym tjejen 🤩
kram finaste
linnealiebig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
KRAM HJÄRTAT ❤️
nouw.com/matildaberlin
mollysvedin
mollysvedin,
SÅ roligt att få läsa! Är helt säker på att du kommer bli en fantastisk mäklare ❤️
nouw.com/mollysvedin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! Tusen tack hjärtat ❤️
nouw.com/matildaberlin
Ida,
Fatta att du är klar redan nästa år! Tyckte nyss du började plugga 😲 Så du har redan fått jobb? Fan va grymt 😍
onlyonewaytogo.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
I knooow! Det är verkligen sjukt! Och yes, det är klart 😍 kram fina ❤️
nouw.com/matildaberlin
Det är väldigt smart drag att välja en NA eller samutbildning på gymnasiet, då är bredden så mycket större 😊.
www.saramadeleine.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Eller hur? Var verkligen precis så jag med kände ☺️ Kram ❤️
nouw.com/matildaberlin
annelie,
heja dig vännen ...du är så bäst <3 kramar
www.tippellertopp.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Nej, du är fining ❤️
nouw.com/matildaberlin
Johannna
Johannna,
Åh vilka härliga svar 💕
nouw.com/johannna
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack vännen ❤️
nouw.com/matildaberlin
Lillymihlte
Lillymihlte,
Du kommer rocka världen som mäklare vännen - jag tror verkligen att det är ett yrke som kommer passa dig som handen i handsken! Du är målmedveten, vet vad du vill och kämapar för det du tror på! Ingen tvekan om att du kommer klara dig galat, stor kram till dig min fina vän!! <33
nouw.com/lillymihlte
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! Tusen tack finaste hjärtat! Känns så skönt att ha dig på min sida, hihi! STOR KRAM ❤️
nouw.com/matildaberlin
matildaallerhed
matildaallerhed,
En twist på frågan angående gymmet. Jag ÄLSKAR att gymma och träna styrka, men jag avskyr att vara på gymmet bland allt folk. Tips kring det? 😊 Kram
nouw.com/matildaallerhed
Matildaberlin
Matildaberlin,
Det beror på. Styrketräning med lättare motstånd kan man komma väldigt långt hemma genom att bara köpa en recistans tube, ett trx-band och kanske ett par lättare vikter. Tung styrketräning däremot är svårt att få till hemma. Då skulle jag nog tipsa om att fråga personalen om när det är som minst folk. Jag exempelvis att hemma på mina gym här på gotland har vi ett där det aldrig är mer än max 5 personer (oftast är man däremot själv där - sååå skönt), och ett annat där man nästan alltid är själv mellan 08:30-10:30 och efter 3 på helgerna. Så leta rätt på ett sånt gym där det helt enkelt är väldigt lite folk, haha! STOR KRAM hjärtat och hoppas du hittar en grym lösning!! <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin