Jag hade inte tränat och rädsla för misslyckandes - svar på frågestunden

Här kommer del två med svar från frågestunden. Jag tycker verkligen att det är så himla kul att både se vad ni har frågat och såklart också att svara på frågorna. Hoppas ni gillar det lika mycket =)
Missade ni den första inlägget om Sociala medier så hittar ni det HÄR.

Om du bara fick träna en sak i resten av ditt liv, vad hade du tränat då?
Det här är ju nästan lika svårt att svara på som Vilken är din favoriträtt? (världens svåraste fråga enligt mig). Får jag lov att svara Les Mills-pass eller är det otillåtet på samma sätt som man inte får svara frukost-buffé, haha! Annars vet jag faktiskt inte. Är ju en sån periodare. Men jag skulle aldrig kunna plocka bort dansen, samtidigt som jag aldrig skulle kunna plocka bort riktiga köttar-pass som Combat, Attack eller något liknande. Gahhh....! Helt omöjligt ju!

Om du bara har 10 minuter över för träning! Vad kör du då?
Helt ärligt, inte alls, haha! Att byta om och plocka fram, planera och så vidare tar längre tid än själva träningen. Men om jag ändå skulle göra det skulle jag utan tvekan satsa på en ordentlig cirkel med kanske 5 olika helkroppsövningar som jag hade kört 3-4 varv utan vila.

Har du något tips på hur man ska få tillbaka sina träningsrutiner när man tappat dom helt?
Om jag har, haha!

1. Bestäm dig, sätt upp en plan och gå inte ut för hårt.
Det vanligaste misstaget man gör är att gå från 0 till 5-6-7 träningspass i veckan. Det kan funka i några veckor men är verkligen inte hållbart i längden, varken kroppsmässigt eller tidsmässigt (att avsätta så mycket tid blir en hel livsomställning). Så bestäm dig, planera in 2 kanske 3 dagar i veckan du ska köra och få in det som rutin.

2. Hitta ny träningsinspiration.
Anledningen att du slutade träna är troligtvis för att du inte tyckte det var tillräckligt kul att prioritera framför annat. Inget, absolut inget, säger att gym = träning. Så testa något nytt. Dans, simning, klättring, crossfit, Barry’s Bootcamp, poledance - möjligheterna är oändliga. Testa och hitta det som du älskar!

3. Hitta en träningskompis.
Delad glädje är dubbelglädje eller vad är det man brukar säga? Det borde väl gälla motivation med, haha? Nej, men för det första är det så mycket roligare att göra det tillsammans med någon, och för det andra är det så mycket svårare att stanna i soffan och ställa in när man vet att den andra väntar på en.

4. Ha kul!

Tips på träning när man verkligen inte tycker om att gå till gymmet?
Hitta det som du tycker är roligt! Jag tycker heller inte att det är kul att gå till gymmet-gymmet utan har min kärlek gruppträningsklasserna. Och det finns så sagt så många träningsformer som inte tar plats på gymmet. Ridning, klättring, löpning, simning - you name it. Man vet inte vad det är man gillar förens man testar, så ge dig ut, testa allt och hitta din kärlek =)

Har du några träningstips, typ några övningar?
Självklart, men det beror såklart på vad du är ute efter och vilket syfte du har med träningen. Är det för att öka pulsen, för att stärka coren, för att rehabba, prehabba? Överlag älskar jag. och tipsar alltid, om att helkroppsövningar och att go back to basics. Man behöver verkligen inte göra det komplicerat utan vanliga armhävningar, rygglyft, plankan och allt annat är sjukt bra. Och hur mycket coolare är det inte att vara funktionellt stark än att kunna sparka tungt i någon maskin??

Har du några tips på bästa sätten att gå ner i vikt?
För mig ligger fokus aldrig på att gå ned i vikt, utan för att må bra i kroppen. Men självklart har jag snappat upp både det ena och det andra under åren jag jobbat i gymvärlden.

1. Vardagsmotion is the shit! Strunta i hissen och ta trappen, gå istället för att ta bussen och så vidare. 10 000 steg om dagen är minimum och allt därefter kommer bara vara en grym bonus.

2. Ät bra mat! Strunta i ALLT vad dieter heter!!! Tänk istället hälsosam, god mat lagad på bra råvoror. Lite back to basics där med. Halvfabrikat och andra snabbalternativ är ofta proppade med socker och onödiga kalorier, och att ställa sig själv och laga maten tar ärligt talat inte alls särskilt mycket längre tid. Så ut med allt skräp i köket och fyll på med sånt som är bra!

3. Ha inte godis och sötsaker hemma! Självklart ska du fortfarande äta gotte nu och då, för allt i livet handlar om balans. Men ha inget hemma, för då är det så lätt att gå till godishyllan bara man är uttråkad. Projektet utav att ta sig till affären för att handla det goda ger också en bra indikation på hurvida du faktiskt är sugen på det eller om du bara ville äta utav någon annan anledning. Så släng bort att sött och fyll istället på med frukter, grönsaker och annat härligt som är bra för dig.

Vad gick du på gymnasiet?
Jag gick NA (naturvetenskap) med inriktning natur. Inte för att jag tycker det är kul, tvärtom hatar jag NO-ämnena, utan för att jag sen skulle ha alla dörrar öppna när jag väl kom på vad jag skulle plugga.

Jag undrar hur det kom sig att du valde att plugga det du gör? Var det ett självklart val och var det inte läskigt som introvert person att kliva ut i studentlivet där mycket ändå är socialt m. aktiviteter osv? Hur orkar man med den första tiden? Har du några tips?
Det är faktiskt en lite rolig historia. Jag hade ett tag gått runt och visste att jag var sugen på att plugga, men visste inte alls vad. Ärligt så mådde jag väldigt dåligt över det och blev allmänt stressad i livet. Så var det en natt i April där jag låg och verkligen inte kunde somna. Det var inte så att jag hade en miljon tankar eller något som störde, utan jag kunde bara inte somna. Men så, från ingenstans föll poletten ned. Jag ska bli mäklare. Så klockan halv 4 på morgonen tassade jag upp ur sängen där mitt ex låg och sov, satte mig med datorn i vardagsrummet och sökte på allt. Hur blir man mäklare? Vilka skolor kan man gå på? Jag skrev till ett par vänner som själv läste då. Hörde av mig till ett par mäklarfirmor för att se om dom kunde stå för utbildningen (man kan gå en uppdragsutbildning med, då via distans, men då måste en firma stå för det) osv. Klockan 20 över 6 var jag nöjd, hade en plan, tassade tillbaka och somnade väldigt gott.

Gällande det sociala, så ja. Det var skitläskigt! Men samtidigt så såg jag det som 1. en chans att kliva ur min comfortzon och få bli en bättre, och till viss del ny, version utav mig själv, och 2. det perfekta sättet att faktiskt träffa nya vänner. Med tanke på att jag flyttade till en helt ny stad hade jag paniken i att jag faktiskt inte kände någon mer än mitt ex som flyttade med mig. Så det var jätteskönt ändå. Plus att det var så j*kla kul! Dock så valde jag att vara med cirka 50% utav mottagningen för att (som du skriver) orka med. Jag var med på det som lockade och när jag behövde tid för mig själv, då drog jag hem eller iväg och tränade eller något annat.

Så dom bästa tipsen jag kan ge är:
- Ta chansen! Pusha dig själv lite till att kliva ur din comfortzon.
- Ingen vet vem du är (om det nu inte är det, haha), så du kan vara precis vem du vill! Med det menar jag inte att du ska ljuga, utan att du inte har någon press på vem du ska/vem du brukar vara. Så bara va!
- Känn ingen press på att du måste vara med! Det är okej att lämna och ta egentid!
- Ha kul! För det är sjukt kul!

Hur långt har du kvar på din utbildning?
Jag är inne på mitt tredje utav tre år nu. Så går allt som det ska är jag klar till sommaren. Hur sjukt?? Matilda Berlin, fastighetsmäklare!

Vad tycker du har varit/är det bästa med din tid på KTH?
Hmm! Bortsett från att jag tycker att utbildningen är riktigt bra så skulle jag nog säga två saker. Det första är lite mer allmänt. Men i och med att det ligger i Stockholm var jag tvungen att flytta, och fick då en chans att bli en helt ny mig, att växa som person och uppleva så mycket nytt. Det andra är utan tvekan mina vänner! Speciellt nu under det hör sista året. Att tillsammans kämpa genom vått och torrt, ha tentastress, taco-torsdagar, tillsammans gå på Torsdagspubbar och så vidare.

Hur lägger du upp inför tentor? Matlådor/middag under tentaperiod?
När jag kliver in i en tentaperiod så ger jag mig den hän till cirka 110%. Jag bokar knappt in något annat utan avsätter hela dagarna till plugg. Däremot vet jag att jag måste prioritera mitt fysiska välmående för att må bra och orka. Så träningen får aldrig bli inställd utan är ett måste. Detsamma gäller med sömnen, och även näringsrik och bra mat. Därför lagar jag nästan alltid mat på kvällen (både för matens skull och för att få ett litet break). Resterna som bli över äter jag sen som matlåda till lunch när jag är i skolan och pluggar. För det har jag insett, jag kan inte sitta hemma och plugga effektivt.

Har du något bra tips för hur man ska plugga till flera tentor som är med bara några dagars mellanrum?
Vi har alltid två tentor i varje period, det vill säga två att skriva med bara några dagars mellanrum. För mig funkar det bäst att köra varannan dag med kurserna (Måndag: jurre, Tisdag: husbygge, Onsdag jurre, Torsdag: husbygge osv), medan några av mina vänner hellre pluggar båda kurserna alla dagarna. Jag kan tyvärr inte ge något konkret tips, utan här gäller det att hitta något som passar just dig.

Hålla upp Motivation/ork för skolan?
Ärligt talat: Just do it.
Jag har alltid varit för mycket utav en prestationsprinsessa för att inte kunna hålla mina betyg på en hög nivå. Så för mig är nog rädslan för att misslyckas det som sporrar mest. Men ska vi tänka mer konkret skulle jag nog säga att man helt enkelt får tänka på det lite som ett jobb. Hur tråkigt det än är så måste det göras. Och framför allt kan jag i dagsläget se vart det tar mig. Bara jag klarar det här sista året så får jag äntligen börja jobba som mäklare - vilket är min stora dröm just nu.
Sen ser jag, som ni kanske vet, alltid till att ha en resa bokad direkt efter att jag har skrivit mina tentor. Den där moroten att veta att om jag kämpar arslet utav mig nu så får jag 100% vila på semestern efteråt, är precis vad jag behöver för att kämpa mig igenom.

Vad har du för tankar att göra efter examen?
Jag kommer på direkten att börja jobba på Fastighetsbyrån Östermalm och förhoppningsvis kicka ass. Men vill jag något så kan jag, och det ska jag också bevisa =)

Vad drömmer du om karriärsmässigt?
Jag drömmer om att ha ett jobb som jag älskar och brinner för. Det betyder att jag måste ha möjlighet att utmanas och utvecklas samtidigt som det också måste finnas flexibilitet. Gillar jag det jag gör så kommer jag göra det bra, då vill jag att min chef ska inse det med och låta mig bestämma mycket själv (vilket inkluderar att kunna resa när jag vill, haha). Och utöver det så vill jag tjäna rätt så bra så att jag har friheten att kunna göra det jag vill här i livet.

Gillar

Kommentarer

Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
Kul att läsa dina svar och få veta så mycket mer om. Dig 😊
nouw.com/jenniferofhbg
tildablanksvard
tildablanksvard,
Känns som jag lärde känna dig så mycket bättre genom att läsa dessa svar! kram<3
nouw.com/tildablanksvard
tinafalkestad
tinafalkestad,
Men åh vilka bra svar! Tack så jättemycket för dina fantastiska svar och tips! Jag älskar verklgien att läsa din blogg, du ger sååå mycket bra tips,inspiration och glädje! Du är grym! Vad underbart att du är färdigpluggad till sommaren! Så kul att vara fastighetsmäklare, kan tänka mig att de är ett jätteroligt jobb! Så fin du är!❤️❤️
nouw.com/tinafalkestad
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon vännen! Åh jag som älskar frågestunder blev så glad när jag såg att du hade lagt ut denna. Superbra svar och så intressant! Massa kramar ❤ 😊
nouw.com/sofialissmyr
fridachristinas
fridachristinas,
Så himla kul med sådana här inlägg, och få lära känna dig lite mer! Vilken dröm att få jobba som mäklare en dag <3
nouw.com/fridachristinas
coconuttie
coconuttie,
Takk for flotte tips til hvordan man kan komme igang med treningen igjen! 😄❤ Du er så inspirerende!
nouw.com/coconuttie
Netti Starby ,
Jag älskar att du alltid delar med dig så himla bra tips när du svarar på frågor. En väldigt intressant läsning fina du <3 Kramis
starbys.se
Linnealiebig
Linnealiebig,
Jag måste bara säga att du är sååå fantastisk, peppade, inspirerande och modig tjej 🥰 kram
nouw.com/linnealiebig
linnronning
linnronning,
Åh!!! du är så grym!! ❤️
nouw.com/linnronning
celinelundqvists
celinelundqvists,
Tyckte alla dessa var så hjälpsamma! Så TACK vilket peppande och bra inlägg <3
nouw.com/celinelundqvists

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin