Jag behöver vila från semestern

Jaha, det var det... Kan ni förstå att resan redan är över? 2 veckor - poff! Eller egentligen inte poff, för jag har fått uppleva helt otroligt mycket. Men ja. Resan är kind of över (bara x antal timmars flygresa kvar). Ska jag vara helt ärligt är jag inte redo att åka hem än. Inte för att jag är dödskär i Nya Zeeland, inte för att jag inte vill tillbaka till Sverige, men för att jag har en sån fantastiskt härligt känsla i hela kroppen utav att kan jag resa till andra sidan jordklotet själv kan jag fasen göra vad som helst. Kommer jag ens att kunna det hemma? Samtidigt ska det bli lite skönt att komma hem med. Jag skrev faktiskt en plus och minus lista i huvudet när jag var ute och promenerade i Auckland Domain förut idag.

✖Att slippa den här kuperade terrängen. Jag är såååå trött på alla dessa backar att ni förstår inte. Så att koma hem och slippa dom är något jag verkligen ser fram emot.

✖Jag behöver vila! Okej, det låter kanske konstigt. Du behöver alltså vila från semestern? Grejen är att när jag åker på något som inte är en sol/bad-resa där halva grejen går ut på att man ska ligga still i en solstol, så vill jag se allt. Jag är liksom inte på semester utan mer på upptäcksfärd. Att ligga still på ett hotellrum finns inte. De senaste dagarna har jag snittat över 30.000 steg/dag och utöver det har jag tränat. Så ja, jag ser fram emot (eller framför allt min kropp) ser fram emot att komma hem och vila.

✖ Att laga egen mat! Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle längta efter att själv laga mat när man har bästa ursäkten ever till att gå på restaurang. Men det sjuka är att jag gör verkligen det! Jag längtar efter att köpa hem råvaror, ställa mig i mitt lilla kök och slänga ihop något härligt. Hur sjukt är inte det?

✖Att kunna sitta med datorn igen. Sad but true! Jag saknar verkligen att sitta och scrolla, klicka in på hemsidor, läsa lite bloggar, se filmer osv. Utan varken ordentligt internet eller tid, har det liksom inte blivit av ordentligt.

✖Svenskt kaffe! Alltså ni förstår inte hur mycket jag längtar efter att komma hem och faktiskt veta vad det är jag beställer och veta att jag inte blir besviken. Det är nog ett utav de största problemen när man är utomlands - att beställa en STOR svart kaffe. Jag vill inte ha en latte, inte en espresso, inte en Americano eller något sliskigt smaksatt. Jag vill ha en helt vanlig svart kaffe. Punkt.

✖ Vädret! Att byta ut det här härliga, om än väldigt omväxlande, mot November-rusket där hemma. Nej tack på den!

✖ Att sluta prata engelska. Jag har insett hur mycket jag faktiskt behöver det. Läsa och skriva på engelska gör jag fortfarande dagligen, men prata har jag typ inte gjort sen skolan. Och ni skulle bara ha hört min svenska dialekt. Nej fy!!! Mer engelska åt folket känner jag!

✖Det här med att plugga. Inte för att jag har något emot det. Men i och med att jag har varit bortrest två veckor har jag missat två veckor utav föreläsningar. Och het ärligt har jag inte ens öppnat skolmailen, än mindre kurslitteraturen. Så jag har en hel del att ta igen...

✖Tid att reflektera. Som ni kanske förstår börjar jag bli rätt så trött på att vara helt själv. Med det har varit så otroligt skönt, och otroligt nyttigt, att få tid för bara mig. Att ha tid till att reflektera över vem jag är, hur jag mår och vad jag faktiskt vill. Något jag inte alls har tid, eller ro för den delen, att göra hemma.

✖Inspirationen till att fota kommer avta. Här springer jag runt med kameran i högsta hugg, ser vinklar, kompositioner, saker jag för evigt vill minnas. Hemma kommer det dock vara en annan femma. Att hitta inspiration i höstmörkret är typ omöjligt, och att sen lyckas få till en bra bild utan naturligt ljus. Nope. Så fasen vad jag kommer sakna det här!

✖Ingen mer tidsskillnad. Okej, från ett perspektiv kommer det vara otroligt skönt. 12 timmar vänder verkligen på dygnet så det har varit lite småkrångligt att hålla bra kontakt med er där hemma. Men utifrån ett bloggperspektiv har det varit helt otroligt skönt! Jag ligger liksom 12 timmar före er, det vill säga alltid minst ett inlägg fram i tiden. Så det har aldrig varit någon stress att någon måste skrivas och publiceras, utan jag har haft 12 extra timmar på mig.

✖Det är slut på löpturer! 8 utav 12 dagar har jag nu varit ute och sprungit, och det har verkligen varit helt magiskt. Visserligen kommer mina höfter tacka mig för att det blir lite pausande, men jag kommer utan tvekan sakna det. Sure, man kan absolut springa hemma med. Men jag känner mig själv, och i det här vädret kommer det inte hända.

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

Linnealiebig
Linnealiebig,
Jetlag-varning, hoppas du får vila ut nu 🥰 kram
nouw.com/linnealiebig
Ullie,
ja men då ska u ju ila. har u åkt helt ensam på semsten? kul att du kika in har saknat dej kramar fina du
weberskold..se
charlottahagg
charlottahagg,
Oh, du verkar ha det toppen!! 😃
nouw.com/charlottahagg
Johannagrahn
Johannagrahn,
Yaaz girl, svenskt kaffe ❤❤❤
nouw.com/johannagrahn
Mayamolanderz
Mayamolanderz,
Hoppas verkligen din resa har varit helt otroligt bra!<33
nouw.com/mayamolanderz
amandassofi
amandassofi,
Stor svart kaffe, det första jag ska beställa när jag landat på Arlanda.
nouw.com/amandassofi
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Tiden går alltid så sjukt snabbt när man är på semester, slår aldrig fel 😋
nouw.com/jenniferssynpalivet
sandifighter,
2 veckor går alltid så fort, men vilket äventyr du varit på och lärorikt hör jag. Klart du kommer klara vad som helst i Sverige med. Du är ju grym 👍❤
sandifighter.se
sarasara
sarasara,
Håller med om kaffet! Det finns inget bättre än bryggkaffe.
nouw.com/sarasara
Anngelic
Anngelic,
Vilka fantastiska miljöer! 😃
//Ann
nouw.com/anngelic

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin