I Stockholm kan jag vara mig själv

Trots att det är världens tråkigaste väder, med sånt där äckligt snö-slask-regn (och jag har glömt att packa ned paraplyt i ryggsäcken igen efter min Gotlandsvistelse), så kan jag inte sluta le under tiden som jag går längs med Drottninggatan.

Stockholm - jag är hemma igen!

Jag blir verkligen alldeles lycklig i hela kroppen. Jag bor verkligen här (no shit! Det var nästan 1,5 år sen du skrev om dig från din adress på Gotland)!
Idag var första dagen jag mer kände att jag var tillbaka på riktigt. Ända sen i Lördags när vi lämnade ön, har jag hållt mig ute vid lägenheten i Täby. So close, yet so far away. Men idag har jag både varit på KTH för att tentaplugga och nu inne på Hötorget för att träna. Jag har åkt buss, jag har åkt tunnelbana, jag har gått längs Stockholms gator.

Under tiden har jag fått tid att fundera och reflektera. Så här kommer en liten lista med saker jag saknat under tiden som jag varit hemma (som säkert kommer bita mig i arslet snart) och sånt jag verkligen uppskattar här uppe

▪️ Att få sova i min (vår) egna säng!
Jag är Mamma och Pappa evigt tacksamma att vi fått ockupera sängen i källaren under så lång tid, men det finns då inget som slår känslan av att få krypa ned under ens egna täcke, på ens egna bäddmadrass, i ens egna sovrum. UNDERBART!

▪️ Vardagsmotionen!
På Gotland har man bil. Punkt. Kollektivtrafiken är näst intill obefintlig, så var man än ska så tar man bilen. Om än så en kvarts promenad bort (löjligt, I know).
Här har jag ingen bil, så här måste jag gå. Punkt. Och det är så skönt att tvingas ut i den friska luften! Att tvingas röra på sig!
(Jag sa ju att det var en lista som snart kommer bita mig i bakändan, haha)

▪️Förändringen! Variationen!
På Gotland hade det öppnat en ny restaurang sen jag var hemma i Somras. Här hann det, under de tre veckorna jag var borta, flyttas och tillkommas hela 3 nya restauranger/butiker enbart i Täby Centrum. Man kan liksom inte undvika att bli inspirerad på ett eller annat sätt!

▪️Man får plats att va sig själv!
Alla som flyttat från sin barndomsstad, och framför allt alla vi som flyttat från en lite mindre än, vet friheten som följer med flytten. Hemma har alla en bild utav vem man ska vara. Möjligtvis till och med en förminskad en.
Men när man flyttar dit där ingen känner en kan man bli vem man vill. Man kan vara den där 110-procentiga versionen utan sig själv! Våga ha på sig sånna kläder man aldrig annars skulle få för sig att visa sig utanför lägenhetsdörren i, testa saker man annars aldrig ens skulle överväga, lära känna sånna människor man inte ens visste fanns.
Man kan vara helt och hållet sig själv!

Gillar

Kommentarer

ArielC
ArielC,
Åå så herlig! <3 Misunner den følelsen!
nouw.com/arielc
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså jaaa! Kram <33
nouw.com/matildaberlin
Sarah,
Så himla roligt att du trivs så bra i storstan 😊 Kram <3
CheerSarah.devote.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
matildatakkula
matildatakkula,
Stockholm är super mysigt, älskar det! kram <3
nouw.com/matildatakkula
Matildaberlin
Matildaberlin,
Det är ju verkligen det!! STOR KRAM fina <3
nouw.com/matildaberlin
linndossing
linndossing,
Men gud så roligt att höra! Stockholm är ju fantastiskt! Kramar
nouw.com/linndossing
Matildaberlin
Matildaberlin,
Det är ju verkligen det!! kram <3
nouw.com/matildaberlin
Carolina,
Stockholm är som sagt min hemstad och en stad jag alltid trivts i förstås. Men jag har ibland inte känt mig hemma eller känt detta lugn fören jag flyttade till Örebro. Visst är det stressigt här och stressig trafik, men på ett helt annat sätt än vad det är i Stockholm. Jag, precis som du, älskar den här variationen att få komma hemåt igen till min hemstad och hem igen till mitt nuvarande hem! 😃
knaset.com
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men eller hur?? det är ju verkligen så himla underbart!!! Kram fina <3
nouw.com/matildaberlin
sjosefine
sjosefine,
Alltså jag blir så glad för din skull ❤❤
nouw.com/sjosefine
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack sötaste <3
nouw.com/matildaberlin
Lillymihlte
Lillymihlte,
Åh känner Så väl igen mig i allting du skriver, får nästan nypa mig i armen ibland för att förstå att det är sant! <3 Kram fina!
nouw.com/lillymihlte
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Eller hur?? det är ju verkligen så fantastiskt!! <3
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Håller helt med om sista punkten! Jag växte så extremt mycket som människa under mina tre år i Halmstad. För jag fick vara mig själv och inte allas bild av mig! 😃
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men eller hur?? det är ju verkligen så <3
nouw.com/matildaberlin
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Matildaberlin
Matildaberlin,
Hanna,
Åh, kan relatera så mycket till det här inlägget!
hannasavo.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Underbart att höra <33
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin