Hur ser livet ut?

Jag har på sistone fått lite frågor om mitt liv när det kommer till skola, jobb, boendesituation och så vidare, vilket jag verkligen förstår. För hey, det är knappt så att jag själv hänger med, haha! Det har varit kaos på sistone, och är väl fortfarande lite det. Men jag tänkte att vi tar ett inlägg till att reda ut det hela - från start till framtid =)

Den sista Mars valde jag att göra slut med Richard (viktigt för honom att jag poängterar att det inte var ett gemensamt beslut, så då respekterar och följer jag det). Vi hade då varit tillsammans i över 5,5 år och bodde i en lägenhet i Täby som vi ägde tillsammans. Efter en process med en del steg fram och tillbaka har han nu köpt ut mig ur den, så det är ett helt avslutat kapitel.

Ungefär 2 veckor efter att vi gjorde slut flyttade jag in i en lägenhet mitt i Vasastan som jag hade hittat på blocket. Hyran var sviiindyr för en nybliven singel till student, men jag valde att prioritera mig själv, mitt välmående och att "unna" mig det. Det här har varit en korttidshyra på 2 månader då 1. ägaren enbart skulle vara bortrest så länge, och 2. jag ska tillbringa hela sommaren på Gotland och bara behövde boende till tentorna var över. Så där har jag bott fram tills Onsdagen (dagen efter sista tentan) då jag flyttade ur den.

Byxor från Nelly

... och in i Pappas pendlarlägenhet i Märsta. Fy f*n (rent ut sagt) vilket projekt det är att flytta. Speciellt när man är ensam och ska släpa allt på pendeln... Men jag är så tacksam för möjligheten att bo där! Vilket jag nu gjorde fram tills Fredagen. Då packade jag än en gång ihop allt och släpade mina väskor via pendeln till Nynäshamn och tog båten till Gotland.

Här kommer jag nu att bo hemma hos Mamma och Pappa under hela sommaren då jag ska jobbar här (ombord på Destination Gotlands båtar). Plus att vem säger nej till en sommar på Gotland? Så här kommer ni hitta mig fram tills i höst.

Skolan börjar den sista veckan i Augusti, så då måste jag vara tillbaka i Stockholm. Hur jag ska lösa boende då återstår att se. Planen är att antingen:

- Köpa något. Vilket är vad jag i första hand vill, men att bo på Gotland krånglar till allt med lägenhetsvisningar osv. Plus att min budget inte riktigt matchar de kriterier jag har. Så vi får se hur det går.
- Hyra en studentetta. Jag har tack och lov stått i kö sen dag ett i skolan, så jag borde ha tillräckligt med dagar för att jag inte ens ska vara nervös över att jag i alla fall får något.

Sen har jag ett år kvar i skolan innan jag får min kandidat. Då har jag också uppfyllt alla kriterier för att söka min mäklarlicens (förutsatt att jag har haft min mäklarpraktik - vilket jag planerat att ha under perioden jag skriver min c-uppsats) och kan påbörja mitt jobb på Fastighetsbyrån Östermalm. Och just det är min dröm, mitt mål och min framtid för tillfället. Det betyder alltså att jag kommer tillbringa de närmsta åren i Stockholm (som jag älskar). Så tills dess, det vill säga hösten 2020, så måste jag ha köpt något eget =)

Annars har jag inte så jättemycket planer. Jag är väldigt mycket utav en sån person som sätter ett mål, jobbar mot det och sen tar nästa. Just nu: sommar på Gotland, boende i höst, läsa mitt sista år och sen bo kvar i Stockholm och jobba som mäklare (och bli grym).
Hoppas det redde ut det hela lite, hihi!

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin