Hur ser bostadsmarknaden ut just nu?

Innehåller affiliate-länkar

Jag vet inte hur många nätter jag nu har vaknat utav mardrömmen om att mina chefer på kontoret meddelat mig att de inte har möjlighet att anställa mig nu i sommar på grund utav att hela bostadsmarknaden kraschat. 3 år på KTH, helt bortkastade. Mardröm!
Nu talar jag bara utifrån vad jag själv uppfattat under min mäklarpraktik på Östermalm (under förra veckan) samt som spekulant (aka hemnet-junkie), men jag upplever verkligen inte att marknaden har dött (än - peppar, peppar, ta i allt trä). Marknaden har dock svalnat lite. För ett par månader sen var den glödhet (grattis till alla er som sålde då), så på ett sätt kanske det är hälsosamt?

Mobilskal HÄR // Flaska HÄR

Jag inser nu att det här kanske inte är superintressant för alla, men samtidigt kanske ni är lite nyfikna? Jag var btw faktiskt på en visning igår (som spekulant, inte visningsvärd/framtida mäklare). För tillfället är jag, precis som många andra, avvaktande men springer jag på drömmen så vill jag inte missa den. Kan vi inte snälla be en tyst bön för att den dyker upp snart med? Jag har sånna otroliga inrednings-crave just nu, haha!
(Ni kan ju gissa vilken färgskala jag är sugen på just nu, haha)

Jag är långt ifrån tillräckligt insatt i världsekonomin för att uttala mig om hur ränteläget kommer att utveckla sig (hur vuxen låter jag inte??), men jag tror faktiskt att man skulle kunna göra ett bra köp just nu. Vad baserar jag det på? Jo:

1. Folk är, precis som jag, avvaktande. Under praktiken har jag träffat både köpare, säljare och spekulanter som väljer att vänta och se hur allt utspelar sig.

2. Antalet annonser på Hemnet har nästan ökat. För 1-2 månader sen kom det ut kanske 4 objekt i veckan inom de filterna jag har uppsatta, men de senaste två veckorna har det kommit ut över 10 objekt/vecka. Det betyder alltså att det finns fler lägenheter för alla köpare att titta på --> mindre tryck, inte lika höga slutpriser. (Såg ni btw att Alice Stenlöf precis har lagt ut sin lägenhet till försäljning?)

3. Budgivningen på lägenheten jag kikade på igår är på en rimlig nivå (jag följer den väldigt nyfiket). Vi snackar inte höjningar om 100 000 per bud, utan snarare 20 000.

Jag har ju redan sagt att bostadsmarknaden lite svalare för tillfället, men uppenbarligen långt ifrån död. Så skönt! Så förhoppningsvis kanske jag kan lyckas göra ett riktig bostadskap nu under våren och sen se marknaden vända uppåt igen samtidigt som jag börjar jobba. Kan vi inte hålla tummarna för det? =)

Gillar

Kommentarer

Jenniesh
Jenniesh,
Man hoppas fan att denna skiten går bort snart....
nouw.com/jenniesh
linndossing
linndossing,
Håller alla tummar och tår för dig min vän. <3
nouw.com/linndossing
Desireekujala
Desireekujala,
Åh jag har också inrednings craving haha, längtar till att köpa något eget!! <3
nouw.com/desireekujala

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin