Hur mår jag - egentligen?

Innehåller affiliate-länkar

Hur är det med dig egentligen? Du känns låg igen.
Mammas ord till mig vid frukostbordet. En stund av reflektion och ja, jag är låg igen. Även Agnes nämnde faktiskt det här när jag träffade henne sist. Jag fyller mina dagar med en massa otroliga upplevelser, jag gör saker jag aldrig gjort förut, jag hänger med mina älskade vänner och jag postar härliga bilder om det. Men däremellan då? Vem är jag? Hur mår jag? Vad gör jag?

Den senaste veckan ställde jag mig vid två olika tillfällen den första frågan: Vem är jag ens?

Dag nummer 1 oerhört lycklig. Jag hade gjort något jag aldrig gjort innan, något jag var stolt över, något som verkligen gav mig den där kicken och pirret i magen.

Dag nummer 2 ensam hemma i soffan. Vem är jag ens? Jag känner inte igen mig, mår kaos i min egna kropp på både ett fysiskt och ett psykiskt plan.

Jag visste väl egentligen inte själv att jag var låg, men nu när dom nämnt det kan jag bara konstatera en enda sak - jag vill inte må såhär!
Jag vill vara glad, lycklig, energifylld, sprallig, totalt knäpp och allt annat vad jag egentligen är. Visst, jag har nyligen gått igenom ett break-up och jag kan inte förvänta mig att jag ska må bra på direkten. För även om det har gått snart 4 månader sendan dess så är det först nu jag ens börjar processa det som hänt. Det är först nu det börjar gå upp för mig att jag om ett par veckor ska flytta upp till Stockholm helt själv, att jag för första gången ska vakna själv på min födelsedag (den slog mig igår), att jag inte har Richard vid min sida längre. Dessutom har hela separationen krånglat till sig. Jag tänker inte gå in på några detaljer, men ibland uppvisar personer sidor man inte hade en aning om att dom ens hade... Så ja, jag är nog rätt så låg när jag tänker efter.

Skjorta HÄR (Psst!!! Såg precis att den är nedsatt till 160 kr) // Cykelbyxor HÄR

Men screw that säger jag! Jag tänker ta chansen med ny månad och snart ny årstid och verkligen köra en total nystart. Reset på allt och nu fokus på mig. Matilda 3.0 var det va?
Så, vad gör vi?

- Ett privat mål (samma som är mitt topp 3 mål för Augusti)! Det är verkligen inget spännande eller intressant, och heller inget som jag kommer dela med mig utav till er. Utan det här är verkligen bara något för mig personligen. Wish me luck!

- Resa! Om än ett par dagar så behöver jag få komma bort och bryta alla mönster och vanor jag fastnat i.

- Rutiner! Okej, lite motsägelsefullt mot förra punkten. Skillnaden är att ovan pratar jag om onda mönster och nu menar jag att komma in i vardagen. Att skapa nya rutiner och vanor som kommer få mig att må bra i det långa loppet. Förstår ni vad ja menar?

- Minimera stress! En total rädsla inför hösten när skola och allt drar igång igen. Under hela förra året hade jag ett konstant stresspåslag, och det funkar verkligen inte. Nu under de senaste veckorna har jag identifierat en stor punkt och har en plan på hur jag ska kunna tackla den. Nu gäller det bara att jag vågar och inte faller tillbaka till det destruktiva mönstret.

- Get fit! Eller snarare Feel fit! I och med allt så har min kropps fysiska mående bortprioriterats. Missförstå mig inte. Jag har fortfarande tränat, jag har ätit betydligt mer (vilket jag verkligen behövde) och sovit okej under sommaren, men jag känner mig totalt ur balans och det påverkar verkligen så mycket.
Jag menar inte att jag ska gå på någon deff-diet, lägga upp något strikt träningsschema, kapa allt godis eller satsa på 6-packet om en månad. Nej, vi snacka bra träning och framför allt mer balanserad kost. Även om jag har ätit så har jag inte fokuserat på att få i mig ordentligt utav de olika näringsgrupperna. Likaså har jag (som jag nämnt innan) ätit för mycket ena gången, därför ätit alldeles för lite nästa, ätit skräp däremellan, tryckt mat och hamnat i världens ondaste spiral. Det är dags att få ordning på nu!

- Unna mig själv något! Eller snarare sluta vara så osexigt snål och låta mig själv göra sånt jag mår bra utav!

- Våga ta emot kärlek! Något som min Mamma är på mig om konstant den här sommaren. Jag har alltid varit "stark" och har inte velat vara till besvär på något sätt. Så därför har jag dealat med mina problem själv, det vill säga stänga dom inne tills jag totalt exploderar och krossas till bitar. Så jag måste våga prata med min familj, våga be mina vänner om hjälp, våga öppna mig och helt enkelt våga visa mig sårbar.

- VÄNNER! Jag behöver er i mitt liv! Hemskt nog har ni alltid hamnat under både träning, pojkvän, skolan, egentid och andra punkter. Det har gjort att jag ärligt talat, och hemskt nog, inte har så många vänner. Många bekanta, få vänner. För vissa är det helt rätt, men jag har insett att nej, det är det inte för mig. Så nu ska ni (fortsätta, för det har jag gjort i sommar) prioriteras på samma sätt som ni verkligen borde. För vet ni vad - jag älskar er alla!

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Åh älskade Matilda, jag har också tyckt att ibland känns det i dina ord att du inte alltid mår så bra. Du måste inse att det är okej, det är okej att inte må bra och inte vara stark. Detta är helt nytt för dig och jag tycker du är så grym som försöker vända det till någonting positivt, otroligt beundransvärt. De starkaste en människa kan göra är att visa sig sårad och ledsen, det är helt okej att vara ledsen. Oavsett anledning! Du är otrolig Matilda och du kommer bli den enegifyllda, lyckliga Matilda som du vill bli i sinom tid! Fortsätt kämpa och bryt ihop när det behövs. All kärlek till dig min Matilda, jag saknar dig ❤️
nouw.com/artibus
SimonAndersson
SimonAndersson,
Du är stark 😊
nouw.com/simonandersson
Sabinakj
Sabinakj,
Du är så JÄKLA bra. Du är stark, klok och bara sådär sjukt awesome på alla sätt?! Förstår inte hur du kan vara så positiv och ha så bra tankar?! Lär mig. Tack. KRAM PÅ DIG FINA FINA DU! <3
nouw.com/sabinakj
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Tror faktiskt att hela det här inlägget av självreflekterande är ett riktigt bra och stort steg mot att du är påväg uppåt mot en bättre version av dig själv och för dig själv. Du är grym, Matilda! Känner igen den näst sista punkten, eller egentligen varje punkt. Men speciellt i den näst sista. Igår satt jag och googlade om passiv aggressivitet, mest för att veta hur man ska hantera såna personer som är passivt aggressiv bara för att jag märker att jag inte kan hantera mig själv tillsammans med någon som är så. Men sedan också av rädsla för att själv vara sån och hur man slutar med det i sånna fall. Då snubblade jag istället över något som heter inåtvänd ilska och jag satt bara hela tiden och sa ”Ahaaa” högt för mig själv, haha! Det är precis som det låter, att när man blir arg så klandrar man gärna sig själv och tar ut ilskan på sig själv istället för, som vissa andra gör, att agera utåt med skällsord, våld eller annat. Då kom jag att tänka på att det kanske är därför som åtminstone jag alltid börjar gråta för att jag blir så arg. Mestadels för att jag inte vet hur jag ska formulera mig så att andra förstår hur jag känner, känner att det är hopplöst och blir som kvävd och överväldigad av känslan att inte kunna ge uttryck för ilskan och samtidigt inte vilja flippa loss med knytnävarna pga vill ej framstå som helt tappad och börjar istället att böla. Och att det också beror på just det du tar upp i näst sista punkten, att inte vilja vara till besvär eller visa sig sårbar. Jag tror det kan sitta något i det. Haha, bara en liten inblick i mina funderingar. Kramkram <3
nouw.com/feliciaidachristina
by_anniess
by_anniess,
Jobbigt för dig! Men stor eloge till Dig för att du reflekterar och vet om det. Bara det ÄR Grymt 😊 Det kommer bli Bättre<3
Inget vara för evigt-inte ens det som är riktigt Jobbigt, jag lovar<3 Du är en sån Kämpe!!
nouw.com/by_anniess
linndossing
linndossing,
Älskade du, fan vad fint inlägg. Du är så grym Matilda! Fint av dig att se alla dessa punkter och vilja uppnå dom även fast du inte mår så bra just nu, det är styrka! Jag hoppas du vet att jag finns här alltid! Alltid ❤️ Kram
nouw.com/linndossing
ArielC
ArielC,
Gode, sterke Matilda! Så fint innlegg 💛 Og du slutter aldri og imponere med bildene dine, de er jo bare nydelige!
nouw.com/arielc
Angelica,
Jag tror att det är bra att ha någonstans att skriva ner såna här tankar (oavsett om det är offentligt eller någonstans för sig själv). Det hjälpte mig mycket när jag mådde som värst; att skriva och sätta ord på det, att sen kunna läsa det igen och kanske förstå mig själv lite mer. Du har otroligt fina och bra mål! Med lite tid kommer du också kunna definiera dig själv mer - det måste man oavsett om man vill eller inte när man till slut är själv. Låter klyschigt, men när jag blev singel för några år sedan efter ett nästan 5 år långt förhållande lärde jag mig verkligen SÅ mycket om mig själv och lärde mig också att uppskatta mit eget sällskap på ett helt nytt sätt. När jag sen träffade Jonathan var jag starkare i mig själv och visste vad jag ville, både med livet och vad jag ville/behövde ha i en partner för att må bra osv. Jag hoppas att du också ska få den upplevelsen även om det kan vara jobbigt <3 KRAM
angelicawahlin.se
fannyeskilson
fannyeskilson,
Finaste du! Så glad att jag blivit din vän!! 💗 längtar tills vi ses framöver!!
nouw.com/fannyeskilson
Yasmine,
Du är så klok och du har så balanserade tankar, något jag beundrar och verkligen gillar med dig! Jag håller tummarna att du kan få komma ifrån lite för att sedan återgå till alla rutiner! Och lycka till med dina nya plan för att minska stressen, jag håller alla tummar <3 KRAM
yasmissy.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin