Hur man bokar en billig utlandsresa - steg 2

Ni är så många, inkluderat både Mamma, Pappa och till viss del mig själv, som undrar hur jag som student kan resa så mycket. Jag skrev det här inlägget om Hur man bokar en billig utlandsresa med alla mina allmänna tips för inte allt för länge sen, vilket har varit mitt mest lästa inlägg under det här året. Så jag tänkte att vi fortsätter på det och sätter det i praktiken. Ni ska helt enkelt få följa hela den processen som leder fram till att jag sitter på planet påväg till Vietnam den 15e Mars.
Vad tycker ni om det?

Ni som följt mig sedan årsskiftet vet att vi redan den 2 Januari bokade flyget dit. Som jag skrev i min guide så låg det en hel del research bakom beslutet om vilka biljetter vi skulle ta.
Till slut bokade vi genom Flygresor.se, som ledde till RCG där bokningen blev hos Emirates med en mellanlandning i Dubai både på vägen dit och på vägen hem. Det landade på 4760 kr/person.
Ett helt okej pris enligt mig, men hade jag kunnat vara mer flexibel med både datum och destination hade jag utav tvekan kunnat hitta något ännu billigare. Detta var dock vad som passade både Richard och mig =)

Nästa steg har varit att leta efter hotell, ett projekt som hållt på väldigt länge. Jag har enorm beslutsångest när det gäller just boendet. Mycket då det är en utav punkterna som verkligen kan hålla priset nere.

För min filosofi är att hotellrummet är ett ställe jag sover, duschar och bajsar på (kort och gott, haha) så jag kommer aldrig att betala multum för ett lyxrum. Hellre håller jag en lägre budget där och kan lägga resterande pengar på antingen saker att se, göra och äta när vi är iväg, alternativt till att kunna boka en ny resa, hehe.
Dock har jag förhållandevis hög standard och krav på boendet. Jag skulle exempelvis aldrig kunna bo på ett hostel, i sovsalar eller någon stans med delad toalett. Så enkelt är det!

Den här resan kommer vi att behöva tre olika ställen att bo på.
1. Första natten precis brevid flygplatsen för att kunna ta flyget till Phu Qouc nästa morgon
2. 9 nätter på Phu Qouc
3. 3 nätter i Ho Chi Minh

1 och 3 är fortfarande kvar, men igår bokade vi hotell nummer 2 - det på Phu Qouc.
Efter myyyyycket scrollande på både Hotels.com, Expedia och Agoda (mfl) bokade vi Praha Hotel.

Sökkriterierna var:
- gratis frukost
- gratis WIFI
- Pool

Efter att ha bockat i det, sorterar jag hotellen från lägsta till högsta pris, går in på var och en, jämför med Tripadvisor (kärlek till alla er som lägger upp bilder på hotellfrullen där) och stryker dom en efter en. Sen bokar jag inte på direkten utan kollar dag efter dag, för plötsligt dyker det upp ett erbjudande med få 10% om du bokar idag, 5% om du bokar via appen eller 20% på sista rummet tillgängligt.
I efterhand skulle jag ha bokat hotellet via Refunder, men jag hade ingen aning om att Agoda (som är en utländsk sida) skulle kunna finnas där. Dumt misstag Matilda, för 3% återbäring hade suttit fint!
(Har du inte Refunder måste du skaffa! Klicka HÄR så får du 50 kronor extra när du gör ditt första köp - hur bra??)

Anyways! När vi väl bokade så blev det så att hotellet kostade 2140 kr för alla 9 nätter. Dvs 1070 kronor /person. Verkligen helt överkomligt eller vad säger ni?
Som ni ser är standarden inte den högsta, men det finns pool, det finns WIFI och det ingår frukost. Jag kommer kunna sova, duscha och bajsa där, så jag är (förhoppningsvis) nöjd.

Så hittills är jag uppe i:
4760 (flyg) + 1070 (hotell nummer 2) = 5830 kronor för denna resa

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,
Kom väldigt lägligt då jag är mitt uppe i att boka resa nu hihi! Tack för tips <3
nouw.com/celinelundqvists
Matildaberlin
Matildaberlin,
YAAAAY! Var ska ni/du?? =) Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Matildaberlin
Matildaberlin,
YAAAAY! var ska du/ni?? =) Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Matildaberlin
Matildaberlin,
YAAAAY! Var ska du/ni??? <3
nouw.com/matildaberlin
janielindahl
janielindahl,
Som sagt, Ellen har redan packat resväskan och längtar otroligt mycket till mars - allt hon tjatar om här hemma! 😉🏝 Och kan man, så är det nog otroligt klokt att göra som ni; boka allt för sig - istället för charter. Kan tänka mig att man sparar en hel drös på det! Kram fina du 💕
nouw.com/janielindahl
Matildaberlin
Matildaberlin,
YAAAAAY! Kan knappt vänta! Äntligen ett lite roligare resesällskap än Richard som bara sover flygresorna igenom, hahaha! 😉😍 ja! Man gör ju verkligen det! Kram ❤️
nouw.com/matildaberlin
happyM
happyM,
Wow vilket pris du fick hotellet till, helt galet!! Måste verkligen spara de här inläggen, är sämst på att hitta bra priser när det kommer till resor haha, har alltid varit alldeles för rädd för att prova saker när de kommer till resor, så har alltid tagit färdiga paket, haha. Tusen tack för alla supergrymma tips!!! ❤️❤️❤️❤️❤️
nouw.com/happym
Matildaberlin
Matildaberlin,
Eller hur?? Helt otroligt att det ens går liksom! förstår dig, men det är klart du ska testa nästa gång. Kan ju linsom inte bli mer än fel 😉😚❤️
nouw.com/matildaberlin
matildatakkula
matildatakkula,
Åhh älskar detta inlägget! Kram <3
nouw.com/matildatakkula
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack söta ❤️
nouw.com/matildaberlin
elinormarias
elinormarias,
Tack för tipsen! Kram 😊
nouw.com/elinormarias
Matildaberlin
Matildaberlin,
Hoppas du gillade dom =) Kram <3
nouw.com/matildaberlin
louisemellqvist
louisemellqvist,
Super bra tiPS 👌🏼
nouw.com/louisemellqvist
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tusen tack fina <3
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Jag tycker det är jättekul att få veta mer om hur du tänker när det gäller resor och boende mm! Superglad för din skull att du har möjlighet att resa så mycket! Stor kram vännen <3
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
TACK hjärtat <33
nouw.com/matildaberlin
Sara,
Gud så härliga bilder 😊
sarakarlson.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men eller hur? längtar så! <3
nouw.com/matildaberlin
ArielC
ArielC,
Mange fine tips! Gjør flere av disse selv, vil mer enn gjerne ha en billig reise haha🙊
nouw.com/arielc
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack fina du <3
nouw.com/matildaberlin
Jasmine,
Du är makalöst bra, Matilda!
Tack för att du delar med dig av ett inspirerande inlägg i både text och bilder.

Svar: Tack, vad roligt att du imponeras av mina handgjorda inbjudningskort. Inom kort kommer resultatet i sin helhet att visas.

Kram
rosanatt.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! Tusen tack hjärtat!! kram <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin