Hur man är snäll mot sig själv

I vissa perioder är jag mästare på att se alla mina egna fel och brister. Allt från vad jag säger, vad jag gör, vad jag inte gör, hur min kropp ser ut, hur jag sminkar mig, hur jag klär mig, vad jag tänker, vad jag tror att andra tänker om mig and so on and so on.
Jag kan göra en total-omvändning från det jag kämpat med att bygga upp och plötsligt är jag tillbaka till att vara min absolut värsta ovän. Min egna fiende. Utav olika anledningar så är jag där. Jag har blivit min egna värsta ovän - och jag hatar det!

Från det att jag slår upp ögonen på morgonen till att jag stänger dom på kvällen snurrar tankar som inte gör något annat än att få mig att må dåligt. Jag önskar så att det här inlägget handlade om mina 10 bästa tips för att älska dig själv eller något i den stilen, men nej, det händer inte idag. Mitt psyke är inte där än (har tack-o-lov en plan på när dock). Nej, istället kommer 7 tips på hur man är snäll mot sig själv - när man behöver det. 7 saker jag gjorde idag.

Hemmaspa

Vi vill alla säga att det är insidan som räknas, men vi vet också hur mycket utsidan ändå betyder. Så ta en riktigt lång och varm dusch, släng i en hårinpackning, noppa ögonbrynen, på med en ansiktsmask, sätt fötterna i ett fotbad, måla naglarna - gör allt!

Omge dig med sånna som ger energi

... om du orkar. Ibland behöver man bara få vara själv, och då är det verkligen okej. Men tillåt dig annars att samla energi från andra. Kryp upp i mammas knä, ta en fika med din bästis, ta en promenad och ring din syster eller varför inte krama katten? Skit i alla andra som bara tar energi och låt fokus vara på att du ska må bra!

Ta dig ut

Även om du vill vara själv - ta dig ut!! Att isolera sig hemma är något utav det värsta man kan göra. Exakt vad du gör spelar verkligen ingen roll. Det kan vara allt från en tur på stan, ett restaurangbesök, fika hos Mormor, en långpromenad i skogen eller bara ett varv runt kvarteret. Se bara till att få det där miljöombytet, för det gör verkligen så mycket!

Shoppa

Jag vill inte skapa några beroenden eller framtida lyxfällan avsnitt, men jag tror ändå att vi alla vet hur bra man mår utav att unna sig något nytt och snyggt. And you know what?? You are worth it!!

Rör på dig

Gå till gymmet, ta en promenad, dra ut och spring - just move that cute little but of yours! Såhär skriver Puls och träning: Vad är det då som gör att det känns så bra direkt efter ett träningspass? Fyra ord; serotonin, dopamin, noradrenalin, endorfin. När man är fysiskt aktiv frisätter hjärnan alla dessa fyra ämnen (de tre första är s.k. signalsubstanser). Serotonin ger oss en känsla av lugn och tillfredsställelse. Dopamin ger oss en “belöningskänsla”, inte bara av träning men även av t.ex. mat eller sex. Noradrenalin gör att vi känner oss pigga. Endorfiner (kroppseget morfin) dämpar smärta och ökar välbefinnandet. Det är alltså utsöndringen av dessa fyra ämnen som gör att vi mår så bra omedelbart efter ett träningspass.
Behöver jag ens säga något mer??

Hämtmat

Om du är värd det? Hell yes! Sushi, favopastan, en flippin burger, krogspizzan, pad thai - just pick your fave! Och bäst utav allt? Du slipper disken.

Highlighta dig själv

Hur löjligt det än känns, och hur svårt det än kan vara, ta fram ett papper och skriv ned 3 saker du älskar hos dig själv. Det kan vara allt från utseende till egenskaper, till saker du gjort till vad som helst. Just do it! Och kom ihåg hur fantastisk du är!!

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Det krossar mitt hjärta över att du mår så dåligt Matilda, men jag blir så glad över att du fortsätter kämpa för det bättre!! Verkligen super bra tips, hemmaspa och hämtmat är verkligen någonting man borde göra oftare. Rutiner och att ta sig ut vet jag fungerar, all min kärlek till dig. Herregud vad jag längtar efter dig <3
nouw.com/artibus
evelinarou
evelinarou,
Åh så bra skrivet vännen! <3 <3
nouw.com/evelinarou
Lillymihlte
Lillymihlte,
Finner inga som helat ord för dig! Så fruktansvärt tråkigt att du inte mår bra, det gör ont i mig men att du ändå, trots ditt mående just nu levererar ett sådant här välplanerat och fint inlägg - alltså tjejen du är one of a kind!! ♥♥ Så jäkla grym och vilka tips, vi är alla värda egentid och allt vad de innebär! ♥♥ Styrkekram!!
nouw.com/lillymihlte
Vestfrøken,
Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver! Jeg skulle selv ønske mitt selvbilde og selvtilitt var mye bedre og stabilt bra. Mange utrolig fine råd, takk! <3 Jeg har skrevet noen ord om din blogg som er postet tilfelle du vil lese det! Ha en kjempefin kveld vakre <3
vestfroken.blogg.no
Desireekujala
Desireekujala,
bra tips vännen, gå promenad är min favorit när jag mår lite dåligt! <3
nouw.com/desireekujala
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Men hjärtat<3 känner igen mig i det där och tipsen är verkligen så bra. Men du skulle de dig med mina ögon skulle du inse hur grym du är, energiknippe och en som jag verkligen ser upp till och beundrar. Försök tänka på det istället. Alla världens kramar<3<3
nouw.com/emmeliesehlin
ellenholmberg
ellenholmberg,
Känner verkligen igen mig i det du skriver att man är sin fiende istället, usch vad det är hemskt!! Men såå bra tips!!💗
nouw.com/ellenholmberg
Tovisa
Tovisa,
Du verkar vara en sån fin person! Man är alltid hårdast mot sig själv och sin egna stora kritiker, och det är inte lätt att få bort kritikern och bli sin egna bästa vän. Det man egentligen ska vara! men dina tips är så bra! tycker det är ett sätt att älska sig själv är att vara snäll mot sig själv och ta hand om sig själv. Man börjar där och arbetar sig uppåt. Tack för alla bra tips! Kram!<3
nouw.com/tovisa
alicenordgren
alicenordgren,
Så bra tips!! <3
nouw.com/alicenordgren
Yasmine,
Det värsta med att vara sin egna fiende är att man inte kan stänga ute personen. Och det bästa med att vara sin egna ovän är att man faktiskt kan ändra situationen själv! Jag tror att du kommer klara det, för som du skriver ovan, du kan allt du vill <3 KRAM till dig vännen <3
yasmissy.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin