Hur kan träning vara så svårt??

Det här med träning. Varför ska det vara så komplicerat för så många? Jag hört så många olika ursäkter. Jag har inte tid, jag har inte råd med ett gymkort, jag är inte tillräckligt tränad (löjligaste ursäkten ever), jag har inga matchande kläder and so on and so on.

För mig är träning en självklar del i mitt liv. Både för att det är något jag fullkomligt älskar, brinner för och också jobbar med, men framför allt för att jag vet hur bra jag mår utav det. Jag sover bättre, jag får energi på en trött dag, jag känner mig stark och hel i kroppen, mitt immunförsvar är starkare och jag får utlopp för min rastlöshet, haha! Oavsett humör (lycka, ilska, sorg - allt) är det till gymmet jag går för att få utlopp för dessa. När man vet allt det här är det nästan omöjligt att inte planera in och bränna av pass.

Luvtröja HÄR ( <--- alltså ÄLSKA)

Men ursäkterna hos andra är som sagt många, och det jag ser det faila på gång på gång är att man ska göra det så komplicerat. Bara för att man bestämmer sig för att börja så måste man inte köpa dyraste träningskortet, planera in 6 pass i veckan, hoppa på något märkligt kostschema, lägga in morgonpromenader på fastande mage och starta ett fitspo-konto på insta. Sånt håller 1 max 2 månader. Sen är det kört.

Nej, träning kan vara så himla enkelt. I förra veckan hade exempelvis inte tid att ta mig till gymmet, så istället drog jag på mig träningskläderna och letade upp en trapp 50 meter ifrån min ytterdörr där jag brände av ett riktigt grymt träningspass (som jag såklart delar med mig av här under). Det här är btw perfekt att köra på exempelvis semestern. Och vill man kan man lägga in löpning i det hela. Spring 10 minuter (eller gå), stanna när du kommer till en trappa, en bänk eller liknande, kör någon övning och spring sen iväg igen. 4 löprundor och 4 stopp blir ungefär en timmes pass. Hur bra??

SportBH HÄR

Mitt absolut bästa tips när det kommer till träningsmotivation är däremot att klicka hem lite nya träningskläder. Ett vanligt pass blir cirka 30 gånger bättre i en ny outfit man känner sig sådär extra snygg i. Eller vad säger ni?

As you know är Black Friday på ingång, så jag tänkte passa på att tipsa om att ni med koden MATILDAMP får hela 40% rabatt på allt på MyProtein.se. Hur bra?? Jag klickade själv hem både nya sport-BHar (sååå behövligt), luvtröjan på bilden (så sköööön), en hel kartong av dom HÄR proteinbarsen, nytt proteinpulver till mina proats (med apelsin-choklad-smak. Hör ni hur gott?) och lite annat smått och gott. Så jag är helt klart redo att lägga i nästa växel för träningsmotivationen den här vintern =)
Kan verkligen (110% ärligt) rekommendera dom, så passa på att fynda!

Träningspass utomhus

- 10 x trappintervaller (springa upp och ned) <-- antalet varierar du såklart beroende på hur lång trappan är

- 3 x 20 knäböj SS 3 x 1 minut planka
(Note: SS=superset, dvs kör nästa övning direkt utan att vila)

- 3 x 10 armhävningar SS 3 x 10 upphopp

(tips: variera tyngden på armhävningarna genom att antingen jobba på knä eller tå, och sen genom att antingen ha händerna ett par trappsteg upp (lättare), på plan mark (medel) eller ett par trappsteg lägre (tyngre)

- 3 x 15 sidplanka med höftlyft Höger sida SS 3 x 15 sidplanka med höftlyft Vänster sida

Lättare // Tyngre

- 3 x 12 hängande rodd SS 3 x 20 utfallshopp (varje ben räknas)

(Tips: variera motståndet genom att antingen kliva längre in med benen (lättare) eller sträcka benen helt (tyngre)

- 5 x 10 Burpees
(Älskar verkligen att avsluta med en riktigt jobbig övning, gärna pulshöjare, så man känner ordentligt färdig när man är klar)

Klappa dig själv på axeln och var sjukt stolt över hur grym du är!!

Gillar

Kommentarer

Netti Starby ,
Vilka grymma tips och så inspirerande att läsa! 😃 Kramis
starbys.se
sarakarlssonsse
sarakarlssonsse,
Du är såå bra!! & håller med dig till fullo, träning ska bara vara kul och enkelt! Det är verkligen när man blir för överambitiös allt spricker! KRAM fina ♡
nouw.com/sarakarlssonsse
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Inspirerande inlägg som alltid vilket jag älskar! Det finns aldrig ursäkter till stt man inte kan träna, alla kan träna på något sätt. Om det så bara är en promenad så är de träning. Massa kramar ❤ 😊
nouw.com/sofialissmyr
Anita,
Du alltså...!! Grym 😃
siliiins.blogg.se/
Pia,
Finns inga ursäkter mer än förkylning....hahaha.
www.piaw.se
artibus
artibus,
Hahah håller med dig, men jag har slutat gjort ursäkter för mig själv. Jag vill bara inte haha... Du är grym Matilda!❤️
nouw.com/artibus
Malin,
Bästa inlägget jag läst på länge. Du är fan grym <3
maolions.blogg.se
sweetwords
sweetwords,
Träning kan vara både så motiverande och omotiverande
nouw.com/sweetwords
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Jag tror verkligen många ger bortförklaringar kring träning för att de inte orkar, tyvärr! Träning är verkligen något som är SÅ bra för både kropp och knopp! Så grymt inlägg Matilda, blir så peppad så om du bara visste!! KRAM <3
nouw.com/emmaengstrom

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin