Hur jag blev morgonmänniska och mina bästa tips för en bra morgon

I samarbete med Topformula

Jag läste någonstans att du kallade dig själv för en självtvingad-morgonmänniska. Kan du inte berätta mer om det????? Jag vill själv men är alltid dödstrött när jag vaknar och hatar därför morgonen. Har du några tips??? Snälla hjälp!!! Du verkar ha så härliga mornar, hur lägger man upp dom? Hur ser en vanlig en ut för dig????

Yes, det stämmer! Självtvingad morgonmänniska ✌🏼 I grund och botten är jag sjusovare nummer 1. Varje helg vaknade jag runt tolv-tiden (och då hade jag inte gått och lagt mig sent skall tilläggas) och varje skolmorgon vaknade jag som en zombie när larmet ringde. En dag så tröttnade jag helt enkelt på att alltid vakna trött. Så jag bestämde mig för att skapa en vana (dvs tvinga mig själv till att bli morgonmänniska) genom att alltid sätta larm. Och det gör jag fortfarande. Oavsett om det är vardag, helg, julafton eller midsommardagen. Alltid. Jag skulle ljuga om jag sa att det var lätt i början eller om det alltid är härligt när larmet ringer, men det är sååå värt det! För jag ÄLSKAR mina mornar!

Överlag kan dom se ut på tre sätt:
1. Jag går direkt från sängen till gymmet och äter sen frukost på jobbet/i skolan (kommer nog bli mer utav det nu när jag börjar jobba).

2. Jag börjar ”normal” tid.
Hinner jag så tar jag en kortare morgonpromenad innan jag gör mig i ordning för dagen. Sånna dagar ser jag alltid till att packa väskan kvällen innan och förbereda så att jag får en lugn morgon med tid att sitta ned och äta frukost i lugn och ro <--- så himla viktigt!

3. Jag har som nu, lyxen att helt lägga upp mina dagar.
Det här är ju då lika med livet! Varje dag startar jag med en lång morgonpromenad följt utav en riktig mysfrulle framför datorn där jag checkar av mailen, fixar med bloggen och kollar först nyheterna och sen Paradise Hotel, Robinson, Lyxfällan eller något annat skräpprogram.

Mina 5 bästa tips för en bra start på dagen:

1. Morgonpromenad.
Om jag skulle börja jobba vid 07 eller ens 08 så skulle inte ens jag gå på dom, men har ni chansen, nej då finns det inget bättre sätt att starta dagen på. Frisk luft, rörelse i kroppen, en stund att låta alla ens tankar falla på plats och lite egentid att bara andas på. Nej, bästa!

2. Snooza INTE!
Nej, nej, nej! Snooze kan vara ett utav djävulens påfynd. Larmet ringer, man vaknar ur den bra sömnen, trycker på snooze, blir än en gång störd när det ringer igen, till slut har man lyckats missa att starta om det och man vaknar sjukt trött klockan 10 och undrar vad som precis hände.
Nej, bestäm istället vad som funkar för dig och håll dig till det. Vissa har bara ett larm, punkt. För mig är det 3 stycken med en kvarts mellanrum. Lite som en snooze, men utan risk för att sova bort hela dagen. Oftast behöver jag inte längre det tredje utan går upp efter två (då har jag dessutom en kvart till godo som jag räknat med att jag annars kan sova). Sån skön mjukstart!

3. Frulle i lugn och ro!

Detta hörni är en helig stund för mig. Jag lever verkligen för mina frukostar. Det gör verkligen en sån skillnad på att sätta sig ned och lugnt och skönt starta dagen istället för att stressigt ta en torr macka i handen.
Oftast blir det ett par portioner gröt när jag är hemma, men just nu när jag bor hemma vid Mamma och Pappa är det nästan som att bo på hotell (effekten utav 5 personer med olika smak under ett och samma tak - älskr't!) så då blir det verkligen allt möjligt gott. Till det tar jag dessutom alltid mina vitaminer - allt för att ge mig själv dom bästa förutsättningarna till att må bra. Det jag tar är:

- Magnesium (har en konstaterad brist)
- D-vitamin (vi alla kan definitivt behöva det under årets mörkare månader)
- Multivitamin kvinna
- Omega 3 (äter fisk aaaaalldeles för sällan)
- The Hairlusts hairgummies

Pssst! Topformula har riktigt bra priser om ni själva behöver fylla på med något.

4. Packa väskan och förbered allt kvällen innan.
Gör allt för att undvika en stressig morgon! Så se till att allt är redo. Träningskläderna i väskan, matlådan redo i kylen, en idé om vad du ska ha på dig and so on.

5. Mindset - bestäm dig för att idag ska bli en bra dag!
Jag vet, det låter sjukt löjligt, men det mindsetet man har påverkar verkligen så himla mycket. Så bestäm dig för att idag ska bli en riktigt bra dag, le mot dom människorna du möter, hälsa på busschauffören och vad du nu mer kan göra. Alternativt om man vet att det kommer bli en jobbig dag (vi alla har sånna emellanåt) bestäm dig då för att kriga dig igenom den I-can-do-this-style. Så bestäm dig, kör och ha en grym dag!

Gillar

Kommentarer

emiliehelle
emiliehelle,
Jeg elsker å sove lenge, men synes også det er magisk å stå opp tidlig og få mye ut av dagen😍
nouw.com/emiliehelle
sandrakannasto
sandrakannasto,
Du har alltid dom bästa tipsen fina Matilda! <3 Så härligt inlägg 😊 <3
nouw.com/sandrakannasto
Linda,
Innan jag fick barn var jag också en sjusovare, men med tiden vande man in sitt barns rutiner på nåt sätt. Nu vaknar jag 7-7.30 utan problem.
lhsmaskiner.se/
KerinTobanelli
KerinTobanelli,
Gode ideer, mange tak <3 Hav en fantastisk dag
nouw.com/kerintobanelli
Malin Tarvainen,
Många bra tips!
www.malinmonroe.se
happyM
happyM,
Sååå bra tips!! Just det med morgonpromenad älskar jag verkligen, blir ibland jag som går ut med hunden på morgonen och upplever alltid att dem dagarna blir mycket bättre för att jag lixom kommer igång innan jag pluggar!! Kram ♥️
nouw.com/happym
linndossing
linndossing,
Håller med till 100%! Har alltid hatat gå upp tidigt och varit ett lik, men har tvingat mig själv och nu är det sååå skönt 😍 Kram
nouw.com/linndossing
artibus
artibus,
Jag har alltid varit en morgonmänniska, och en kvällsmänniska ibland haha. Jag har ju en hund att ta hand om på morgonen, för min sambo hör aldrig när hunden behöver gå ut och kissa på morgonen. Så det har blivit våran stund, så oavsett vardag eller helg går jag alltid en promenad i skaplig tid. Fantastiskt, sen nu när det börjar bli ljusare är det ju också så skönt på morgonen!😍
nouw.com/artibus
hilmak
hilmak,
Instämmer helt i typ allt haha. Använder också toppformulas vitaminer, så bra priser och snabba leveranser, älskar 😍 Det är så himla härligt när man lyckats vända morgonen till något positivt! Bästa känslan <3
nouw.com/hilmak
Yasmine ,
Så bra tips! Är också en kvällsmänniska i grunden men blev tvingad att bli morgonmänniska iom jobbet! Nu älskar jag att kliva upp tidigt på morgonen, även på helgen! Kram
yasmissy.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin