Hur gör man för att vara vuxen?

I samarbete med enklare.se

Hur gör man ens för att vara vuxen? Jag har länge ansett att det under gymnasiet borde finnas en obligatorisk kurs i Livskunskap eller något liknande. En kurs där man lär sig hur man betalar räkningar, vad ränta är, vem man ska ringa när det är stopp i rören (nej, svaret är inte Pappa), att man ska ställa sig i bostadskö osv osv.
Jag flyttade direkt från mina föräldrar och in till Richard. Idag är jag ensam, och jag vet inte hur man gör för att vara vuxen. Självklart kan jag betala mina räkningar, men försäkringar?? Jag har aldrig i mitt tecknat någon. Vad? Var? Hur?

Nu har jag visserligen inga lån, men om jag nu hade haft det och plötsligt stod där och skulle förvalta dom själv. Eller om jag hade behövt ta ett - hur gör man? ( <-- tacka vetja tjänster som enklare.se som supersmidigt hjälper en med att både ansöka och hitta de bästa villkoren).

För att inte tala om något så grundläggande som att folkbokföra sig eller deklarera. Hur tusan ska man kunna det om man aldrig har hört talats om det innan eller har någon man kan luta sig mot? Hemkunskap, Matte, Svenska och alla andra kurser i all ära, men inget hade gått upp mot en kurs i street knowledge. Håller ni inte med?

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin