Hur gör man för att lyckas?

God Morgon hjärtan!

Hur mår ni? Jag vill säga att allt är bra, men något ligger just nu och skaver. Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är men börjar fundera på om det kanske har en viss del med prestationsångest att göra. Min logiska hjärna säger åt mig att jag är otroligt korkad som jämför mig och mina prestationer med andra, för det gör jag. Jag har valt ett yrke där allt går att mäta i statistik och topplistor. Prestationsprinsessa som jag är mår jag skit när jag inte allt går precis som jag vill.

Jag är fruktansvärt dålig på att fira och uppskatta mig själv för det jag gör. För allt jag gör efter att ha "checkat" något är att sträva framåt. Det är först när jag pratar med utomstående som jag får lite perspektiv på det hela. Jag glömmer det ofta, men jag har faktiskt lyckats. Jag pluggat på KTH, tagit en kandidat och inte haft en enda omtenta, jag har fått jobb på Östermalm, jag ligger (för tillfället) före min årsbudget. Jag har ju faktiskt lyckats.

Jag har faktiskt, tro det eller ej, fått frågor om hur man gör för att göra just det - lyckas. Nu vill jag inte låta som att jag har alla världens svar, som att jag på något sätt är bättre eller mer lyckad än någon annan. För vad lyckad är ligger helt i betraktarens ögon och kan betyda så otroligt mycket. Svenne som jag är tar det emot så sjukt mycket att skriva det här, men jag har ju faktiskt lyckats (på den här punkten). Och för det ska jag vara stolt, för tro mig, jag har kämpat!
Med det sagt kommer här mina 6 bästa tips för att lyckas - oavsett vad ditt mål är:

1. Lyssna på din magkänsla. Din intuition är din bästa vän när det kommer till svåra beslut. Den vet oftast vad som är rätt innan du själv vet det.

2. Testa dina vingar. Det låter kanske löjligt, men ju äldre man blir desto mer inser man att det bara är att köra. Timeingen blir oftast aldrig bättre än just här och just nu. Så kasta dig ut! Huruvida det betyder att bestämma sig för att plugga, släppa allt och resa ett år, flytta till en ny stad eller söka drömjobbet - det är bara du som vet vilket det är.

3. Våga misslyckas! Vissa gånger kommer du lyckas, vissa misslyckas. Allt är en del av resan. Det viktiga är att inse att vi alla (och då menar jag verkligen alla) gör just det, misslyckas, emellanåt. Skillnaden mellan de som sen lyckas är att de lär sig, gör om och gör rätt. Att erkänna sig besegrad är det enda du inte får göra, för det är då du misslyckas på riktigt.

4. Var sann mot dig själv! Gör det du vill göra och följ dina drömmar. Det kommer alltid finnas negativa individer som kommer att jobba emot dig och säga att det är omöjligt. Ignorera dom, var sann mot dig själv och äg världen.

5. Tro på dig själv! As simple as that.

6. Ha kul! Det absolut viktigaste i alla projekt, oavsett vilka de är, är att ha kul. En vän sa There's no greater drivning force than passion, och det är så sant. Glöm inte att resan är en del av resultatet och hur klyschigt det än låter så är livet för kort för att göra sånt man hatar. Så ha kul längs med vägen för det kommer speglas i resultatet!

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin