Hur får jag mitt liv att gå ihop?

Innehåller affiliate-länkar

Några utav de absolut vanligaste frågorna jag får är:
1. Hur får du ditt liv att gå ihop?
2. Hur hinner du med allt?
3. Hur har du råd att resa så mycket som du gör?

Helt ärligt är det bästa svaret jag kan ge: Jag vet inte. Hahaha! För ibland känns det precis så. Jag vet egentligen inte hur jag får allt att gå ihop och samtidigt må så pass bra som jag gör. Jag måste erkänna att jag är lite nervös inför min framtida karriär. Helt ärligt tror jag att kommer behöva offra något för att inte riskera min hälsa. Jag har på sistone lyssnat igenom Sveriges bästa mäklare och då är det väldigt många som pratar om hur svårt det är att hitta balans. Jag har varit där på gränsen förut och jag vägrar hamna där igen, så en livsomställning kommer det definitivt att bli.

Älskar btw min jumpsuit (ni hittar den HÄR)!

Men för att återgå till mitt liv just nu. Hur får jag ihop det? Jag har försökt svara på frågorna.

1. Hur får du ditt liv att gå ihop?
Helt ärligt - det handlar om prioriteringar. Vad är det jag anser viktigt här i livet? Vad är det som får mig att må bra? Vad får mig att vara lycklig? För mig är det skolan, det är jobbet, det är träningen, det är min familj, mina vänner, resor och egentid. För att få in dom så måste jag prioritera bort annat, och så enkelt är det.

2. Hur hinner du med allt?
På den är det två saker det handlar om. 1. jag vill allt jag kan, och 2. att effektivisera.
Jag lever efter den första punkten. Jag kan verkligen allt jag vill, jag måste bara vilja det tillräckligt mycket. Det betyder kort och gott att sånt jag verkligen inte vill, det faller bort. Likt prioriteringen. Men är det något jag vill, något jag tycker är sjukt kul, ja då får jag det att funka.
Nummer två är jag så glad över att jag är bra på, och något jag kommer fortsätta att utveckla då det verkligen kommer att komma till användning för mig inom min framtida karriär. Det är nämligen så att min tid, precis som din, är dyrbar. Att sitta och göra något halvdant under lång tid är bara bortkastat. Försök istället att bara buckle down and get shit done. Ska du tentaplugga? Åk då till ett café och sätt dig i x antal timmar för att sen släppa det helt. Eller varför inte kombinera och tidseffektivisera? Som ni vet älskar jag mina morgonpromenader, men vad som är än bättre är när det är tillräckligt varmt för att kunna använda telefonen under tiden som jag går (nu fryser man fingrarna av sig, haha) och under den tiden checka av mail, svara på meddelanden och kanske skriva ett blogginlägg i farten. Ihhh, vad jag älskar känslan av att vara sådär effektiv! Bästa!
Så för att sammanfatta: planera, kötta, tidseffektivisera och våga sen släppa det.
(Note: sista delen är så viktig! Våga släppa det helt för att hitta återhämtning!)

3. Hur har du råd med att resa så mycket?
Hahaha, ja ni, det vet jag inte. Jag ska försöka skriva ett längre inlägg om hur jag tänker kring min ekonomi senare (har varit väldigt efterfrågat), men just nu har jag lite för fullt upp med skola och praktik för att ge det den tid det förtjänar. Så snabbversionen: det handlar om prioriteringar. Jag älskar att resa och därför prioriterar jag det. Självklart unnar jag mig fortfarande saker i vardagen och lever verkligen inte på nudlar och pasta rouge, haha. Men jag sparar absolut in på vissa saker. Bland annat köper jag nästintill aldrig utemat (skulle aldrig hända att jag köper något bara till mig själv, utan dom gångerna det händer är det för att jag äter tillsammans med någon annan), jag köper oerhört sällan något när jag är ute på krogen (dom få gångerna jag är det, haha), jag försöker hålla mina fasta kostnader så låga som möjligt och är över lag grym på att hitta rabattkoder, erbjudanden och planerar ofta mina inköp i förväg.

Alltihopa kan nog sammanfattas till: Jag kan allt jag vill, jag prioriterar det jag älskar, jag är tidseffektiv och jag är grym på att hitta erbjudanden.

Gillar

Kommentarer

Linnealiebig
Linnealiebig,
Du är sååå grym tjejen 💪🏻⭐️ Kram
nouw.com/linnealiebig
shazi
shazi,
riktigt bra tips på sista!
nouw.com/shazi
Johannagrahn
Johannagrahn,
corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Du inspirerar mig så mycket Matilda !! Hoppas du förstår det <3
nouw.com/corneliakarlsson
happyM
happyM,
Åh just det där med att vilja är ju den bästa drivkraften, det är SÅ himla grymt att kunna spara till resor eftersom att det är just det du älskar!! Jag är sämst på att spara men har kommit fram till att det nog är för att jag inte vill spara ihop till något tillräckligt mycket ❤️ Stor kram finis ❤️
nouw.com/happym
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Matilda, du inspirerar varje dag och inlägg efter inlägg längtar man efter. Du är så häftig och det är så inspirerande att se dig jaga dina drömmar. Och vill man så går det. Puss<3
nouw.com/emmeliesehlin
Ebbasalomonsson
Ebbasalomonsson,
Vilket inspirerande inlägg!! Älskar hur multitaskar och jobbar på promenaderna. Två saker jag funderat på länge är hur du kan ta så fina bilder och vem eller hur du tar alla fina bilder på dig sälv? Stor kram <3
nouw.com/ebbasalomonsson
Desireekujala
Desireekujala,
Du är verkligen så inspirerande 😃 och btw ditt hår på dessa bilder är såå snyggt!! <3
nouw.com/desireekujala
malinhardstahl
malinhardstahl,
Men så inspirerande! <3
nouw.com/malinhardstahl
linndossing
linndossing,
Men alltså du inspirerar ju en så galet mycket!!! Puss
nouw.com/linndossing

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin