Hur du kommer över ett break-up

Innehåller affiliate-länkar

I samarbete med NA-KD

Jag vet egentligen inte om jag är rätt person att skriva det här inlägget, i alla fall inte än. Därför har jag tvekat. Men så bestämde jag mig för att göra det i alla fall. Lika mycket för alla er där ute som för mig själv. En guide för hur man ska komma över ett break-up.
För något som många inte verkar förstå är att trots att man är den som gjort slut, så kan man må fruktansvärt dåligt över det i alla fall. Man behöver liksom inte skutta därifrån i lycka. Nej, jag är utan tvekan en utav dom som inte mår bra. Jag har visserligen inte fått mitt hjärta krossat, och jag förstår såklart att mitt ex måste må betydligt sämre än mig, men jag har ändå förlorat min bästa vän och trygghet. Bara för att jag inte är kär i honom så betyder det liksom inte att jag inte älskar honom. Mitt hjärta är inte krossat, men mitt hjärta är brustet. Oavsett vilken roll man spelar i ett break-up så kan man må precis lika dåligt. Kom ihåg det!
Så här kommer den, en guide med tips på vägen för hur man kommer över ett break-up. Lika mycket till dig som till mig

SÖRJ
Den absolut viktigaste punkten. Våga vara ledsen och låt dig själv sörja.
Det här är utan tvekan ett måste för att kunna gå vidare. Men samtidigt är det inget du kan göra innan du är redo. Jag har själv inte kunnat checka av den här punkten än då min kropp helt enkelt inte har varit redo, och jag pratade med en annan kompis som nu först ett halvår efter deras uppbrott fick den där riktiga gråtattacken.
Så låt din kropp få göra det den behöver men håll aldrig tillbaka något, utan den dagen du känner att det är rätt - gråt! Sörj! Låt dig själv känna!

UNNA DIG
Du har blivit dumpad - du tvivlar på hela dig, inklusive ditt utseende. Eller så är du konstant rödgråten och sådär saltvatten pluffsig. Oavsett så blir inte självförtroendet direkt booztat när du ser dig själv i spegeln.
Vet du vad du ska göra då? Unna dig! Because you know what? You are worth it!

Jag tror nog att vi alla vet hur mycket en snygg blus, ett par bombshell-jeans och ett par klackar gör för hela ens humör? Eller hur lycklig man kan bli av att se sin egna reflektion i spegelglaset man går för mi när ens make-up är on point pga den där nya foundationen och det röda läppstiftet?
För er som inte vet kan jag berätta att svaret är: SJUKT MYCKET!

Så se till att unna dig! Det låter kanske väldigt löjligt, men materiell lycka är ibland svårslaget. Så köp det där du har suktat efter så länge, byt ut garderoben, köp hem ett par nya killer-klackar eller whatever. Gör det som gör dig glad!

OMGE DIG AV SÅNNA SOM FÅR DIG ATT MÅ BRA
I en sån här period i livet behöver man absolut inga negativa personer. Energin är dålig nog för att det ska finnas till och bli över. Så bort med dom trötta nissarna! Fyll istället dina dagar med luncher, promenader och till och med bara soffhäng, med dom vännerna du vet sprider energi och glädje! Ta också tillfället i akt att åka hem och kramas med familjen (vad vore världen utan en massa Mamma-kärlek va?)! Och glöm heller inte att det är ett perfekt tillfälle att utvidga sin vänskapskrets, så dra iväg ett sms till hon som alltid ser så glad ut eller han som alltid hälsar i skolan.
Boozta dig själv med en massa lyckoenergi!

ÄT GOD MAT
Troligt är att du kommer att hamna i en utav två situationer. Antingen kommer du tappa aptiten och riskera att gå ned flera kilo, vilket bara kommer lämna dig energilös och ännu mera ledsen (check på den...). Eller så kommer du dyka in i skräpmatens värld. Vi snackar hämtmat, godis, glass, läsk - allt som kan skänka en liten tröst.
Oavsett så kommer din kropp inte att må särskilt bra.
Se då till att fylla den med riktigt god mat - med bra energi! Sånt som gör gott både psykiskt och fysiskt!

NYTT KAPITEL
Okej, face the facts. Du påbörjar ett nytt kapitel i ditt liv. Ett kapitel utan din partner. En period där det är du i fokus (and hell yes, det är du som ska vara i fokus) och ingen annan. Så varför inte se till att det är just du som bestämmer?

Om du flyttar - perfekt! Fyll din nya lägenhet med sånt du gillar men som din parter inte var något fan utav. Gör hela stället rosa om det är vad du vill! Men se till att det här är ett ställe för dig!

Om du bor kvar - lite jobbigare. Överallt kommer det finnas saker som påminner om ditt ex. Allt från soffan till flingburken. Vet du vad? Gör dig då av med allt det. Ut med det gamla och in med det nya! Det är som sagt du som bestämmer!

Note: Det här är inget som behöver kosta en massa pengar. Sälj allt som kan säljas och fynda sen på Myrorna, Shpock, Tradera eller wherever. Det finns till och med många som skänker både det ena och det andra mot avhämtning =)

Och det var bara där du bor. Inse nu att det gäller hela ditt liv. Ut med det gamla och in med det nya! Häng med dom vännerna DU vill hänga med, signa upp på danskursen som DU vill gå, ha på dig det som DU känner dig snygg i och så vidare och så vidare. Bestäm dig för att sätta dig själv på första plats, bestäm vem du vill bara och äg ditt liv!

Så till alla er där ute, som liksom jag går igenom den här jobbiga perioden i livet, nu gör vi det här tillsammans! Deal? <3

#bestofnouw #nouwoutfit

Gillar

Kommentarer

Yasmine,
Väldigt viktiga och bra punkter! Och än en gång, du är helt grym på att skriva! <3 Kram vännen!
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK vännen <3
nouw.com/matildaberlin
Sara,
Åh vilket otroligt bra och viktigt inlägg. Tror att det kan hjälpa väldigt många!
sevendays.fi/sara
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Julia Svensson,
Sååå himla bra skrivit!! Du är grym <3
juliasvenssons.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tusen tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
Eva,
Ja bra tips nu är jag ju lite äldre än dig, men iofs aldrig blivit lämnad eller så utan jag har alltid varit den som valt att gå, men ändå gjorde skilsmässan ont efter 20 år & 3 barn men idag är jag gift med mannen i mitt liv som jag träffade för 12 år sedan, firar 10 år som gifta i sommar ..du har ett klokt tänk o super snygg är du tjejen fina bilder ....kram å fin kväll <3
evasblogg.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tusen tack hjärtat!! skickar dig alla välrdens kramar <3
nouw.com/matildaberlin
FridaochTove
FridaochTove,
Alltså du är ju bara så himla fin, insida ut! Så bra tips, även om de är svårt att följa så är det ju verkligen så sant allt du skiver. Man mår inte bra men dessa saker gör att man mår lite bättre. Du kommer klara dig genom detta, du är så klok och äkta, ärlig med dig själv. Dagen då allt kommer ikapp dig så finns vi här<3 Stora kramar<3
nouw.com/fridaochtove
Matildaberlin
Matildaberlin,
Finaste finaste hjärtat!! Era ord är verkligen dom som håller mig flytande just nu. TACK <3
nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Alltså vilket inlägg och vilken styrka du har. Ni har nyss gjort slut men du kan ändä skriva ihop detta och det kanske inte funkar alla dagar, men det är bra att kunna ha något att falla tillbaka på och inse att det är okej att känna. Kram hjärtat <3
nouw.com/emmeliesehlin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså finaste finaste du! ALLA världens jäkla kramar till dig <3 <3 <3
nouw.com/matildaberlin
Lillymihlte
Lillymihlte,
Jag har misat så mycket nu när jag varit borta och så är det första jag möts utav det här inlägget inne hos dig Matilda, din styrka är så otroligt inspirerande! Du har så rätt i att i ett break up blir båda drabbade och fina tips är så otroligt bra och viktiga att tänka på! <3 Jag slutar aldrig att imponeras utav dig fantastiska människa! Du är så otroligt vacker till på köpet, herremin tid vad jag är glad att jag hittat till dig en gång i tiden och att jag dessutom får kalla dig för min vän - det känns stort vill jag lova! <3 Världens kram älskade!
nouw.com/lillymihlte
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså finaste, finaste du! Kan du snälla bara ställa dig i spegeln och säga precis samma sak?? DU ÄR OTROLIG hjärtat och jag är sååå glad att jag fått dig som vän! <3
nouw.com/matildaberlin
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Förstår din känslan,har också lämnat ett långt förhållande och det gör ont på ett annat sätt men det finns verktyg att bearbeta. Detta inlägg är grymt bra verkligen och det går många igenom någon gång i livet tyvärr men kan hjälpa andra verkligen. Ta hand om dig,kram <3
nouw.com/sarahlinnsliv
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack finaste du! Skickar alla världens kramar <3
nouw.com/matildaberlin
MissJohansson
MissJohansson,
Ett helt fantstiskt peppande inlägg och jag skulle ta till mig varje punkt om jag var i ett break up! Du är så stark vännen! KRAM! <33
nouw.com/missjohansson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men finaste du! Tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
4foodies
4foodies,
All styrka till fina dig❤️
nouw.com/4foodies
Matildaberlin
Matildaberlin,
TACK HJÄRTAT <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin