Hur blev du mäklare? Varför? Och hur är det?

I samarbete med Cowrite

Hej Matilda. Jag är rätt ny här inne och såg att du jobbar som mäklare. Jag är själv intresserad av bli det med. Men hur? Kan du inte berätta lite om varför? vad du pluggade? hur du sökte jobb? å så vidare. kramiz

Hej fining! Självklart kan jag göra det!!
Hur det kom sig att jag ville bli mäklare är faktiskt en liten rolig historia. Jag hade en natt för x antal år sedan när jag verkligen inte kunde sova. Det var inte så att jag låg och tänkte på en masa, utan jag kunde bara inte sova. Vid halv 4 på morgonen föll poletten ned - jag ska bli mäklare.
Så jag tassade upp, satte mig i vardagsrummet då jag var tillsammans med mitt ex vid den tidpunkten, sökte på allt (och med allt menar jag allt. Skolor, uppdrags-utbildning, skickade mail till några jag känner som är mäklare, skickade mail till en gammal klasskompis som pluggade till mäklare då osv osv osv). Typ halv 7 var jag klar, gick och la mig och sova så sjukt gott.

Efter det bestämde jag mig för att det i första hand var på KTH jag ville plugga och i andra hand i Gävle.

Den 13 Juli 2017 fick jag beskedet att jag hade kommit in på mitt förstahandsval (den lyckan alltså!) och den 14 Augusti hade vi upprop följt utav två veckor med N0llning innan skolan sen drog igång. Där tillbringade jag 3 år där med föreläsningar, PM-skrivningar, opponeringar, redovisningar och allt vad det heter.

Under tiden som jag pluggade halkade jag också in på Fastighetsbyrån på ett rent bananskal. Allt tack vare en tidiare klasskompis från Gotland. Efter ett samtal från huvudkontoret bestämde vi att jag skulle testa ett par dagar på kontoret i Täby (då jag bodde där då) och på Östermalm (då jag ville testa ett kontor inne i stan med). Förstå att jag var både taggad och fruktansvärt nervös inför min första intervju på plats. Jag minns fortfarande hur jag kvällen innan satt och uppdaterade mitt CV och försökte skriva ett personligt brev. Hade jag vetat att jag hade kunnat få hjälp med det av exempelvis Cowrite (en digital tjänst där man på ett par frågor om sin bakgrund och jobbet man söker, och sen får en färdig text) hade jag besparat mig ett antal timmar av hårslitande. Men jag fick ihop det och träffade nervöst min chef för första gången. Och efter de där första dagarna där var jag fast. Det kändes verkligen så rätt från första stund.

I Juni 2020 fick jag äntligen min mäklar-reg och efter det har det varit fullt ös medvetslös. Sedan i Mars har jag sålt 34 lägenheter och är nu bara ett par försäljningar ifrån mitt stora omsättningsmål. Jag har fått träffa helt otroliga människor, och mindre otroliga med för den delen, haha! Jag har varit med i deras livsöden. Jag har skrattat. Jag har gråtit. Jag har varit high on life och jag har mått skit. Det är verkligen en total berg och dalbana. Men det är också världens roligaste jobb. Så är du taggad - kör!

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin