How to get out of your comfortzone

Måndag check - tisdag let's go! Jag tänkte bara flika in här och ge er lite vardags-pepp. För ja, det är Januari, mörkt och kallt. Vi behöver lite pepp i våra liv.
Jag vet inte om det beror på nyår, men på sistone har jag sett så många skriva om hur dom vill förändra något stort eller litet i sitt liv men att dom är alldeles för fega för att göra det. Hur vågade du förändra ditt liv så totalt Matilda? Hur vågade du byta stad? Hur vågade du lämna ditt förhållande när du gjorde det? Hur vet man att man gör rätt?

Svaret: Det vet man inte. Alternativt vet man med magkänslan att det är det.
Nej, man vet oftast inte om det är rätt eller inte. Men hur ska man veta om man inte testar? En utav mina absolut största mardrömmar är att en dag vakna upp och känna mig inlåst, fast och inse att livet har passerat framför mig. Nej fy! Under perioden jag jobbade på kontor insåg jag att livet är alldeles för kort för att göra något man vantrivs med. Klyschigt med sant.

Så varje gång jag hamnar i en situation där jag känner mig obekväm eller rädd så brukar jag fokusera på den positiva känslan jag vet att jag kommer känna efteråt istället för att tänka att det jag ska göra kommer gå dåligt. Och det är just där jag tror de flesta av oss gör fel. Att vi lägger ner mer energi och fokus på att vara rädda för att misslyckas istället för att fokusera på hur vi ska klara något.

Mitt tankesätt överlag är att det inte gör så mycket om det inte blev som jag hade tänkt mig, för i många fall så kommer det faktiskt alltid fler chanser. Ta inte livet på sånt stort alvar, utan ta det med en klackspark. Tro mig, det blir så mycket härligare då. Och vet ni vad? Går det åt skogen då har man 1. (förhoppningsvis) lärt sig något, och 2. oftast en riktigt bra historia att berätta.

Jag vill aldrig sluta utvecklas, och utveckling kommer från att man utmanar sig själv. Att göra någonting för första gången är alltid läskigt och det krävs styrka att ta sig an en utmaning. Men bara genom att fatta beslutet att du ska göra någonting du aldrig gjort förut så är du faktiskt, tro det eller ej, redan halvvägs!!! Vi måste bli bättre på att utmana oss själva och inte bli för bekväma. Att aldrig gå utanför sin comfort zone kommer aldrig göra zonen större. And you know what? Great things never came from comfort zones.

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin