Hjältinnor i min vardag

Ingen kan nog ha missat vilken dag det är idag - INTERNATIONELLA KVINNODAGEN!

Jag ska erkänna något jag som kvinna nästan skäms över. Jag är sjukt dåligt insatt i denna dag. Jag är sjukt dåligt insatt i jämställdhet. Jag är sjukt dåligt insatt i samhällsmässiga orättvisor.
Jag vet inte om det beror på att jag har haft sån fruktansvärd tur att födas till ett liv där jag inte har drabbats utav några orättvisor inom den här kategorin eller om det är för att jag jag stoppar huvudet i sanden. Men så är det.
Och när mina vänner då delar upp sig i olika läger, ett som säger Att det här är årets utan tvekan viktigaste dag och en som säger Att det värsta man kan göra är att hylla den här dagen, så hamnar jag i något slags mittemellan land och konflikträdd som jag är så brukar det resultera i att jag istället är tyst.

Är det något jag gör så är det att stå för jämställdhet! För att alla är lika mycket värda! Oavsett kön, hudfärg, utbildning eller vad det nu kan vara. Jag tror på att se individen!
Jag tror på människan!

Först hade jag inte tänkt skriva något om den här dagen, men så loggade jag in här på Nouw och såg att jag hade blivit omnämnd i ett inlägg. Och dom orden som världens mest fantastiska @Hilma hade skrivit (ni hittar hennes inlägg HÄR) fick mig nästan att börja gråta. Det händer inte ofta ska jag säga.

Så i hennes anda vill jag fortsätta sprida den kärlek och den power hon gör. Jag vill lyfta och hylla de fantastiska kvinnorna jag har i mitt liv!

Mamma
Älskade Mamma! Vad hade jag gjort utan dig? Vem hade jag varit utan dig?
Min Mamma är utan tvekan den mest varmhjärtade personen som finns på denna jord. Det finns verkligen ingen annan som så ovillkorligt sätter alla andra framför henne själv eller ser till att alla är inkluderade, delaktiga och omhändertagna.
Utan dig Mamma hade världen utan tvekan varit kallare!

Mormor
Det här hörni, det här är den stora förebilden i mitt liv! 80-åringen som inte är en dag över 60. Hon som i många fall bokstavligt talat är starkare än vad jag är. Hon som är den perfekta kombinationen utav bullmormor (oh yes, vi har ALLTID bakat när vi är hemma vid henne) och den där 107-åriga damen som dansar zumba i klippet som gick runt på Facebook för ett tag sen.
Om jag ens är i 75% utav hennes form i den åldern kommer jag skatta mig lycklig!
Dessutom är hon tillsammans med Morfar min otroliga förebild och påminnelse om att se det lilla och vackra i livet. Man kan ringa och fråga hur läget är och svaret blir Det är så bra så! Idag har solen skinit, så vi åkte en liten tur till kusten och hade med oss kaffe som vi drack samtidigt som vi satt och pratade om hur bra vi har det!
Hör ni hur otroligt det är?? Min förebild - min Mormor!

Agnes
Ni vet hon som man alltid ringer? Oavsett tidpunkt på dygnet. Oavsett vad det gäller. Min person - det är Agnes!
Jag ska inte gå in på det för mycket, eftersom att det är hennes ensak, men hon har gått igenom både det ena och det andra. Skulle jag ringa och säga att jag har börjat gå till en psykolog så skulle det inte vara mer ovanligt än att säga att jag åt gröt till frukost. Hon skulle aldrig döma någon och hon sätter alltid sina vänner som högsta prio. Och det om något, är något som jag verkligen ser upp till!

Sofia
Utan henne hade skolan definitivt inte varit densamma. Det är hon som står ut med mig dom där gråa, Oktober-mornarna i föreläsningssalen när jag bara vill gråta. Det är hon som vänder dom - hon som sprider energi!
Även om vi inte känt varandra så länge (okej, det är faktiskt över ett år, men det är först de senaste månaderna vi börjat komma närmre varandra) så tvivlar jag inte en sekund på att hon finns där den dagen jag behöver henne (and right back at you!)

Alla fantastiska kvinnor på sociala medier
Jag sitter just nu och reflekterar över hur glad jag är som tog modet till mig att starta den här bloggen, för alla ni otroliga individer jag lärt känna genom den - nej, det går inte ens att beskriva min tacksamhet.
Jag började att namnge er, men vid 27 stycken bestämde jag mig för att köra på Ingen nämnd, ingen glömd-principen, för glömmer jag någon kommer mitt hjärta gå i bitar.

Men det här är till er alla - så lova mig att just DU tar åt dig! Okej??

Mig själv
Är det fult att skriva det?? Nej, f mellanmjölks Sverige nu.
Jag har i så många år tryckt ned mig själv, bara sett mina brister, tänkt på hur ful och tråkig jag är - inte längre! Jag är faktiskt rätt så bra! Jag är stark, jag är engagerad, ambitiös, kan allt jag vill, snäll, omtänksam, smart, rolig (men med fruktansvärt dålig humor), jag sprider härlig energi och skulle dö för dom jag bryr mig om.
Jag är min egna hjältinna!

Och du är utan tvekan din egna! Kom ihåg det!

Vilka är era hjältinnor??

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin