Hjältinnor i min vardag

Ingen kan nog ha missat vilken dag det är idag - INTERNATIONELLA KVINNODAGEN!

Jag ska erkänna något jag som kvinna nästan skäms över. Jag är sjukt dåligt insatt i denna dag. Jag är sjukt dåligt insatt i jämställdhet. Jag är sjukt dåligt insatt i samhällsmässiga orättvisor.
Jag vet inte om det beror på att jag har haft sån fruktansvärd tur att födas till ett liv där jag inte har drabbats utav några orättvisor inom den här kategorin eller om det är för att jag jag stoppar huvudet i sanden. Men så är det.
Och när mina vänner då delar upp sig i olika läger, ett som säger Att det här är årets utan tvekan viktigaste dag och en som säger Att det värsta man kan göra är att hylla den här dagen, så hamnar jag i något slags mittemellan land och konflikträdd som jag är så brukar det resultera i att jag istället är tyst.

Är det något jag gör så är det att stå för jämställdhet! För att alla är lika mycket värda! Oavsett kön, hudfärg, utbildning eller vad det nu kan vara. Jag tror på att se individen!
Jag tror på människan!

Först hade jag inte tänkt skriva något om den här dagen, men så loggade jag in här på Nouw och såg att jag hade blivit omnämnd i ett inlägg. Och dom orden som världens mest fantastiska @Hilma hade skrivit (ni hittar hennes inlägg HÄR) fick mig nästan att börja gråta. Det händer inte ofta ska jag säga.

Så i hennes anda vill jag fortsätta sprida den kärlek och den power hon gör. Jag vill lyfta och hylla de fantastiska kvinnorna jag har i mitt liv!

Mamma
Älskade Mamma! Vad hade jag gjort utan dig? Vem hade jag varit utan dig?
Min Mamma är utan tvekan den mest varmhjärtade personen som finns på denna jord. Det finns verkligen ingen annan som så ovillkorligt sätter alla andra framför henne själv eller ser till att alla är inkluderade, delaktiga och omhändertagna.
Utan dig Mamma hade världen utan tvekan varit kallare!

Mormor
Det här hörni, det här är den stora förebilden i mitt liv! 80-åringen som inte är en dag över 60. Hon som i många fall bokstavligt talat är starkare än vad jag är. Hon som är den perfekta kombinationen utav bullmormor (oh yes, vi har ALLTID bakat när vi är hemma vid henne) och den där 107-åriga damen som dansar zumba i klippet som gick runt på Facebook för ett tag sen.
Om jag ens är i 75% utav hennes form i den åldern kommer jag skatta mig lycklig!
Dessutom är hon tillsammans med Morfar min otroliga förebild och påminnelse om att se det lilla och vackra i livet. Man kan ringa och fråga hur läget är och svaret blir Det är så bra så! Idag har solen skinit, så vi åkte en liten tur till kusten och hade med oss kaffe som vi drack samtidigt som vi satt och pratade om hur bra vi har det!
Hör ni hur otroligt det är?? Min förebild - min Mormor!

Agnes
Ni vet hon som man alltid ringer? Oavsett tidpunkt på dygnet. Oavsett vad det gäller. Min person - det är Agnes!
Jag ska inte gå in på det för mycket, eftersom att det är hennes ensak, men hon har gått igenom både det ena och det andra. Skulle jag ringa och säga att jag har börjat gå till en psykolog så skulle det inte vara mer ovanligt än att säga att jag åt gröt till frukost. Hon skulle aldrig döma någon och hon sätter alltid sina vänner som högsta prio. Och det om något, är något som jag verkligen ser upp till!

Sofia
Utan henne hade skolan definitivt inte varit densamma. Det är hon som står ut med mig dom där gråa, Oktober-mornarna i föreläsningssalen när jag bara vill gråta. Det är hon som vänder dom - hon som sprider energi!
Även om vi inte känt varandra så länge (okej, det är faktiskt över ett år, men det är först de senaste månaderna vi börjat komma närmre varandra) så tvivlar jag inte en sekund på att hon finns där den dagen jag behöver henne (and right back at you!)

Alla fantastiska kvinnor på sociala medier
Jag sitter just nu och reflekterar över hur glad jag är som tog modet till mig att starta den här bloggen, för alla ni otroliga individer jag lärt känna genom den - nej, det går inte ens att beskriva min tacksamhet.
Jag började att namnge er, men vid 27 stycken bestämde jag mig för att köra på Ingen nämnd, ingen glömd-principen, för glömmer jag någon kommer mitt hjärta gå i bitar.

Men det här är till er alla - så lova mig att just DU tar åt dig! Okej??

Mig själv
Är det fult att skriva det?? Nej, f mellanmjölks Sverige nu.
Jag har i så många år tryckt ned mig själv, bara sett mina brister, tänkt på hur ful och tråkig jag är - inte längre! Jag är faktiskt rätt så bra! Jag är stark, jag är engagerad, ambitiös, kan allt jag vill, snäll, omtänksam, smart, rolig (men med fruktansvärt dålig humor), jag sprider härlig energi och skulle dö för dom jag bryr mig om.
Jag är min egna hjältinna!

Och du är utan tvekan din egna! Kom ihåg det!

Vilka är era hjältinnor??

Gillar

Kommentarer

Du är grym tjejen, fortsätt med det du gör!! Kramar till dig
maddisenj.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tusen tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh vilket fantastiskt inlägg! Om det är någon som är underbar så är det du vännen! Att gå in på din blogg varje dag gör mina dagar bättre för din blogg och och du är så fantastika. Massa kärlek till dig 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså DU! Tack hjärtat!! Stor kram <33
nouw.com/matildaberlin
4foodies
4foodies,
Så himla fint skrivet av dig💕 alla borde få vara nöjda och stolta över sig själva och alla andra kvinnor där ute. Jämställdhet är verkligen så viktigt på riktigt. Stor kram
nouw.com/4foodies
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! TACK hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Desireekujala
Desireekujala,
vilket fint inlägg <33
nouw.com/desireekujala
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack fina <3
nouw.com/matildaberlin
Ariel C,
Åå så fint innlegg! Er 100% lov å skrive seg selv 💛💛
nouw.com/arielc
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
happyM
happyM,
Åh men så himla fantastiskt inlägg ❤️❤️ Du är en sån otroligt fin inspiration på alla sätt, en riktig powerkvinna ❤️
nouw.com/happym
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
linnearosengren
linnearosengren,
Så fint inlägg. Vad du är härlig fina du, och du har helt rätt i att slänga upp dig själv på den där listan det gör jag också! Puss på dig 💕
nouw.com/linnearosengren
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack hjärtat!! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Vilket otroligt peppande inlägg som gjorde mig lite tårägd! Ditt sätt att beskriva saker är fantastiskt och man blir medryckt i texten! <3 Kram
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! TACK HJÄRTAT <33
nouw.com/matildaberlin
by_anniess
by_anniess,
Du är ju verkligen en av de grymmaste kvinnorna som finns!<3 Sån inspiration Du är och Du utstrålar så mycket glädje här i Din blogg<3<3
Superfint skrivet Fina!<3
nouw.com/by_anniess
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså ÅH! TUSEN TACK HJÄRTAT!!! Du är verkligen helt otrolig - kom ihåg det <3
nouw.com/matildaberlin
Lillymihlte
Lillymihlte,
Du är så galet antstiskt - tack för ett fint och otroligt viktigt inlägg vännen! <3
nouw.com/lillymihlte
Matildaberlin
Matildaberlin,
Ska DU säga vännen (och hey, du vet att du utan tvekan var en av dom i toppen va??)!!! STOR KRAM <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin