Historian om min golfkarriär, och ett Gotlandstips

Another day, another roadtrip. Tidigare under semestern har jag gjort delar av norra ön, den östra sidan och såklart här i stan. Så idag var det dags för Sudret (dvs den södra spetsen). Även om jag bott i Visby hela mitt liv så kommer jag faktiskt ifrån den lilla socknen Fröjel som ligger söder om Klintehamn. Men som jag nämnt tidigare så har jag alltid klassat mig som stads-tjej (så mycket stads-tjej som man nu kan bli på lilla Gotland, haha) och helt ärligt varit riktigt dålig på att åka runt. Speciellt ut mot Sudret. Fröjel är en grej (Mormor och Morfar bor där och vi har fortfarande kvar huset nere på gården), men längre än till Hemse... Det har då inte hänt många gånger i mitt 24-åriga liv.

Vi började därför med att heada ut till Holmhällar och pensionatet. Tydligen är det lite utav en kult-grej att äta där. Och jag måste säga att det verkligen har sin charm. Man beställer maten i den lilla luckan. Menyn är satt sedan år tillbaka (det finns till och med en lista inne vid toaletten med en FAQ där dom raddat upp exakt hur många köttbullar, fiskpanetter, potatisar osv det ligger på tallriken) och består av nästintill exakt samma saker man får i skolmatsalen. Men charmen finns där på ett sånt sätt att man inte ens blir besviken (vilket jag hade blivit på alla andra ställen).

Sen åkte vi vidare förbi raukområdet och ner till Hoburgen. Dock gick vi inte ut för att se Hoburgs-gubben. Även om jag bara sett den ett par gånger i mitt liv kan jag helt ärligt säga att jag blivit lika besviken varje gång, haha! Not worth it. Istället åkte vi vidare över Fide och Vamlingbo.

Jag och Morfar

När vi kom förbi Petsarve gårdsgolf sa Mamma att Där inne har du spelat golf när du var liten, varpå jag skriker STANNA BILEN! Jag har nämligen under alla dessa år skrutit om att det sitter bilder på mig som benämnd som banans yngsta spelare där men helt ärligt inte vetat om dom sitter kvar. Helt otroligt nog gjorde dom det! Ihopskrumpna och gulnade, men fortfarande med texten:

Banans yngsta spelare Matilda Berlin Fröjel 1 år & 10 månader med instruktör

Vi kan väl alla konstatera att det var där min golfkarriär både började och slutade, haha! Gäller att lägga av på topp eller vad ska man säga?

Därefter styrde vi bilen mot ett snabbt stopp vid Mormor och Morfar innan vi följde kustvägen hem till stan. Se där förresten! Jag kom precis på att jag lyckades checka av även punkten på min Gotlands Bucketlist om att hälsa på dom i Fröjel. Woop woop! Se en sån trevlig dag det blev! Hur har eran dag varit?

Gillar

Kommentarer

Marie,
Vad roligt att fotografiet satt kvar och tack för fler tips. Dina naglar ser ut som jag hade innan dem jag har nu. Jag hadde också fransk fade med pärlor på mittenfingeret, jag hade ett av fingrarna marmorerade
sweeetwordsbymirre.com
tildablanksvard
tildablanksvard,
1. Vilka fina bilder och 2. Så kul att fotografiet ännu idag sitter kvar
nouw.com/tildablanksvard

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin