Har jag gått och blivit kär?

Vi backar banden till förra veckan.

Matilda Berlin" Project apartment hunting is officially on! Jag har ju som sagt insett att det kommer bli ett större projekt att hitta något jag vill ha än jag trodde."

Klipp till att jag i söndags gick på två visningar varav båda kändes rätt. 2 lägenheter jag på riktigt skulle kunna tänka mig att bo i. Den ena hur fin som helst, men med hundra procents säkerhet att den kommer att springa utanför min budget. Det visste jag redan när jag gick dit. Men varför inte lägga ett bud ändå? Vem vet vad som händer liksom?
Den andra däremot hade jag inte några förväntningar alls på. Av de tre jag skulle kika på idag var den här mer eller mindre borträknad. Men så kom jag in där och kände att med lite kärlek kommer det här att kunna bli min drömlägga (for now).

Jag kommer tyvärr inte dela adressen, bilder eller planritning för jag vill verkligen inte jinxa något. Att skriva ut det här känns risky enough men jag kom till insikt över vad jag skulle vilja ha i min framtida lägenhet och vad jag kommer förändra och det tänker jag kan vara lite kul att läsa om.

Stora badrumsskåp
För mig är det verkligen vardagsglädje att öppna mitt badrumsskåp och se det fyllt med hudvård (mitt nya stora intresse det senaste året). Idag har jag dock en "skjutdörr" och inte tillräckligt med plats för att allt skall kunna stå snyggt uppradat. Och just det vill jag unna mig. Så stort/stora spegelskåp som går att öppna ordentligt så att jag får njuta varje morgon och varje kväll.

Fullstor kyl/frys
Idag har jag en liten halvkyl med frysfack och en separat frys ståendes brevid. Det är jag klar med. Jag vill ha en stor kyl att kunna fylla med härliga matvaror. Ni vet dom där satisfying bilderna/videosarna på insta? Precis så vill jag att det skall vara.

Högt i tak
Idag bor jag med förhållandevis högt i tak och dessutom finns det faktiskt inte så många lägenheter med lågt i tak på Östermalm/Gärdet. Det gör att när man kommer in i en lägenhet med lite lägre takhöjd blir det extremt påtagligt. Visserligen är det inget jag skulle kunna ändra om jag köper en som har det, men jag kommer då med största sannolikhet inte köpa en utan minst 2,70 i höjd.

Förvaring, förvaring, förvaring
Och på platsbyggd som matchar väggen. Skulle det bli så att jag får den lägenheten jag nu har mitt hjärta i (jinxa inget!) så kommer jag platsbygga en garderob i hallen (den med spegeldörrar) och sen en vägg i själva rummet. Exakt hur vet jag (såklart) inte än. Men antingen en hel från golv till tak eller en likt den i mitten med bokhylla över och någon slags byrå-lösning under.

Fräscht badrum
Den här punkten är verkligen så viktig för mig. Det tar lite emot att den lägenheten jag kikar på nu har plastmatta och en mindre rolig dusch. Hade jag fått välja hade jag kört på helkaklat, spottar i taket och härlig takdusch. Där är vi då inte. Och att totalrenovera hela badrummet kommer ligga utanför min budget. Men jag har redan börjat kika på små medel som kommer att kunna ge det en helt ny känsla. Fasen vad jag önskar att jag får läggan så att jag kan få visa er.

Håll tummarna för mig!

Gillar

Kommentarer

megkaup
megkaup,

men iiih vad spännande! har ju ingen stenkoll på bostadsmarknaden i sverige, men jag gissar på att du gör rätt i att inte dela adress till de du gick och kollade på. lägenheter säljer ju som smör där hemma😂

nouw.com/megkaup
lillmajja
lillmajja,

Så spännande! Minns själv när jag var på jakt efter lägenhet och känslan när man var med i en budgivning 😍😍 Lycka till!

nouw.com/lillmajja
LouiseEdling
LouiseEdling,

Spännande! Hoppas du hittar den rätta lägenheten inom snar framtid🥰

nouw.com/louiseedling

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin