Glöggbitar
Till jul gjorde små, söta glöggbitar som framför allt mamma älskade. Ni frågade om receptet på dom när jag la upp bilden på julafton, så här kommer det.
- Värm glöggen 2 dl glögg och lägg i torkade 3 dl torkad frukt (fikon, dadlar, aprikoser, tranbär),1 dl mandel och 1 dl pistagenötter. Låt dra i cirka 30 minuter.
- Ta upp frukt och nötter, mixa med 1 paket saffran. Mixa ner 1 dl havregryn och låt stå i kyl i cirka 1 timme.
- Rulla 40 små bollar och doppa i smält mörk choklad.
Jag gjorde en omgång med bollar doppade i Lindts Chilichoklad och en i Mintchoklad.
Och här har ni mina
Gillar
Kommentarer
Clara,
Ser jättegoda ut!
clararingqvist.seMatilda Berlin,
Det var dom 😊 mintchokladen var dock lite godare än dom med chili
matildaberlin.blogg.se