FUCK KROPPSKOMPLEX

Inlägget innehåller affilitelänkar

Jag har fortfarande inte riktigt smält det, men det är faktiskt sommar. Den 17e - vi har alltså redan passerat över halva Juni. Nej, jag kan inte riktigt förstå det. Med sommaren kommer dock för många en väldigt jobbig period. Det är bikiniprovning och strandpremiär, och i och med det tyvärr en hel del ångest. Just därför vill jag reposta ett inlägg jag skrev under förra året, och jag vill verkligen att du som behöver det ska ta åt dig utav det. För vet ni vad? FUCK KROPPSKOMPLEX!

Bikinitopp HÄR // Underdel (slutsåld, men väldigt lik) HÄR

Skrivet Augusti 2019:
Kroppskomplex. F*ck dom! Sorgligt nog kan jag nog säga att vi alla har dom, och har du inte, well stort j*kla grattis till dig! Jag har haft mina sen jag började på högstadiet. Komplex om att jag är för ”stor”. Jag har varit min egna värsta ovän och inte gjort något annat än att klanka ned på dom. Men nu är jag så trött på det! Så kan vi snälla säga f*ck kroppskomplexen en gång för alla?

Det senaste halvåret har varit väldigt kaosartat för både mig och min kropp. Jag startade i Februari/Mars på en vikt (jag skiter egentligen i vikten utan bryr mig bara om känslan i kroppen. Men mina tankar blir tydligare att följa om jag skriver vikt) jag trivdes med. Jag kände mig balanserad, snygg, stark, smidig - bra helt enkelt. Klipp till att vi gjorde slut och jag gick ned waaay to much. Inte så konstigt, men jag mådde verkligen inte bra. Och för första gången i mitt liv stod jag och grät för att jag var för smal. Jag lider verkligen med er alla som är det och som dagligen kämpar med att försöka gå upp. Det är verkligen ett rent h*lvete det med!! Klipp till att min icke existerande aptit byttes mot tröstätande och jag nu under sommaren gick upp alla kilona plus x antal till. Plötsligt vägde jag mer än jag gjort på 3-4 år. Behöver jag ens nämna att mina gamla oväns-tankar började dyka upp igen?

Men nu känner jag bara att jag orkar fasen inte med det! Livet är för kort för att vara ovän med sig själv, och alldeles för kort för att låta något så dumt som kroppskomplex dra ned en. Ingen, och jag menar ingen, tänker så om någon annan som man gör om sig självt.
Jag kom på mig själv att sitta och titta på olika kroppar, framför allt kvinnokroppar, när jag var på spat i Budapest. Inte en enda tanke var något i stil med hur tjocka är inte hennes lår? Kan man ens ha så många bilringar när man står upp? eller stackars henne med den dubbelhakan. Nej, nej, nej! Allt jag tänkte var J*vlar vilken snygg midja! (om hon som uppenbarligen hade komplex för sina ben med tanke på hur hon stod), Jag dööör för henne ögon!, Se så lycklig hon är när hennes barnbarn springer runt henne! och Snälla ge mig hennes leende. BARA positivt!

Så jag har en ny vana, något jag tänker utmana er alla att göra! För vi kan väl alla enas om att det absolut snyggaste på en person är när dom går med självkärlek och självförtroende?? Obs! Läs skillnad mellan självförtroende och arrogans!

Varje morgon ställer jag mig framför spegeln, ser på min kropp och säger JÄVLAR va snygg jag är!!
Okej, jag vet att det låter löjligt. Men ska vi krossa alla kroppskomplex måste vi ju börja någon stans och jag upplever helt ärligt att det hjälper.

För mig är det dessutom perfekt då jag 1. sover i bara underkläder, 2. alltid kissar när jag vaknar på morgonen (#smallblatterproblem) och 3. har en spegel som hänger på utsidan av badrumsdörren (som pga sin tyngd gör att dörren alltid självstänger). Det gör att det första jag gör på dagen är att se mig själv precis som jag är och konstatera för mig själv att jag är rätt så jävla snygg. Och precis det ska du med göra!!

Gillar

Kommentarer

elllensvensson
elllensvensson,
Du är så jävla bra!
nouw.com/elllensvensson
Pia,
Vi är alla j-t snygga, vi är kvinnor, vi vet vad vi vill, vi kämpar och krigar på. Vi har förmågan att hjälpa och stötta varandra. Därför är vi snygga på både insidan och utsidan!
www.piaw.se
emeliekumlin
emeliekumlin,
fina, fina du! Det är inte lätt❤️❤️
nouw.com/emeliekumlin
Mia,
Jag kan äntligen lägga mina komplex åt sidan och tänka "jag har inte tid med sånt"
whitepouch.co.uk/
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Vartenda ord är så jäkla bra, jag kan verkligen inte säga mer än så men vi kan hålla med alla om att det är nog nu - vi är ALLA fina på vårat sätt och f*ck alla kroppskomplex!! BÄSTA du ❤️ Vilken boost man fick 🥺❤️
nouw.com/emmaengstrom
louisekihlgren
louisekihlgren,
Så bra skrivet, heja dig! ☺️
nouw.com/louisekihlgren
Johannagrahn
Johannagrahn,
Så bra inlägg Matilda <3
nouw.com/johannagrahn
beattriicee
beattriicee,
Detta inlägg är verkligen såååå bra och värt för alla att läsa! <3
nouw.com/beattriicee
tildablanksvard
tildablanksvard,
Så viktigt och bra inlägg att ta upp, så viktigt!
nouw.com/tildablanksvard
carroat
carroat,
Tack för detta inlägg och för din pepp till oss alla! Du är så fin! 💕
nouw.com/carroat

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin