Fryst saffranscheesecake med pepparkaksbotten

It's beginning to look a lot like Christmas, everywhere I go. 🎼Okej, kanske inte riktigt överallt. Inte ens i närheten av tillräckligt nu när jag tänker efter. Jag behöver mer julfeeling i mitt liv känner jag. Att det redan är den 5e förstår jag inte riktigt, och jag känner fasen att jag har panik över December snart är över (dramaqueen). Så kan vi inte ha det. Så jag tänker att idag måste jag gör något åt det. Baka låter väl som en bra idé? Jag har inte bestämt mig för om det skall bli lussebullar, pepparkakor eller om jag skall go all in och baka min syster Wilmas saffranscheesecake. Hur gott?

Fryst saffranscheesecake med pepparkaksbotten

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

INGREDIENSER

Botten
75 g Digestivekex (kan bytas ut mot endast pepparkakor)
200 g pepparkakor
80 g smör, smält

Fyllning
3 dl vispgrädde
½ g saffran (1 påse)
3 äggvitor
200 g färskost, t ex philadelphia
3 äggulor
2 dl florsocker

Garnering
några pepparkakor
ev. florsocker


GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Krossa eller mixa sönder Digestivekexen och pepparkakorna till smulor. Blanda smulorna med det smälta smöret. Klä en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Tryck ut smulorna i botten på formen.

3. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–8 min. Låt den kallna helt. (Gräddningen i ugnen kan uteslutas, men gör bottnen lite frasigare och att den håller ihop lite bättre).

4. Vispa vispgrädden fluffig ihop med saffranet.

5. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en annan skål.

6. Blanda ihop färskost, äggulor och florsocker med vispgrädden. Rör sist ner äggvitorna. Blanda försiktigt.

7. Bred ut smeten på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen i några timmar.

8. Ta fram kakan ca 20 min före servering. Dekorera med pepparkakor och pudra över lite florsocker

  • Postad i: Recept

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Muuuuums!! ❤️
nouw.com/happym
Amanda (Swedish Passport),

Men alltså LÄGG AV så gott! Det här receptet måste jag ju helt klart testa 😃

swedishpassport.com

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin