Fredagstankar - bryter regler och skriver kontrakt

Jag börjar bli så trött. Jag trodde först nästa att det bara var jag men efter att ha pratat runt med mina kollegor har jag insett att det gäller alla mäklare såhär års. Okej, det kanske gäller alla-alla. Men när även dom ruttade mäklarna säger att energin dyker såhär års och försöker muntra upp en med att även konkurenterna börjar vekna känns det som att det är bransch-mässigt. Och att corona nu slog till och mer eller mindre har ogjort hela förra veckans kämpande känns ju inte direkt motiverande. Tur då att jag har bokat in ett kontrakt idag. Bättre fredags-feeling på den känner jag.

Plötsligt inser jag hur självisk jag är. Vi är mitt i en pandemi och här går jag runt och tycker synd om mig själv för att planer ställs in och att jag inte kan träna som vanligt. Jag kommer på mig själv med att försöka rättfärdiga och försöka förklara för mig själv att det är okej att gå emot restriktionerna. Men så är det ju verkligen inte. Så ta dig själv i nackskinnet nu fröken Berlin och skärp dig! Vi gör det här tillsammans! Hur fasen jag ska lösa min träning har jag inte kommit fram till, men jag jobbar på det. Två löptur i bäckmörker har det i alla fall blivit.

Något annat jag brutit mot är mina jullöften. I vanliga fall är det strikt förbud mot julmust, glögg, julmusik och pynt fram tills 1a advent. Men 1. jag har ett par samarbeten med jultema och snar deadline på, och 2. känner att har det här året brutit mot alla vanliga traditioner så kan jag också det och börja fira jul redan nu. Så i onsdags korkade jag och Ella upp glöggen, hällde upp julmusten och satte ihop årets första pepparkakshus. Så mycket mys!

Veckans stora konstaterande: man blir verkligen inte rik av att tjäna mer, utan enbart av att spara. Allt man annars gör är att höja sin levnadsstandard och skaffa sig nya vanor. Jag fick faktiskt ut en rätt så bra lön förra månaden och plötsligt inser jag hur lätt dom pengarna försvinner. Backa en månad eller kliv en månad framåt (när det inte kommer vara så bra utan tillbaka på min vanliga standard) så hade jag aldrig, aldrig gjort dom dyra småköpen jag nu gör dagligen. Helt galet!

Gillar

Kommentarer

jenniferliindqvist
jenniferliindqvist,

Tycker att det är helt okej att börja med julen redan nu, det är ju ändå en månad kvar 😉

nouw.com/jenniferliindqvist
malinlinneaa
malinlinneaa,
Att tjuvstarta julen nu är helt okej! 😍🎅🏼🤶🏼
nouw.com/malinlinneaa
amandasääv
amandasääv,

Julen är så mysig men kort så varför inte börja redan nu! Det gör du helt rätt i 😍🎅🏻

nouw.com/amandasääv
emelivet
emelivet,

Klart man får sakna gymmet och så, tycker inte det är egoistiskt🤍

nouw.com/emelivet
happyM
happyM,

Åh man blir så ledsen över att Corona börjar stiga igen ❤️

nouw.com/happym

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin