Från gårdagens event

Okey guys, det är dags för ett sånt där klapp-på-axeln-inlägg. Ett sånt inlägg som jag hoppas kunna inspirera, om så en enda person där ute. För igår gjorde jag något helt otroligt stort för att vara jag.

Som ni som följt mig ett tag nu vet så brukade jag vara jätteblyg. Och när jag säger jätteblyg så menar jag verkligen jätteblyg. På högstadiet var det ingen som visste vad jag hette, men alla kände mig som ”Sofias kompis”. Jag var alltid med, skrattade alltid, men sa aldrig något själv. Fortsatt genom gymnasiet och början av mina 20-år genom att antingen sitta klistrad på mina vänners eller mitt exs axel på fester. Alternativt tyst på en stol i ett hörn. Jag ska inte trötta ut er med den historian igen, utan vi kan lämna det vid att jag var helt otroligt blyg och att jag på riktigt drömde om att vara den som pratade med okända personer. Att våga skaffa nya vänner.

Så vad gjorde jag igår? Jo, jag var på ett event. Själv.

Jag blev för ett tag sedan inbjuden på ett AW event på Cutters. Inbjudan sa inte så mycket mer än ”Du +1 är välkommen!”. Jag svarade att jag och en kompis såklart ville komma. Jag tänkte sen inte så mycket mer på det innan jag vips stod här utan +1. Än en gång tänkte jag inte så mycket utan stressade dit efter min visning. Det var ungefär i samma sekund som jag klev genom dörren som jag insåg mitt misstag. Jag. På litet event. Själv. Där alla andra hade med sig en vän.
Spontant ville jag bara vända i dörren, men lite modigare än så har jag blivit. Så jag tog emot ett glas bubbel (bara för att ha nåt att hålla i) och gick bort till gänget vid I dare you rouletten. Där stod jag som vanligt och log, skrattade, var med men utan att direkt säga något.

Klipp till att jag tog det stora beslutet att kliva ur min comfortzone. Och det är här vi kommer till klapp-på-axeln. För jag gjorde det! Jag stod inte längre bara där tyst utan jag började prata med både den ena och den andra. Jag bah körde.
Hör ni?? Jag vet faktiskt inte om ni förstår hur stort det är i min värld, men jag kan säga att jag är otroligt stolt över mig själv. Tänk om lilla, blyga Matilda hade vetat om vad hon hade utfört för stordåd för sig själv igår. Och tänk hur j*kla mycket roligare det var att vara en del av gänget och väga prata istället för att stå tyst i ett hörn.
Heja mig!

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin