Första dagen som mäklare

Jag ska erkänna att det tog emot igårmorse när larmet ringde. Speciellt med tanke på att det numera faktiskt är kallt under natten, så de vidöppna fönsterna var inte till min fördel. Det tog också emot att träna innan 07 igen. Och att sminka sig för den delen (guu vad skönt det har varit att gå runt osminkad). Men semestern var över, så det var bara att köra. Innan vi går in på hur gårdagen faktiskt blev ska det tilläggas att jag gått runt de senaste dagarna och fört en inre diskussion kring huruvida jag skall kötta järnet de här första veckorna (vilket jag borde) eller om jag skall ta halvdagar (dvs sluta typ 17, haha).

Första timmen gick mest till att komma på plats igen, börja förbereda inför veckans möten osv. Därefter kom det första fantastiska samtalet: Bud. Ett som säljaren dessutom accepterade. Enda problemet varken köpare eller säljare är i Stockholm. X antal samtal fram och tillbaka senare inser vi att båda är i närheten av vårat kontor i Kalmar. Så jag drog upp alla dokument, mailade över dessa till kontoret och klockan 15 hade både köpare och säljare varit där och skrivit på. Fantastiskt!

Under tiden var jag först på ett möte med en, numera säljare (hon mailade mig igårkväll och sa att hon valt mig till sin mäklare - SÅ KUL!) följt utav en förhandsvisning av Olaus Petrigatan 10 som vi hade planerad visning av på Söndag.

Men vet ni vad? Det blir ingen. För efter en del förhandling mellan 2/3 visningsdeltagarna slutade kvällen med ytterligare ett kontrakt. 2.295.000 landade på 2.910.000 kronor och fantastiskt glada köpare och säljare. Helt klart det bästa sättet att avsluta dagen på.

Så min tanke på att ta halvdag (som mitt beslut lutade mot) landade i att jag under min första dag tillbaka från semestern sålde 2 lägenheter, tog in en ny som skall säljas och gick skuttandes hem från kontoret 21:10 utan att ens ha gjort hälften av det jag planerat att göra. Välkommen tillbaka från semestern fröken Berlin!

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin