Försöker hitta den optimala kosten

Innehåller affiliate-länkar

Måndag morgon. Redo? För mig betyder det sista dagen på friveckan innan jag imorgon kliver ombord igen. Så för mig är det väl egentligen lite mer som Söndag idag? Men det struntar jag i, för jag tänker ta den här Måndagen till en riktig nystarts-dag. För trots mina upprepade uttalanden om att det är dags att hitta balans så är min kropp fortfarande i kaos. Well, tre fyllor på en vecka har väl kanske inte varit allt för fördelaktigt för det, hehe. Men jag är trött på att känna mig i sån obalans.

Alltså hur fina är inte mina smycken?? Jag är på riktigt så kär att jag använder dom varje dag. Ni har väl förresten inte missat att jag har delat med mig utav en rabattkod på dom på min insta (@matildaberlin)?? In och kika i sånna fall!

Tröja HÄR // Cykelbyxor HÄR // Skor HÄR

Så jag satte mig igårkväll och funderade på vad är det jag kan göra för att komma dit. Det absolut enklaste hade varit att dra iväg på en resa. Att släppa allt och helt och hållet bryta alla mönster och vanor jag fastnat i. Men som sagt så kliver jag på båten imorgon, så det är rätt så kört. Så det fick istället bli en lista med 6 punkter jag SKA följa den här veckan (och förhoppningsvis ännu längre).

Regelbundna måltider. Okej, kanske lite smådumt att börja med en punkt jag inte kommer att kunna hålla, haha! I och med att jag nu under arbetsveckan kommer att vara vaken hela nätterna och sova över både mina normala frukost och middagstider så blir allting väldigt f-upp. Men det är en oerhört viktigt punkt för mig att se till att få till sen så därför får den vara med.
För ett stort problem för mig är att jag överäter frukost, blir så mätt att jag skjuter fram lunchen alldeles för långt (och ibland till och med skippar den...), blir låg och äter något sött till mellis, är då inte jättehungrig till middagen, äter för lite, somnar och sen vaknar dödshungrig för att än en gång överäta and so on and so on. Så regelbundna måltider tack!

Inga mera flingor på vardagarna. Let me explain. Jag äter flingor likt godis. Och när det kommer till chrunchy så är det ju faktiskt typ som godis. Det är väldigt enkelt att säga att man inte ska äta godis på veckodagarna, men flingor är ju faktiskt mat så det är mycket svårare att avstå. Varför ska jag då avstå? Jo, det är utan tvekan den största boven till både punkten ovan och till att mitt blodsocker rör sig värre än en berg-o-dalbana. Så inga godisflingor på vardagarna.

Jag ska äta mindre portioner. Men som är betydligt mer näringsfyllda. Jag äter på riktigt helt orimligt stora portioner - utav sallad ( <-- är typ det godaste jag vet). Det gör att jag har tänjt ut min magsäck till den grad att jag typ aldrig blir mätt förens det plötsligt slår till med full kraft och så är vi inne i punkt 1 igen. Och hur gott sallad än är så är det alldeles för näringsfattigt för att på något sätt kunna leva på. Så nu är det dags med mindre portioner så min mage kan få lära sig att hitta mättnadskänslorna ordentligt igen, men som innehåller näringsrikare mat.

Mer variation. Jag är, som ni kanske vet, en periodare i världsklass. Snöar jag in mig på en frulle, en maträtt, ett tillbehör eller whatever, så kan jag på riktigt äta det varenda dag i flera månaders tid. Kroppen behöver variation för att få i sig alla vitaminer, mineraler och näringsämnen den behöver för att fungera. Därför måste jag se till att våga bryta mina perioder.

Äta mina vitamintillskott. Jag har vissa inbalanser, framför allt har jag magnesiumbrist som resulterar i brutala muskelkramper. I vanliga fall är jag jättebra på att ta dom varje morgon, men under Almedalsveckan tappade jag det då vi flyttade ur huset och ned i källaren. Så nu är det dags att få in rutinen igen!

Vara snäll mot mig själv! Hur viktig punkt?? Varje gång jag känner att jag "faller dit" igen så börjar jag direkt klanka ned på mig själv. Hur svårt ska det egentligen vara? Du är ju verkligen sämst som inte klarar av det här! Och det är ju verkligen det sämsta man kan göra! Så acceptera att det inte kommer gå smärtfritt, fira vinsterna och var snäll mot dig själv när du f-ar upp.

Så det här är mitt fokus den här veckan. 6 punkter att följa (okej, 5 som jag kan följa) för att hjälpa mig själv att nå balans i kroppen och känna mi välmående. Vilka är på att göra samma sak?? Vilka är dina punkter (behöver ju verkligen inte vara samma som mina)?? Tell me =)
Och hey! Glöm inte att rocka den här Måndagen nu <3

#nouwoutfit

Gillar

Kommentarer

cenedralundblad
cenedralundblad,
​Undrar du vad meningen med livet är? Isåfall har jag svaret, svaret är Jesus Kristus. Han kan fylla tomrummet du känner inom dig och han kan rädda dig! Om du är nyfiken på vem Gud är eller har frågor så kolla in min blogg där du kan läsa om Gud och kommentera om du undrar något! Kram<3
nouw.com/cenedralundblad
linneassofie
linneassofie,
Heja dig! Och vilka fantastiskt fina smycken <3
nouw.com/linneassofie
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack vännen! Stor kram <3
nouw.com/matildaberlin
linndossing
linndossing,
Så himla bra punkter, försöker verkligen följa dom själv också! Så himla viktigt <3 Hoppas din måndag blir fin! Kram
nouw.com/linndossing
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack finaste hjärtat <33
nouw.com/matildaberlin
KerinTobanelli
KerinTobanelli,
Where are your rings from? They are soo beautiful! <3
nouw.com/kerintobanelli
Matildaberlin
Matildaberlin,
They're from Marc Mirren! I've go a discountcode on my Insta, so check that out =) <3
nouw.com/matildaberlin
SimonAndersson
SimonAndersson,
Fina smycken 😊
nouw.com/simonandersson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack snälla =)
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Älskar att du är så klok och balanserad i det du skriver! 😃 Jag behöver komma ihåg att ta mina vitaminer varje dag! Kram <3
yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! TUSEN tack finaste <33
nouw.com/matildaberlin
Alice,
Så fina smycken, och verkligen superbra punkter! Heja dig! <3 Kram!
nouw.com/aliceemericsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
carolinalarsson
carolinalarsson,
Kan rekommendera world of shape😊
nouw.com/carolinalarsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack för tipset =) Kram
nouw.com/matildaberlin
happyM
happyM,
Åh verkligen så galet viktigt!!!❤️ Stor kram
nouw.com/happym
Jasmine,
Vilka härliga bilder på dig!
Jag håller med, smyckena är riktiga favoriter.
Ta vara på dig.
Kram
rosanatt.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack fina! Stor kram <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin