Förbättra dina träningsresultat

I samarbete med Dynamic Code

Alla som känner mig vet att jag 1. älskar träning och hälsa, och 2, älskar att lära mig nya saker. Nu har jag snubblat över något nytt jag tyckte var så sjukt intressant och kände att jag bara måste dela med mig utav.

Background: Har ni koll på kroppens muskel-fibertyper?
Snabbt sammanfattat kan man säga att det finns 3 sorter: typ 1, typ 2a och typ 2b.
Typ 1 kallas för långsamma fibrer och är väldigt bra på uthållighetsarbete medan typ 2b är snabbare muskelfibrer med hastiga kontraktioner och därför väldigt bra på explosiva rörelser. Typ 2a är en kombination däremellan. Vi personer består utav individuella uppsättningar utav dessa. Medan jag kanske har en majoritet utav typ 1 kanske du till störst del har typ 2b.
På grund utav detta kommer vi att svara olika på samma sorts träning. Den träningen som ger mig grymma resultat kanske inte ger dig någonting alls (okej, något kommer det ge, men inte alls lika mycket som för mig).

Så hur vet man då vad man har och hur man ska träna?
Nu kommer vi till det nya jag lärt mig. Företaget Dynamic Code har på sin hemsida en massa olika hemmatester (bland annat ett för anlagen för övervikt ) som man kan klicka hem, och där ibland ett som visar vilken muskelsammansättning man har. Allt man behöver göra är att beställa hem ett provpaket, ta ett enkelt kindgnuggstest och sedan skicka tillbaka det. Sen vet man. Och utifrån den kunskapen av både ens muskelfibrer men också hur snabbt musklerna återhämtar sig, kan man tärna rätt och få snabbare, tydligare och bättre resultat.
Helt otroligt spännande tycker jag!! Håller ni inte med?

Gillar

Kommentarer

SimonAndersson
SimonAndersson,
Jag gymmar en gång i veckan bara
nouw.com/simonandersson
Matildaberlin
Matildaberlin,
Det är väl superbra! Heja dig =)
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin