FISKGRATÄNG MED SAFFRAN OCH SOLTORKADE TOMATER

För er som undrar så kan jag berätta att det absolut inte går någon nöd på mig här hemma på Gotland. Jag blir bortskämd till tusen med pussar, kramar och varm mat på bordet varje kväll. Och jag ska väl erkänna att jag kanske inte har varit bäst på att repaya på matfronten. Men det är så svårt att göra när man bor hemma hos två mat-proffs, aka mina föräldrar, och hoppar av lycka varje gång man kommer till matbordet och får se någon ny god maträtt stå där. Men igår fick jag feeling och sa att Jag fixar maten ikväll!

Först hade jag ingen som helst aning om vad jag skulle laga men så kom jag på att 1. vi inte har ätit fisk på evigheter (förstår inte varför jag är så sämst på att ta tag i och laga det...), och 2. jag såg ett recept på Paula Rosas blogg för jättelänge sen som lät så gott. Så det fick det bli!

Jag skulle helt ärligt ljuga om jag sa att det här var det godaste jag ätit, för som vanligt lämnade jag receptet och experimenterade på. Eftersom att ICA inte hade rätt créme fraîche tog jag istället en med smak av paprika och chili (också god, men jag tror att den i receptet skulle göra sig mycket bättre) och la istället till soltorkade tomater och lite svamp (bara för att jag tycker det är så gott, haha). Dessutom är vi både fler i familjen och äter betydligt mer, så proportionerna blev nog lite fel. Men gott blev det verkligen ändå! Och jag tror så pass mycket på receptet i sig att jag langar det till er (henne då, inte mitt).

Fiskgratäng med saffran och soltorkade tomater

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

(4 portioner)

500 g torsk

1 burk créme fraîche med smak av saffran och soltorkade tomater

2 msk tomatpuré

250 g keso

1 paprika

Salt

Peppar

Saften från en halv citron


GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------

1. Sätt på ugnen på 225 grader.

2. Placera fisken i en ugnsfast form.

3. Blanda créme fraîche, tomatpuré och keso i en bunke.

4. Hacka paprikan och blanda i den tillsammans med kryddor och citronsaften.

5. Bred på fisken och låt stå i mitten utav ugnen i ca 20 minuter.

6. Servera och NJUT!

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Om Emmelie tar bort svampen så tar jag hennes, herregud så gott detta lät! Måste verkligen börja äta mer fisk här hemma så tack för detta ❤️
nouw.com/artibus
tildablanksvard
tildablanksvard,
Men mums så gott det där lät!
nouw.com/tildablanksvard
Joanna,
Gillar inte svamp. Men bortsett från det så lät det och ser väldigt gott ut. Det ska jag nog prova. Kram
steffanssonsaventyr.blogg.se
beattriicee
beattriicee,
Det lät väldigt gott!! 😍
nouw.com/beattriicee
Marie,
Det såg och lät smaskens
sweetwordsbymirre.com
tuahampusson
tuahampusson,
Ser så gott ut!!❤️ Kram!
nouw.com/tuahampusson
Mammatillthea
Mammatillthea,
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon fina du! Jag som älskar när folk delar med sig av recept blev ju hur glad som helst nu! Gärna fler såna här inlägg! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
happyM
happyM,
Åhh vad gott ❤️
nouw.com/happym
lillmajja
lillmajja,
Låter så gott! Det ska jag Absolut testa någon dag snarast 😍😍
nouw.com/lillmajja

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin