Finding self-care in the little things

Godmorgon hjärtan! Godmorgon tenta p... Jag ska erkänna att jag vaknar med lite lätt panik idag. Eller snarare kanske lite lätt (väldigt) pluggångest, då jag knappt fick till något alls igår. Men Mormor och Morfar, träning (för mitt egna välmående) och familjen gick före. Så nu är det dags, 110% fokus på plugg. All day, every day. Ärligt - ångest. Det i kombination med höst-rusk gör det så lätt att hamna i ett riktigt depp-mode, och för att undvika det är det verkligen så viktigt att ta till vara på dom där små tillfällena i vardagen. Att unna sig själv lite self-care.

För mig är det bland annat:

1. MORGONPROMENADER OCH MYSFRULLE

Mina mornar har gått och blivit heliga för mig. Alla dagar jag börjar efter 08 startar jag med en promenad. Egentid, frisk luft, rörelse och en mysig podd i lurarna är precis vad jag behöver för att låta kroppen få vakna till. Att därefter få komma in i värmen igen, fixa frukost, tända ljus, sätta igång en mysig lista på spotify och helt enkelt mysa igång dagen, nej det är utan tvekan self-care för mig.

2. BATHROOM TIME

Ni vet alla att min livsfilosofi är att alla världens problem kan lösas i en tillräckligt lång och tillräckligt varm dusch. Det i tillsammans med att ta sig tiden att smörja in kroppen, ha sin lilla hudvårdsrutin, plocka ögonbrynen, måla tånaglarna - allt som kan tänkas behövas göras. Se det som din tid, och låt det ta tid.

3. TRÄNING

Det finns så många som ser träningen som ett tråkigt tvång eller måste. För mig är det verkligen tvärtom. Det är tid jag unnar mig för min egna hälsa och välmående. Att mitt under en stressig dag få kliva in genom dörren till gymmet och bara få släppa allt, stärka kroppen inifrån och ut, och släppa lös lite härliga endorfiner.

4. NETFLIX AND CHILL

(No, you perves. Det var inte så jag menade, utan bokstavligt Netflix and chill). Ärligt är jag väldigt dålig på just det här. Eller rent ut sagt värdelös. Jag minns inte ens sist jag bara låg på soffan och såg en film eller serie utan att samtidigt jobba på datorn, scrolla igenom telefonen eller göra något annat. Kanske inte en punkt jag ska jobba på att bli bättre på nu under tenta p, men efter det, helt klart.

5. VAL AV OUTFIT

Precis som jag tror på dusch-grejen tror jag till 110% på att man ska klä sig som man vill känna sig. Så hitta self-care i att välja rätt outfit för dagen. Ska du ut och äga världen? Klä dig då i den där sjukt snygga kavajen! Ska du ha en riktig mysdag hemma? Sätt då på dig dina absolut skönaste kläder (inga tighta jeans som skär in i midjan här inte!)!

Vad self-care innebär är helt olika för olika personer. Och dessutom förändras detta konstant med tiden. Så jag uppmanar dig att leta rätt på dom där små tillfällena i vardagen som betyder något och verkligen embracea dom. Hur hittar ni tid för self-care under dom stressiga dagarna?

Gillar

Kommentarer

sandifighter,
Det där kommer inte vara några problem för dig och stressar du blir det kaos för det, så take it easy hun. Self-care är riktigt viktigt, för mig r det meditation och skogen. Där hämtar jag ny kraft som jag så väl behöver. Bäst jag håller mig undan nu när det är älgjakt haha, vargarna är inte heller så kul att möta på och vi har några flockar häromkring. Svampen min är uppäten av vildsvin, så inte ens det kan jag plocka. I bland är det tufft att bo i skogen 😉
sandifighter.se
Chanapha
Chanapha,
Det är så viktigt att man tar hand om sig själv! Kram <3
nouw.com/chanapha
Pia Widlund,
Träningen är viktig och den ska man prioritera, annars orkar man ingenting av det andra!
www.piaw.se
Louiseelinore
Louiseelinore,
så viktigt att ta hand om sig själv, så bra att du priorietrade det!! <3
nouw.com/louiseelinore
Jozzie
Jozzie,
Så viktigt! Tack för du delar med dig kram ❤️
nouw.com/jozzie
Lillymihlte
Lillymihlte,
Men alltså ja, ja & ja som du är bra gumman! <3 Ta hand om dig själv på bästa sätt, fantastiska du!
nouw.com/lillymihlte
Linnealiebig
Linnealiebig,
Så viktigt... så fint att du delar med dig 😍
nouw.com/linnealiebig
carroat
carroat,
Lät som många härliga saker! Lycka till med plugget! 😍
nouw.com/carroat
Yasmine,
Behöver verkligen bli bättre på detta! Tack för påminnelsen <3 KRAM
yasmissy.blogg.se
linndossing
linndossing,
Åh så peppad jag blev av detta inlägget!!! Magi <3 Kram
nouw.com/linndossing

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin