Feeling like an adult?

I samarbete med Distriktstandvården

När känner du dig vuxen? Gör du ens någonsin det? Jag är idag 23 år. När man var liten tittade man upp på dom som var 18 och kände bara att wooow vad vuxna dom är. För att inte tala om när man tittade på en 30-åring. Klipp till idag. Jag tittar på mina vänner som är 32 och förstår verkligen inte hur dom ens kan ha rösträtt, haha! Speciellt efter att ha sett dom en natt ute på krogen. Klipp än en gång till att jag tänker på mig själv. Jag är verkligen inte vuxen. Hur kan det ens vara så att samhället litar på att jag ska kunna ta hand om mig själv? Haha!
Men så helt plötsligt kan jag få en chock och en känsla utav att Wow, jag är ju faktiskt vuxen. Bland annat:

- När Mormor erbjuder kaffe efter lunchen och jag tackar ja! Hur många år har jag inte sagt nej liksom, för inte dricker väl jag kaffe? Men så blev jag ju vuxen och tackar numera ja.

- När jag bokar en tid och går dit själv! Exempelvis när man bokar tid hos läkaren eller gynekologen. Eller tandläkaren för den delen. Hemma på ön har det alltid bara kommit ett brev med en tid, Mamma kom och hämtade en i skolan och så gick man dit. Hur enkelt som helst. Men så flyttade jag till Stockholm och paniken uppstod. Hur gör man? Var går man? Men så löste jag det (googlar man det, eller helt enkelt klickar in hos Distriktstandvården, kan man enkelt boka en tid. Det var verkligen inte svårare än så) och jösses vad jag kände mig stolt och vuxen då, haha!
Psst! Du vet väl att du varje år fårtandvårdsbidrag från Försäkringskassan? Bästa ju! Jag behövde inte betala en endaste krona sist jag var hos tandläkaren tack vare det. Den 30 Juni är sista dagen att använda bidraget från 2017, så passa på om du inte har gjort det!

- När jag kör bil i Stockholm! Att köra hemma på ön är en sak. Men när jag kör av båten helt själv, har solglasögonen på, en kopp kaffe brevid mig och rullar ut på motorvägen (helt ensam), då känner jag mig verkligen vuxen.

- När jag fakturerar! Tror inte riktigt att jag behöver förklara den va?

- När jag har bankärenden! Aldrig någonsin trodde man att man skulle bli så stor när man var liten va?

Så, när känner du dig vuxen??

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin